Fem gode Quick Look plug-ins

5 gode Quick Look pluginsQuick Look er en funksjon i Leopard som mange rett og slett glemmer eksisterer. Allikevel er den absolutt en av de mest nyttige nye funksjonene og med et par plug-ins blir den enda bedre.

BetterZipQL

Vi omtalte programmet BetterZip for få dager siden og dette kjekke programmet gir deg en del flere funksjoner enn Apples innebygde ZIP-støtte. Samme selskap som har laget BetterZip har også laget en helt gratis Quick Look plug-in som kostnadsfritt gir deg noen av funksjonene til BetterZip-programvaren. Med BetterZipQL kan du ved et tastetrykk enkelt se innholdet av alle ZIP-filer du får, uten å måtte pakke dem ut.

Quick look BetterZip

QLColorcode

Arbeider du mye med kode som HTML, PHP etc. vet du har korrekt fargekdoing av syntakser gjør det vesentlig lettere å lese og forstå kode. Med QLColorcode får du fargekoding rett i Finder uten at du trenger å åpne en teksteditor som BBEdit eller lignende. QLColorcode er gratis og kan lastes ned fra code.google.com.

Quick look Colorcode

Suspicious Package

Har du noen gang lastet ned en installer .pkg fra nettet og lurt på hva denne pakken faktisk inneholder, om den krever omstart eller om du må ha adminrettigheter for å installere? Suspicios Package gir deg muligheten til å se all denne informasjonen rett i Finder uten å trenge å åpne installeringspakken. Veldig enkelt, veldig smart.

Quick Look Suspicios Package

FolderView

FolderView er en nyttig Quick Look plug-in som gir en god tilleggsfunksjon til Finder. Med et tastetrykk kan du nemlig raskt se innholdet i hvilken som helst mappe i Finder. Du trenger ikke åpne mappen, Folderview Quick Look gjør jobben for deg.

Quicklook Folderview

Quark Quick Look

Quark Quick Look er en plug-in som lar deg forhåndsvise filer lagret i Quark Xpress, et av de mest populære DTP-programmene på Mac.

Quick look Quark

larsf

Code Line, som bl.a. lager Art Directors Toolkit, har en QuickLook plugin som håndterer Illustrator, InDesign, EPS og Freehand dokumenter. Den gir også oversikt over innhold som fonter, grafikk og farger som er brukt i slike filer.

http://www.code-line.com/software/sneakpeekpro.html

minkulfs bilde

minkulf

QLColorCode var akkurat det jeg har hatt lyst på, men ikke tenkt på å lete etter :D

alexandr

vet noen om det finnes en plug-in som gjør det mulig å kopiere tekst fra f.eks excel, word eller textedit uten å launche selve applikasjonen, dvs fra quicklook..??

alex.

rabarbralands bilde

rabarbraland

nice

toby_t

Får ikke FolderView til å virke...
Gjorde som det stor i readme-filen, or relaunchet Finer...

Noen idéer?

-T
------------------------------------------
15.4" MacBook Pro 2,4 GHz Intel Core 2 Duo
4 GB 667 MHz DDR2 SDRAM
OS X 10.5.2

pman3003s bilde

pman3003

Er det noen som har en plugin som gjør at man kan se .mkv-filer i quicklook?

lazaruzs bilde

lazaruz

http://www.teknonytt.com/?p=411

hvem skrev artikkelen først? :-D

Emmern

Ehh, jeg er litt nybegynner, men hvordan installerer man disse..?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai