Psystar kun en bløff?

Psystar, "selskapet" som ønsker å produsere billige Mac-kloner til 2000 kroner og utfordre Apples hardware-monopol, virker mer og mer som en stor bløff. Nettstedet Gizmodo sendte noen av sine lesere på spionoppdrag for å avdekke hvem Psystar egentlig er. Ikke helt overraskende var det vanskelig å få tak i Psystar.

Psystar sitt inntog i Mac-verdenen har resultert i svært mye omtale og nå også litt mer gravende journalistikk. Det hele begynte med en blogg i den seriøse engelske avisen The Guardian hvor en av avisens journalister prøvde å finne ut hvem som står bak Psystar. Det viste seg raskt at det var vanskelig å finne ut noe som helst omkring dette selskapet, selv om de i følge seg selv hadde vært i business siden 2001. Journalisten kontaktet deretter Miami Chamber of Commerce (Miami sitt svar på Brønøysundsregistrene) og de hadde heller ingen kjennskap til dette selskapet.

Gizmodo plukket opp tråden der The Guardian slapp og sendte noen av sine trofaste lesere i Miami på spionoppdrag til noen av de mange adressene Psystar har oppgitt (de har skiftet tre ganger de siste to døgnene). Ikke helt overraskende fantes det ikke noe selskap med navn Psystar på disse adressene og et selskap med navn Koenpack okkuperte Psystars oppgitte adresse. Koenpack hadde aldri hørt noe om Psystar som de tydeligvis skulle dele kontorer med.

Brukere som har prøvd å bestille Psystar sine OpenMac maskiner har avbrutt sin bestilling fordi Psystar åpenbart prøver å behandle kredittkort helt uten noen form for sikker tilkobling. Hvis du vurderer å bestille en OpenMac, bør du med andre ord være forberedt på å bli grundig lurt.

svars bilde

svar

Dette ble vel avslørt som bløff i går.
Holder meg til orginalmaskiner.

Du har vel egentlig brutt dine egene regler med den siste linken også.

macsociology

Oppfordrer admin å benytte seg av en hacket utgave av Mac OS X? Jeg bare spør. :-)

admins bilde

admin

Oops.. så ikke at man måtte ha piratutgave av Leopard i den guiden der ;)

alexo89s bilde

alexo89

Holder meg til orginalen jeg da... liker imac utseende best, :D

tallbokstaver.-_

Hvem bløffer egentlig?

Din egen "Mac" til $710.92

  • Intel C2D 3.0 gHz
  • GeForce 9600 GT 512 MB
  • 2 GB RAM (support opptil 8GB)
  • 500 GB 7200 RPM HD
  • "Superdrive"

ALT kan skiftes og/eller oppgraderes.

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

har enkli ikke gidde å satt meg inn i det, men det er uansett nada problem å bygge seg en "mac" basert på helt vanlige PC komponenter og kjøre OSX... som blir kostende MYE mindre.... Men selv eier jeg en Powermac G5 dualcore 2,3ghz 1TB disk, 4gb minne PCI express osv. og er fornøyd med den i massevis... kosta meg 8 lapper, og det er overkommelig synes jeg...

Men om det hadde vært sant så vel kan jo hende Apple trenger litt konkuranse eller hva? vi vil jo uansett betale minst mulig for produktene vi kjøper?

svars bilde

svar

mariusnilsen: å samenligne en ferdig bygget maskin med en pose med deler er en skjev sammenligning.

Det er jo ikke noen tvil om hva som blir rimeligest, men man må samenligne med andre ferdigmodeller skal det bli rikig.

Nei, jeg ønsker ikke å kjøpe varer så rimelig som mulig vist det går ut over kvalitet.

Min mac pro koster 24K og min G4 4K, men jeg synes ingen av de var dyre (mac pro er kostbar, ja, men ikke dyr)

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Kvalitet er helt klart en faktor her... og potensiale for å bygge en maskin selv som ikke fungerer er nok større en om man kjøper seg en maskin fra Apple. Men hvis maskina du evt. skulle bygge selv fungerer så fungerer den jo... og er man optatt av ytelse så er det lettere og oppgradere en maskin du bygger selv senere. over tid ville dette være veldig mye rimligere. Er jo sanynslighvis derfor Apple ikke vil linsensiere ut sitt OS da, for Apple vet at dersom man lovelig kan kjøre OSX på hvilken som helst PC så vil de aller fleste gjøre nettop det...inkulsiv meg. og apple vil selge mindre maskiner eller de må selge dem rimeligere.... derfor er det bra rent konkuransemessig at man kan få vanlige pcer mad OSX... men da lovlig selvfølgelig. Og dette kan nok skje før eller senere. Dell har tidligere spurt Apple om å få lov til dette faktisk, men Apple sa nei naturlig nok.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai