Apple kjøper prosessorselskap

Finanstidsskriftet Forbes kan i dag rapportere at Apple har blitt enige om et oppkjøp av prosessorselskapet P.A. Semi for 278 millioner dollar – drøye 1.4 milliarder kroner. Prosessorselskapet som ble etablert i 2003, fokuserer på avanserte og strømgjerrige prosessorer som fullt mulig vil kunne bli brukt i fremtidige modeller av iPhone.

P.A. Semi

Forbes.com skriver:

The decision to center the iPhone design around a chip that Apple could own marks a significant strategic choice by Apple Chief Executive Steve Jobs, and is aimed at ensuring Apple can continue to differentiate its flagship phone as a raft of competitors flood the market. According to a source affiliated with the chip company, Jobs and Senior Vice President Tony Fadell led the tiny group of executives who spearheaded the acquisition, which included negotiations that took place in Jobs' home.

P.A. Semi er ikke et nytt selskap på Apples-horisont, da Apple bytte til Intel hadde omfattende kontakt omkring selskapets utvikling av PPC-baserte prosessorer. P.A. Semi har utviklet PPC-baserte prosessorer som er svært strømgjerrige og i 2006 lanserte de en 2GHz PPC-prosessor som kun kun konsumerer 7 watt. Til sammenligning konsumerer Intels Core Duo hele 25 watt.

Nylige rykter tilsier at fremtidige platformer basert på Intels kommende Atom-prosessorer vil være rettet mot iPhone, men et oppkjøp av P.A. Semi indikerer at dette ikke er tilfelle.

theo.dore

for alt vi vet er dette et skritt i retning av at Apple "oppgraderer" alle/de fleste iPod modeller til å bli internett-platformer på den ene eller andre måten. husker dere ryktet om at Apple vil lansere an abonnementstjeneste for musikk?

theo.dore

"har blitt enige om et oppkjøp" eller "bestemt seg for / samtykket i et oppkjøp" jfr. "Apple has agreed to buy"

admins bilde

admin

Apple får en del mer for sine $289 millioner enn Sony sitt oppkjøp.

jaskat

hmm.. ja husker disse gutta ja.. dem er djevler og lage strøm gjerrige prossessorer..

Var og sjekket dems side.. dem var nede for tellinga (merkelig med det der.. alt som har med apple og gjøre går ned for tellinga.. selv om apple har bare 5% av US market..)

theo.dore

det antydes fra Apples side at man er mer interessert i kunnskapen i firmaet enn den konkrete produkt-porteføljen. firmaet regnes fremdeles som i oppstartsfasen, men har betydelige kontrakter med amerikansk militærindustri

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai