Stor test - Mac er raskest

Mac er raskest

Få debatter blir like opphetet som Mac vs. PC-debattene og nå kaster magasinet PopularMechanics ut en stor brannfakkel. I en omfattende test gjennomført av magasinet slår både stasjonære og bærbare Mac-maskiner sine PC-brødre ned i støvlene - selv når Macene kjører Windows.

Spørsmålet omkring hvilken datamaskin som er raskest er noe som har opptatt nerder siden tidenes morgen. Når Apple benyttet seg av PowerPC-prosessorer var de både titt og ofte ute å proklamerte hvor sakte og lite effektive Intels-prosessorer var. PowerPC var overlegent alt annet, men så skjøt Intels utvikling raskt fra og Apple ble mer eller mindre tvunget til å bytte til Intel - et bytte de færreste i dag angrer på. Byttet gjorde det også mye lettere for IT-pressen å sammenligne PCer og Mac.

I en sammenligning som PopularMechanics nå har gjennomført viser det seg at MacBook og iMac slår lignende konfigurerte PCer på mer eller mindre alle punkt. Til og med når Macene kjører Windows Vista viser det seg at PCene kommer dårligst ut.

Les mer om testen hos PopularMechanincs.com

Dan Aksel

Bra test, men synes likevel bildet på denne artikkelen er best. Utrolig godt illustrert dette "kabelhelvete" man har på en stasjonær PC. Uansett blir det vel det samme om man har en Mac Pro.

kajac2

Det jeg har sagt hele tiden. Mac er ikke overpriset i forhold til sine konkurenter når det gjelder spesifikasjoner.

sinatra

Det bildet er en klasikker. Men jeg lurer på hva det er som ligger oppå kabinettet. Håper ikke det er en kortleser. For iMac har ikke kortleser innebygget, noe de aller fleste stasjonære (og bærbare) PCer har i dag.

"To err is human. To really screw up, you need the root password"

GummiTZ

Jeg tipper den boksen oppå PCen er fjernkontroll-mottaker...noe som jo er innebygd i iMac

kivestre

Et enda bedre bilde hadde vært iMacen med trådløs mus og tastatur.

TigerOlas bilde

TigerOla

Dan Aksel - kan love deg at Mac Proen min ser ut som en blekksprut fra ende til annen i kabelvirrvarret. Blackmagic-kortet skal få mesteparten av æren - breakoutkabelen er ikke akkurat ryddig.

Arild Holtet

Har man en topp utbygget iMac, kan ikke datalivet bli særlig enklere. Trådløs mus og tastatur, gjør det ikke mindre ryddig. Den nyeste 24 tommer iMac kunne vært perfekt med matt skjerm, men dessverre det valget har vi ikke. Til vanlig hjemmebruk er en 24 tommer iMac med 4 GB minne og 1TB hardisk mer en bra nok. Og at den er rask har jeg sett. Men glossy SUKK skjerm. Det er og noe av det peneste jeg vet av datamaskiner, muligens det aller peneste. Det ble en MacPro på meg med 16 GB minne, ATI Radeon X1900 XT og to Qoad-Core Intel-prosessorer på 3.0 GHz. Tro meg den er lynrsak, dyr og har MASSE kabler.

A.H.

Dice8470s bilde

Dice8470

Typisk at de bruker DEll. Dritt maskin. Blir litt irritert av slike tester.
Jeg har både Mac og PC. Samme CPU, RAM, HD, Gr.kort m.m. Og kan bare bekrefte at iMac´n min IKKE når helt opp til den selvbygde PC´n. Jeg testa bl.a. tunge oppgaver i Photoshop. PC´n er opptil dobbelt så rask!!?? Så slike tester blir bare svada for meg.

ROT: Min iMac har to ledninger på bordet. PC´n min har ingen. Dvs, samme som Mac Pro. Saklig bilde. Huff! Slik blir bare fryktelig dumt! Her er en ærlig liste på tester jeg har gjort:

PC (XP Pro Sp2)
iMac (Leopard)

Oppstart: PC
Photoshop: PC
Safari/Explorer: MAC (klar seier)
Peac/SoundForge: PC (klar seier)
Nero/Toast: Tja...??
Virus: He..he..den er grei.

Min (bruker) favoritt er iMac´n. Nydelig maskin, men den er IKKE raskere enn min PC.
Apple har mange konge produkter, og jeg gleder meg som en unge til jeg får iPhone.
Reklame snuttene til Apple er dust, usanne og virker mot sin vilje. Jeg får mindre lyst
på en ny Mac når jeg ser disse dustevideoene. Apple trenger ikke holde på med dette.

Multibruker...

theo.dore

webcam på toppen

jaskat

Det er poenget med den testen.. "No custumiced cars only"..

plx les artikelen først..

andreas 30gb

webcamet er på toppen av skjermen.
Jeg tipper den dingsen på kabinettet er motakeren til multimedia-fjernkontrollen som ble kjøpt på en clasohlson-lignende butikk.

martins bilde

martin

@Dice8470
Hva om du fjerner 'selvbygget' fra sammenlikningsformelen din.
Blir utfallet det samme da også?

oyoys bilde

oyoy

Sist jeg oppgraderte PCn, kjøpte jeg bare nytt hovedkort og CPU. Det kostet ikke mange kronene og tok ikke lange tiden. Det teller vel også?
Hvor mange Apple-PCer kan oppgraderes billig? (annet enn disk og minne)

jaskat

oyoy: du kan oppgradere/custumisere alle tower maskiner..

1:finn en hoved kort med EFI..

2:Flash EFI minnen og last inn OS X boot loader..

jeg tror at man kan bruke alle sjerm kort til Intel prosessor hovedkort uten og laste inn custum firmware.. hm, jeg skal ikke komentere for mye ka jeg ikke vet..

oyoys bilde

oyoy

Tøft! Er det så enkelt? :)
Så, har du noen eksempler på hovedkort med EFI?

"Alle tower maskiner", det er Mac Pro, eller?

aks bilde

ak

Test og test frum blom... iMacen er 2.4 GHz, Gatewayen 2.0. Legg merke til at de ikke en gang har klart å holde tungen rett i munnen, her står det 2.2 GHz, mens her står det 2.4 GHz. Ganger man ut tallene så ser det ut som om det er 2.4 GHz de faktisk har testet.

Sånt skjer når man setter mekanikere til å teste elektronikk ;)

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

En pc oeg mac med like spesefikasjoner er jo faktisak så og si identiske da.... En mac er jo for søren meg en PC som kjører OSX med fancy design som selv jeg elsker... men likevel.. alle skjønner nå at dagens nye macer ER pcer sant? det er ingen arkitekturiske forskjeller whatsoever.

og sammenligner vi en mac med like sepsifikasjoner som en PC så vinner en PC på pris MYE.... Idiotisk å sammenligne to like biler mad samme motor men forskjellig farge å se hvem som kjører raskest?

Dice8470s bilde

Dice8470

Nei, men jeg kommer aldri til å kjøpe ferdig bygget PC. 90% søppel. Har holdt på med
musikk/data siden 1984, så en del erfaring har det blitt. Tror ikke det finnes EN (pakke PC) jeg hadde blitt fornøyd med. Grunnen til at man velger Mac er: OS´et, utseende og at
ting er testet ut. Det er dette man betaler for. Mac er enklere og mere stabilt for folk flest. Selv er jeg nerd og kan bygge og konfig. PC´er. Min feiteste PC er IKKE rimeligere enn Mac Pro. Mac vs PC er en rimelig idiotisk diskusjon. Man spør da ikke en snekker hvilken hammer han bruker. Det er jobben/resultatet som teller. Jeg digger både Mac og PC.........men iPhone er det neste jeg skal ha. Fy pokker så deilig den er!

NB! Vi må husk å få litt vårsol på de bleike data kroppene våre også;-)

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Samenlign gjerne OSX med Windows, men hold hardwarebiten utenfor da det er ingen eller svært liten forskjell på en mac og PC i dag.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai