Psystar viser hvordan OpenComputer fungerer

Psystar lover å leverePsystar har enda ikke gitt seg og ønsker fortsatt å utfordre Apples hardware-monopol. Etter massiv spekulasjon om selskapet er en bløff kommer Psystar nå tilbake med videobevis. På deres nettsider har de nå lagt ut en video som skal vise deres hovedkvarter og en versjon av deres OpenComputer som kjører Mac OS X.

Videoen viser OpenComputer maskinene til Psystar som kjører Mac OS X, Ubuntu og Windows XP. Mac OS X maskinen kjører Leopard og det krevende spillet Quake 4 demonstreres med høyeste kvalitetsinnstillinger.

Videoen er svært amatørmessig utformet og hjelper ikke akkurat Psystar til å virke mer seriøs. Se hele filmen hos Psystar

kajac2

Hva var så amatørmessig med denne da?

Sirchs bilde

Sirch

Hvor mye jeg enn skulle ønske at os x kunne kjøre på "godkjent" hardware for folk som tenker annerledes, klarer jeg ikke å få meg til å tro at dette er et seriøst og sikkert firma å handle fra.

Den videoen skulle jeg ha klart å lage mer profesjonell selv. En blir ikke et ekte firma av noen plakater opptil et industriaktig vindusrute.

Jeg blir ihvertfall serdeles overrasket om noen får seg en opencomputer.
[nostalgia]
Tenk om apple hadde blitt et firma som omfavnet dem som tenker annerledes igjen. :-)
[/nostalgia]

pushits bilde

pushit

Jeg har sett filmklipp fra Googles hovedkvarter som fremstår som enda mer (eller minst like) amatørmessig. Uansett, dette sier INGENTING om firmaets seriøsitet (eller useriøsitet).

simens bilde

simen

Hvor er dette monopolet? Bare Microsoft får lov til å lage Xbox! Og bare Sony får lov å lage Play Station! Det betyr at om du kjøper et Play Station spill er du LÅST til Sony Playstation. Du blir tvunget av et ONDT monopol! Nei! Jeg oppfordrer alle til å lage sin egen Playstation og stoppe Sonys monopol!!!..

blank

Maskinene ser veldig fine ut da :)

kajac2

ja, de har et veldig ryddig og fint design i forhold til f.eks dell.

Uansett, tror og håper dette er ekte. Hvis den da selger bra, vil kanskje apple senke sine egne priser, da apple helst liker at det er ekte macer som florerer rundt i heimene.

CBlomviks bilde

CBlomvik

Jeg vurderer stekt å invistere :)
Jeg trenger en maskin med kraft til å kjøre Age of Conan som kommer snart, og en macbook (aug. 07) vil neppe ha en sjans. Og jeg har ikke så mye penger at jeg kan invistere i en Mac Pro. 2605 er jo en kjempe fin pris for en maskin som kjører Quake 4 på maks! Jeg trenger ikke firewire og mer enn 2 porter usb på en maskin ment for bare spill, og jeg vil såklart kunne kjøre Leopard på siden av, så for meg er dette ett røverkjøp :)

Desverre vil det nok koste i frakt og over grensa -_-;

Volcars bilde

Volcar

Ser på det som LITT mistenkelig at ledningene, som fører til skjermen, går ned under skrivebordet. Det er umulig å avgjøre om bildet vi ser faktisk kommer fra boksen på skrivebordet, eller om det kanskje står en mac under som kjører programvaren.

tallbokstaver.-_

Hvorfor har ikke forumet her på Mac1 en tråd med 6873 innlegg om nye modeller av iMac og Mac mini som...kommer snart? De fleste Mac-forum startet en slik tråd for 6 måneder siden og har oppdatert den med sinte eller triste smilies hver bidige tirsdag. Er det rart Psystar stjeler oppmerksomhet og får hånda med betalingskortet til å rykke i lett krampe?

Wackhys bilde

Wackhy

Hvorfor kan ikke du lage en slik tråd da?
Det er ikke slik at det bare er utvalgte personer som får lage en tråd, så det er jo bare å sette i gang...

pman3003s bilde

pman3003

Til CBlomvik; om du vil kjøre quake 4 på denne vil du bli skuffa da det bare et et vanlig Intel GMA 950-skjermkort med delt minne. Dvs. Quake 4 vil nok bli litt hakkete om du ikke setter inn et nytt skjermkort (og da spørs det om leopard har drivere til det nye skjermkortet).

simens bilde

simen

Jeg oppdaget enda ett nytt monopol! Nintendo! Du kan KUN spille av Wii spill på Nintendo sin Wii maskin. INGEN andre får lov til å lage Wii! De har jo monopol på spill betyr det! Jeg mener det burde komme flere aktører inn på Wii markede. Jeg savner å ha muligheten til å spille blu ray på spillern. Og det at Nintendo ikke leverer min drømmemodell rettferdiggjør at folk kan lage kloner!

Og ikke nok med det... Men Nintendo sin Wii spiller KUN av Wii spill. Det betyr at du er låst til Nintendo sitt monopol for evig og alltid!

OleUtnes bilde

OleUtne

Bra, simen! :)
Godt poeng det der.

svars bilde

svar

simen: Min Wii spiller gamecube spill også :O
Kan det tenkes jeg har et pirat produkt?

simens bilde

simen

Re: svar

Du er fremdeles LÅST til Nintendo sin monopolverden! Hvem tror du lager Gamecube? Jo... Nintendo! Også på Gamecube kjørte de sin monopollinje! INGEN ANDRE fikk lov til å lage Gamecube. Og Nintendo er jo skikkelig ONDT! Ingen får lov å selge spill til det med mindre det er godkjent av MONOPOL Nintendo! Som selvfølgelig skal ha endel av kaka til spillet som blir solgt! Selv om de ikke har vært med på å lage det selv!

Si nei til MONOPOLET! Ja til Nintendo Wii kloner! De konkurrerer jo IKKE på samme marked som Xbox og Playstation!

CBlomviks bilde

CBlomvik

pman3003: de sier i videoen den har skjermkortet som man kan kjøpe ved maskinen på nettsiden, som når jeg tok på, pluss ekstra ram, ble 2600kr :).

ett 8600GT 256MB

kajac2

Er det sånn at dere på mac1 håper på at dette er juks? Håper IKKE det er det.

svars bilde

svar

simen: låst nei, har alle konsollene jeg så jeg er fri og frank ;)

kajac2: Jeg holder emg til orginal produkter, ikke pirat.

simens bilde

simen

Jeg håper det ja. Det vil svekke Macintosh som merkenavn. Dessuten syns jeg det er opp til hvert enkelt firma om de ønsker kloner på sin plattform. Les mine sarkastiske innlegg om Nintendo Wii over.

Dette vil bare skade Apple og Applebrukerne.

Om dere leser litt mer om dette prosjektet vil det ikke være mulig å installere Mac OS X uten å hacke. Vil ei heller være mulig å bruke Apple oppdateringsservere. For reinstallasjon av Mac OS X må harddisken sendes tilbake til de osv osv. Det er ikke annet enn enn kommersiell hackintosh.

kajac2

Det vil ikke skade apple. Hvis dette blir en kommerisell suksess, betyr det at apple må senke prisene på sine maskiner for å fortsette å ha salgsmaioriteten. Og det blir positivt for applebrukere :)

quadra800s bilde

quadra800

Psystar lager fine maskiner, rett og slett. Jeg skulle gjerne hatt en, men nå for tiden prøver jeg heller å få osx86 til å funke på den maskinen jeg allerede har. Håper virkelig ikke Psystar dukker under for de store stygge monopolkongene.

Dette vil skade Apple på den måten at de blir tvunget til å sette ned prisene på macene, og da går fortjenesten vekk. Men Apple vil jo ha fortjeneste, så da er løsninga å kjøpe enda billigere og dårligere komponenter. Apple skjønner dette, og vil gjøre alt de kan for å kverke Psystar. Det er på tide at Apple også tenker nytt, når det kommer til hardware og monopol. Det er ikke bare IBM som er store og stygge nå lenger.

kim86

kajac2: du glemmer en viktig del. Apple sine maskiner har blitt billigere enn dem var før, hvorfor tror du? Jo, fordi de blir presset til å konkurrere med Dell, HP, osv..

Dette er negativt da måten Apple lager billigere produkter på er å velge billigere deler (f.eks. dårlig plast).

Jeg vil heller betale 20.000 for en solid og godt skrud maskin enn en knirkete plastmaskin med samme spec til 15.000.

anders_85

På macrumours.com ble det nevnt at videoen ser og høres ut som en elevbedrift. Denne videoen svekket min tro på dette firmaet om noe. Ser forsåvidt at de bruker en EFI emulator/editor (kan ikke terminologien) uten lisens for dette og at det er heller uklart hvordan det blir med oppdateringer i OSX.

En annen kommentar på macrumours slår fast at det kan bli store utgifter med shipping for å få ting fikset av disse Psystar folkene om ting skjerer seg, om ikke hele greia går under og du sitter der helt uten noen å klage til.

Nåvel, Blir nok Apple maskiner på meg...

~Anders

MBP 17" 2.33 GHz | iPod Video 60GB | iPod Nano 4GB | Olympus µ 1000

simens bilde

simen

Hva er dette monopolet alle prater om? Se mine henvisninger til Nintendo og Xbox og om hvordan disse ikke er kompatible med hverandre, ikke har noen kloner, og kun fungerer med sine egne spill... Er dette monopoler? NEI! Fordi de konkurrerer i samme segment...

Så å si alle andre hardwareselskap bortsett fra de som er IBM kompatible kjører jo samme modell som Apple. Amiga, Sun, osv osv. Så det med kloner er faktis UNNTAKENE om du ser alle merkene under ett.

starmarket

Noen andre som ser skjermen på gulvet når det paner bort til Leopard?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai