Anbefaling: Rivet

Har du en Xbox 360 og en Mac? Da kan livet bli en god del lettere med Cynical Peaks "Rivet". Dette programmet lar deg nemlig relativt enkelt gjøre alt ditt mediainnhold på Macen tilgjengelig i stua gjennom media-funksjonaliteten i Xbox 360.

Mini Windows

Rivet vil automatisk laste og gi deg full tilgang til din musikk i iTunes, bilder i iPhoto, og alle mapper med video/bilder som du ønsker å dele. Programmet koster $18.99, ca 100 kroner med dagens kurs. Programmet håndterer alle formater som Xbox 360en vil spille, dvs. du kan uten problemer spille/vise mediefiler i følgende formater AAC, MP3, WMA, H.262, DIVX, AVI, WMV, JPEG, GIF, TIFF, RAW, TIFF, PSD, og PDF.

Programmet krevet Mac OS X 10.5 og du finner mer informasjon hos Cynical Peak

EagleNests bilde

EagleNest

kobler man seg til xboxen? Via hdd, trådløst eller ledning til usb inngang?

Idag har jeg en ekstern hardisk koblet til, som jeg fyller med filmer og spiller av via xboxen.. Er dette mer effektivt?

termservs bilde

termserv

Hmm, har brukt Connect360 littegrann, og det funker ganske greit, men dette programmet ser ut til å være verdt en titt!

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

Linz

EagleNest: Kommunikasjonen foregår via nettverk. Så lenge Xboxen og Macen er på samme nettverk, LAN eller WLAN, så skal det fungere fint.

Det mest effektive i mine øyne er å holde media på Macen (eller ekstern disk tilkoblet Macen) og spille/vise direkte derifra slik som her. Slipper da å flytte på disken eller overføre mye data før du får spilt/vist det.

Linz

Verdt å nevne, men som ikke kom med i artikkelen:

For den som titter litt omkring på websiden til Cynical Peak vil se at jeg er tilknyttet firmaet. Det er derimot et annet produkt der som jeg jobber med, og jeg har ingenting med Rivet å gjøre og tjener ingenting selv på Rivet. Følte plutselig at dette kan være verdt å merke seg så det ikke blir noe spam-anklager her ;)

EagleNests bilde

EagleNest

kjøpte programmet jeg, så håper jeg det funker bedre enn ekstern hardisk

EagleNests bilde

EagleNest

Klokken 12:21 sa jeg at jeg kjøpte programmet. Det var da jeg gikk på soverommet for å hende mastercard.

Klokken 12:28 fungerer det allerede på xbox.

Da har jeg tastet inn, betalt, installert, skrudd på tv og xbox.

Ikke gale!

Edit: Dette er helt utrolig. DET TAR MINDRE TID å loade via nettverket enn det tok for meg å loade via hardisk.

Alt er responsivt. Og guess what, jeg spiller nå en 9gb Xvid fil i 1080p kvalitet UTEN hakking som bare det på skjermen, den loadet like raskt som alt annet....

Hvorfor er ikke all teknologi så rask?

Edit2: for de som lurer på hastigheten. Jeg bruker trådløst nettverk, macbook i 5ghz N hastighet.

Edit3: oh, jeg skal slutte snart nå, men må bare skrive igjen hvor mye jeg elsker dette. Loadet 40gb musikk nå på xboxen, alt var ferdig katogorisert uten ventetid :) Er nesten flaut å tenke på hvor mye tid jeg har brukt på å katogorisere ting på hardisk, når dette gikk på et par minutter.. off.. Var uansett verdt 100kroner

janroses bilde

janrose

River er lastet ned, testet, og kjøpt. Alt funker som bare det fra ekstern HD på Airport Extreme. Måtte laste ned oppdatering til Xbox'en for å spille av videopodcast og M4V-filmer.

Der snøyt du Apple på en Mac Mini, Linz...

EagleNests bilde

EagleNest

Ja. Jeg testet på lik linje som deg ekstern via airport nå. Haha. 1 terrabyte med filmer, direkte på xbox kun via nettverket, her var det et par sekund ekstra loadetid, men kvalitet og lyd er perfekt.

Hva skal man med mediacenter om man har slike løsninger, styrer jo alt fra bærbaren i sofaen eller via trådløs xbox kontroll.. Denne hurtige mediacenter løsningen kostet meg 94,50,- NOK.

Zapaia

har alle dere som har lagt inn kommentar testet dette med LAN eller vi trådløst?

EagleNests bilde

EagleNest

Jeg har Airport Extreme koblet til Xbox via en lan-ledning. Macbooken er koblet til Airport Extreme via trådløs.

Så jeg sender vel signalet til airport, så går den via ledning til xbox360. Så med andre ord, burde det funke med begge deler. Mye penger og spare da siden en xbox360 trådløs mottaker koster sånn 6-700kroner.

Akkurat nå ser jeg American Idol trådløst på Xbox360 fra Macbooken. Samtidig tar den eksterne disken koblet til airport backup via timemachine på macbooken :) Multitasking!

natrajk

Legendarisk.
Det funka etter 1 min. Sparte meg for 3000kr til Squeezebox.

MBP 15" 2Ghz, 2Gb RAM, 100Gb 7200rpm...and I LOVE IT!

Sledge

EagleNest: Hei, hva med .mkv støtte? Forsøkt dette filformatet?

nicho

Funker dette med x264 MKV filer med AC3 enkoding?

arokh

Hvis dette ikke er gratisreklame for eget selskap burde du også nevnt Connect360 fra Nullriver da. Jeg har brukt Nullriver Medialink for PS3 i lang tid og det er ihvertfall helt genialt. Dette ligner en ripoff av det.

dots bilde

dot

ok, er lastet ned.. men hvordan setter man det opp?

ball

arokh: jeg bruker også MediaLink til PS3 og er helt dønn forelsket. Jeg vurderte en stund AppleTV 160gb-hack, men så fant jeg dette programmet til drøye hundrelappen, og det viser seg at det kan gjøre alt AppleTV kan, og den eneste betingelsen er at du har datamaskinen stående på. helt forbanna genialt.

Linz

Dette er ikke gratisreklame for eget selskap i og med at jeg ikke tjener en døyt på Rivet samt at Cynical Peak ikke er mitt selskap - jeg er kun tilknyttet som utvikler av et av de andre produktene.

Jeg kunne selvsagt nevnt Connect360 i artikkelen, men skulle jeg da også søkt etter andre alternativer også? Er normen for artikler med anbefalinger at alle produkter i den relevante "kategorien" blir nevnt? I såfall er det bare å bøye seg i støvet og beklage ;)

Når det gjelder spørsmål om hva som støttes (ref MKV-filer nevnt over) så er det best å poste på forumet på http://forums.cynicalpeak.com/. Alternativt laste ned demoen og rett og slett bare gjøre et forsøk.

EagleNests bilde

EagleNest

Sledge: Jeg prøvde en 1080i rip av hitman i .mkv denne kom ikke opp desverre, men om det er formatet eller det faktum at filen er 4,5gb stor vet jeg ikke.

Dot: Hvordan man setter d opp? Det jeg gjorde var å betale, få registergreia på mail, lastet ned demo og dro register greia inn i demoen etter å ha åpnet den. Da funket alt med en gang. Senere kunne jeg gå opp i menyen og velge "preferences" der jeg huket av forskjellige foldere under video og bilder som jeg også ville dele, både fra ekstern og fra macbooken.

Er sikkert flere programmer som dere sier, men jeg har brukt mye tid lenge nå på å finne noe kult og effektivt til xboxen uten hell, så er rimelig happy at en slik løsning kosta bare 100kroner :)

dots bilde

dot

EagleNest: så demoen funker ikke liksom man MÅ betale først?
er jo ingenting 100 kr om dette funker men tengte mere på settings på xboxen.. ikonet på menyen har ikke noe grønn farge heller.. en doc hadde vært på sin plass her. (altså med demoen)

EagleNests bilde

EagleNest

Tror at grunnen til at det ikke er doc ikon er jo fordi den skal være operativ hele tiden, og da vil kanskje et doc ikon være plagsomt i lengden?

Jeg orket ikke prøve demoen først, jeg betalte med en gang. (jeg kjøper sjeldent ukjent programvare, så det at jeg ble fornøyd er større bonus for meg enn det vanligvis ville vært)

Dette fungerte 100% på min xbox, og spillelistene mine fra itunes, podcasts, videoer osv osv kom frem like bra som på dataskjermen. Man kan også spille av artister osv slik som i itunes. Grensesnittet er ikke like fint som AppleTV men det driter jeg i, viktigere at det koster 100spenn og fungerer.

Min meny har ikke grønnfarge, når den starter opp er den rød (velg automatisk pålogging btw, så du slipper å tenke på dette når du skrur på maskinen) og når den fungerer er den blå. Med Airport Extreme og 5ghz N overføring fungerte dette over forventning, men kan ikke garantere for at alle routere osv sparker like bra. Men er vel sjeldent jeg kan si at jeg faktisk har fått utnyttet farten i Airport Extreme før nå.. Som når jeg streamer 8gb HD filmer, kan ikke huske sist gang det gikk bra :)

MrCave

.mkv er ikke et format som xbox 360 støtter, så folk må vente til microsoft selv legger inn støtte for det formatet.
"Håper på vår updaten hehhee"

Bruker selv Connect 360 og er fornøyd, bare mangler muligheten å koble opp mer en 1mappe om gangen, noe som Rivet ser ut som den støtter.

MrCave

.mkv er ikke støttet av xbox 360 , sorry dobbel post.

EagleNests bilde

EagleNest

Jepp, kjører 4 videomapper at the moment nå.

arokh

Linz, selvsagt tjener du på det når du er tilknytta selskapet. Betyr da ingenting om du får penger direkte av at dette produktet selger, men du vil jo nyte fruktene av at selskapet du tilhører gjør det bra? Er da ingenting å snakke om engang.

Synes ikke det var så ille egentlig, men syntes nesten jeg måtte påpeke når du faktisk selv skriver at du er tilknytta selskapet. Og det er i det tilfellet jeg mener man da kan nevne et par alternativer. Nå er jo dette produktet akkurat sluppet, er det virkelig en tilfeldighet at du poster om det her? Medialink/Connect360 er de mest kjente og etablerte produktene innen denne sjangeren, da kunne du jo ha nevnt de også hvis formålet kun var å hjelpe de som har en konsoll med å streame media.

gamlerik

Nå får dere slappe av! Mannen posta en anbefaling av et program som firmaet han jobber for har utviklet. Spar oss for flisespikkeriet.

ballablxs bilde

ballablx

Enig med gamlerik. Takk til Linz for tipset, dette er helt topp :D

EagleNests bilde

EagleNest

det som er litt sykt er at jeg ser hitman filmen nå, en 8,5gb fil. Det vil da si, at den streamer rent gjennom trådløsen.

Det vil da si at jeg streamer 67MB/s.. Samtidig som jeg tar backup via ekstern disk..

Ante ikke at trådløser kunne kjøre slikt jeg før idar :D

Linz

arokh: Ja, selvsagt kunne jeg nevnt andre alternativer men jeg er såpass fornøyd med Rivet selv at jeg rett og slett ikke tenkte på det. Som nevnt over - flisespikkeri.

Når det gjelder min tilknytning så mener jeg selv at det er bedre å være åpen om det enn at andre hadde kommet med infoen - derfor postet jeg den infoen. Vil ikke og liker ikke å skjule slike ting.

--
Jeg vil samtidig minne om forumet på http://forums.cynicalpeak.com/ der dere kan komme med både supportspørsmål og forslag til forbedringer. I og med at dette er 1.0-versjonen så er det selvfølgelig rom for ytterligere forbedringer.

Jeg vil også minne om at dere står fritt til å prøve demo-versjonen før kjøp. Eneste forskjellene er en begrensning på antall filmer(1)/låter(10) per sesjon i demo-versjonen.

TopCop

Fungerte utmerket på demoversjonen også.

JanTyfone

Er dette kompatibel med den den forrige xbox´n? Tenker da på den store svarte boksen som støver i stereobenken min..

kludvik

Er dette programmet bedre enn 360connect? Bare synd at 360'en er ubrukelig som mediasenter med eller uten nytt program, så lenge den bråker mer enn en Fokker 50.

dots bilde

dot

Har nå kjøpt dette programmet men får det ikke til å fungere, tror det muligens er en port som må åpnes(?) fordi mac´n dukker ikke opp på 360 i media. Noen som vet hvilken port evt?

EagleNests bilde

EagleNest

Han som la ut artikkelen her, nevnte jo en plass du kan gå med bruker spørsmål, jeg anbefaler der jeg.

Kludvik: har ikke merket noe støy fra irivet. Men har aldri prøvd andre løsninger.

Simen89

Hvor kan man laste ned demoen?

Linz

Når det gjelder hva som skiller Rivet fra Connect360, her er en liste med ting som sistnevnte ikke kan (kilde):

  • Rivet lar deg dele filmer fra iTunes, iPhoto og et ubegrenset antall valgte mapper på disk.
  • Rivet lar deg dele bilder fra iPhoto og et ubegrenset antall valgte mapper.
  • Rivet viser og lar deg navigere mappe-hierarkiet ditt slik det er på disk.
  • Rivet støtter mappe-aliaser
  • Rivet oppdaterer alle innholdslister med jevne mellomrom slik at om du legger til nytt innhold mens Rivet kjører så slipper du å starte opp Rivet på nytt.
  • Rivet lar seg avslutte uten ventetid.
  • Rivet er pittelitt billigere.

Demo kan forøvrig lastes ned fra websiden her

kludvik

Ja, ett data program lager støy:-) Mener selvfølgelig x-burken. maskina er ubrukelig som mediasenter pga støy. Da snakker jeg om den nye med Falcon brikkesettet. ATV er digg som mediasente(og steike pannekaker på:-)

kludvik

JanTyfone , Kan ikke tro at du har en xbox1 som støver ned. Få den moddet, det er det beste mediasenteret du får tak i. Spiller/streamer alt, da mener jeg ALT! T.o.m. unødvendig å pakke opp RAR filene.

dots bilde

dot

Har sendt mail til firmaet som har laget rivet ang support da ting ikke fungerer men får ikke svar.. vet ikke hva jeg skal si ang d programmet jeg.. med xbox 1 så fungerer det jævlig mye bedre JanTyfone enig med deg der!! å det var gratis tillogmed!

Linz

dot: Send meg en PM med epost-adressen du oppga så kan jeg sjekke opp dette.

Jeg kan samtidig tipse om å justere oppdateringssjekken i valgpanelet til Cutting Edge. Mot helgen så planlegges det å slippe en "Cutting Edge"-versjon (tidligversjon) av 1.1. Den gir bedre støtte for podcaster og TV-shows. Nå er vel ikke TV-shows den mest brukte funksjonen i iTunes i Norge, men podcaster har vi i alle fall ;)

(Kan også gi et tidlig tips om at versjon 1.2 vil forhåpentligvis støtte PS3)

Sakalav

Kjøpte dette programmet jeg også, og det funker for så vidt bra, men jeg burde nok ha lest litt mer før jeg dro kortet.

95% av iTunes biblioteket mitt klarer tydelig ikke Rivet å spille.
Etter å ha lest litt (lett), så klarer ikke jeg å finne ut at Rivet støtter .aiff formatet.

Etter litt lett surfing, så fant jeg ut at Connect360 i hvertfall skal støtte dette, så da blir det i hvertfall å teste dette i stede.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai