Firefox 3 raskere enn Safari 3?

Safari ikonEtter at Firefox kom på markedet for et par år siden har den gode gamle nettleserkrigen blusset opp igjen. Nå kjemper Firefox, Safari, Internet Explorer og Opera en bitter kamp om markedsandeler. Alle ønsker å ha den raskeste nettleseren og Apple har titt og ofte vært ute å hevdet at Safari 3 er den raskeste nettleseren. Men stemmer det?

Nettstedet ZDNet har gjennomført en test av Firefox 3 (beta 5) og Safari 3.1 på en Mac og funnet ut at vi ikke kan ta Apples ord helt for god fisk. Den seneste Firefox betaen slår nemlig Safari og er 7% raskere på håndtering av Javascript.

Firefox raskere enn Safari

Testen er gjennomført med hjelp av Sunspider Javascript Benchmark og tar ikke høyde for annet enn håndtering av JavaScript. Det er allikevle veldig viktig at JavaScript håndteres raskt, da dette de senere år har blitt vesentlig mer benyttet. Undersøkelsen nevner heller ikke noen om Firefox vs. Safaris ressursbruk på selve maskinen. Firefox har lenge vært kjent for å kreve mer av maskinen enn Safari.

Oppdatering:
Nettstedet Arstechnica har en utvidet test hvor de også inkluderer WebKit (Takk til Eriksson for tispet).

zarilion

Jeg har brukt FF 3.0 beta 5 en stund nå og er veldig fornøyd. Den er bedre på en del "dårlig" scripta sider. Og raskere. Utseende har blitt veldig bra. Anbefales på det sterkeste! Men jeg er uenig med det at den gjør maskinen "tregere" enn Safari. Spiller en del wow. Kjører det i windowed mode og får en del lagg hvis jeg kjører Safari i bakgrunnen, mens med FF så er det mye bedre. Så klart litt lagg, men bedre enn Safari.

MacPro 2x 2,66 GHz 4GB ram.
MacBook 2,0 GHz 2GB ram.

Eriksson

ArsTechnica gjorde en follow up test til denne testen.
Det er jo her snakk om en Firefox beta mot en stabil Safari.
http://arstechnica.com/journals/apple.ars/2008/04/07/firefox-3b5-vs-safari-3-1-round-2-disable-extensions
Der har man en mer fullverdig sammenlikning som også slenger med webkit.

kajac2

Firefox bruker mindre minne enn safari, og nå som den endelig får carbon utseende, vil den sikkert erstatte safari hos meg etterhvert.

ArneArts

Firefox 3 beta, uten extensions, har bedre javascripytelse enn stabil Safari 3.1. Legg til extensions, og Firefox er tregere. Og Safari nightly er uansett kjappere.

Og uansett, for min del er begge nettleserne såpass kjappe at jeg ikke bryr meg om det i det hele tatt.

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Dessverre har all verdens syntetiske benchmarks lite å si for den reelle hastigheten. :) Jeg har skrevet litt om det i bloggen min for de som vil se hvor mye FF3 har igjen før det nærmer seg Safaris nivå....

omaha

Her er en lenke til et (etter min oppfatning) meget bra skin med litt tilleggsfunksjonalitet for Firefox. Den har nok et par blips i FF 3.0 enda. Har ikke funnet skins som jeg synes er bedre enn dette.

http://tanjihay.deviantart.com/

For innstillinger - aktivér skin, høyreklikk og velg Om/About.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai