Ny versjon av Camino

Camino oppdateres

Camino, vårt førstevalg etter Safari i nettleserverden, har nettopp blitt oppdatert til versjon 1.6. Den nye versjonen lover blant annet vesentlig forbedrede søkefunksjoner, oppdatert støtte for RSS og ikke minst innebygd oppdateringsfunksjon. Brukere som har ventet på en god "inline" søkefunksjon i Camino har nå endelig fått et like godt søk som i Firefox/Safari.

Camino har lenge blitt sett på som en skjult perle blant Mac-nettlesere. Programmet baserer seg nemlig på Firefox sin svært robuste og stabile renderingsmotor som fungerer godt mot tilnærmet alt av nettsider. I tillegg har den et godt og Mac-vennlig brukergrensesnitt som ikke levner til om at programmet kun er laget for Mac.

Allikevel er Camino svært lite utbredt blant Macere. På Mac1 er det ikke mer enn en skarve 2-3% av brukerne som benytter denne nettleseren. Kanskje det er på tide at du prøver Camino?

Les mer og last ned Camino gratis på Caminobrowser.org

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Har i det siste brukt Safari pga at Camino sliter med noen Web-TV plugins, men kanskje det er på tide å bytte tilbake til Camino?

TopDog

Veksler stadig mellom Camino og Safari, så nå er det vel på tide å bruke Camino en stund igjen...

Fugz

Har ikke camino støtte for rss direkte? Når jeg går på en rss-link, får jeg spm om hvilket prg. jeg vil bruke..

kajac2

Har prøvd camino flere ganger, og er like skuffet hver gang. Maken til uoversiktlig og dårlig nettleser skal man lete lenge etter.

Bruker heller Firefox.

segrov

Camino er definitivt nettleseren med best karma!

martins bilde

martin

@kajac2: Hva mener du? Det er en rimelig bastant påstand du ytrer, kan du utdype forskjellene og problemene?

arokh

Tror han forveksler Camino med noe annet jeg. For all del, det er lov med kritikk, men uoversiktlig er vel en ganske upassende beskrivelse av Camino.

Selv foretrekker jeg Safari, men har Camino på si for kompatibilitets-grunner. Det er en veldig solid browser for de som liker layout på Safari og engine fra Firefox.

Arild Holtet

Har personlig ikke brukt Camino. Helt frem til Safaris nest siste oppgradering, har jeg vært 100% fornøyd med Safari. Den rottet ting til på denne oppgradering, men bruker fremdeles Safari. Vi er alle forskjellige, og har forskjellig "smak" når det gjelder nettleserenes "design". Safari passer meg, selv om andre kansje er like bra. Har brukt firefox litt, men gikk tilbake Safari. Er enda litt bug med Safari, men håper det retter seg ved neste oppgradering. Kjenner noen som bruker Camino, og de er rimelig fornøyd. Mulig vi har forskjellig bruksområde på nettlesere.

A.H.

mushers bilde

musher

Har samme tilgjengelighet som Safari, med cmnd-1–9. Det er rett og slett glimrende :)

Fekkes bilde

Fekke

Jeg bruker Webkit/Safari for tiden, men har brukt mye Camino før. Vet noen forresten om Camino har en lignende funksjon som Sogudi som gjør at man kan skrive egne kommandoer i addresselinjen?

csharp

??

mushers bilde

musher

fekke:
Se litt i Hidden preferences

kajac2

Jo, jeg mener Camino, den nettleseren som bruker samme motor som Firefox. Synes den er uoversiktlig og amatørmessig. firefox virker proffere :)
Bare min personlige mening, da..

Svirrus

Man skal være forsiktig når man påpeker feil, da for noen er det akkurat sånn det skal være men...

jeg mener at knappen for å oppdatere vevsiden "snurrer"/peker feil vei, altså mot klokken.

Det er ikke den største tingen for mange, men for meg nok til at jeg holder meg til FF og Safari

nomad1

Testet den for en stund siden. Virket lovende, men adblock-funksjonen var ikke like bra som i Firefox (med adblock-utvidelse) eller i Safari eller Opera, så derfor sluttet jeg å bruke Camino

pølsas bilde

pølsa

Jippiiii, savnet søkefunksjonen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai