Forventninger til Apple-aksjen

I kveld avholder Apple sin kvartalsvise 'earnings call' og vil legge frem tall for årets andre finansielle kvartal. Analytikere forventer meget sterke tall på tross av Apples egne svake til pessimistiske føringer etter det første kvartalet. Dette kom som en overraskelse på mange, og markedet svarte med en nede-periode som aksjen først nå, 3 måneder senere, har klart å komme over.

Kursen er nå tilbake på ca. $161 etter å ha falt med hele 40 poeng i kjølvannet av forrige earnings call. Dette reduserte aksjens markedsverdi med ufattelige 200 milliarder kroner. På den annen side falt alle teknologiaksjene i samme periode i et market som virkelig lå nede sammenfallende med den såkalte "sub prime"-krisen i det amerikanskje bolig- og finansmarkedet.

Det spekuleres fra analytikerenes side på gode salgstall for datamaskinene, mens det er mer moderate forventninger til iPod-salget i et muligens mettet marked. Apple pleier ikke å alltid å oppgi salgsvolumet, så hvor stor suksess iPhone'en har blitt er og forblir ren gjetning. Det påpekes at et labert salg av den nåværende modellen vil fremskynde lanseringen av en 3G-modell, noe mange ser frem til med store forventninger.

I tillegg slippes utviklerpakken for iPhone (SDK) i juni, noe som også skaper forventninger om økt etterspørsel i markedet spesielt ettersom interessen for denne har vært stor.

Men på tross av resesjonsliknende tilstander forventer altså Wall Street at Apple vil legge frem meget solige tall i det tradisjonelt vanskelig annet kvartal, og man forventer en inntjening på omlag $1 pr. aksje. Det spås at aksjen fremdeles vil være volatil en stund fremover, og ikke være spesielt egnet for spekulanter. Under finanskrisen så man faktisk at mange institusjoner og hedge fond solgte unna Apple-aksjene sine.
Så nå gjelder det å ha is i magen!

Mer hos Fortune

jaskat

Apple aksjer er ikke serlig spekulativ aksjer akkurat.. siden dem ble ned justert for en stund siden.. alle IT aksjer ble ned justert untatt Microsoft(men dems akjser falt siden AOL sa nei til MS sin bud om opp kjøp)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai