Tre Spotlight plug-ins du trenger

Spotlight pluginsApples innebygde søkemotor Spotlight kan som Quick Look enkelt utvides med plug-ins. Spotlight søker i innholdet og metadataen til filer, men for å kunne indeksere alle typer filer må Spotlight utvides. Vi viser deg noen nyttige utvidelser til Spotlight som vil gjøre søkeresultatene enda bedre.

ZipLight

ZipLight 1.2 fra Bartas Technologies dekker et åpenbart hull i Apples søketeknologi. Spotlight kan nemlig ikke indeksere filer som er komprimert med Mac OS Xs innebygde komprimeringsverktøy. Med ZipLight får du uten problemer resultater fra Zip-filer opp i ditt Spotlight-søk.

Google Importer

Har du ikke titt og ofte søkt i Spotlight uten å finne det du faktisk er ute etter? Hadde det ikke da vært greit å få søkeresultater fra Google rett inn i Spotlight-søket? Det er fullt mulig med en Spotlight-plugin med navn Google Importer. Samtidig som du søker på den lokale maskinen, vil Google Importer også gjøre et søk i Google og presentere bilder, nettsider osv. direkte i Spotlight. Dessverre fungerer ikke Google Importer i Leopard enda.

NeoLight

Er du en flittig bruker av NeoOffice vil du være skuffet over Spotlights manglende evne til å søke i NeoOffice sine filer. NeoLight er en plug-in som lar Spotlight indeksere alle filformatene til NeoOffice, noe som betyr at OpenOffice-dokumenter også vil være indekserbare.

herm

Google importer er kun for Tiger..

osmundsen

litt kjedelig at Google importer ikke fungerer med leopard

palelnans bilde

palelnan

Det jeg trenger, er at Spotlight-resultatet kan sorteres etter størrelse i Leo. Muligheter?

rait.nos bilde

rait.no

Ja, det denne artiklen gikk fra "tre plug-ins jeg har trenger" - men endte opp som "tre plug-ins jeg ikke har bruk for".

Zip-greia er sikkert grei å ha, men har ikke bruk for den.

Så var det Google importer - den trenger jeg definitift, men jeg kjører jo Leopard, som alle Macbrukere med litt respekt for seg selv gjør.

Og den siste trenger jeg ikke ettersom jeg bruker MS Word...

sorry, ble litt bitter kommentar.

crackerjack

Jeg har ikke installert noen av disse, likevel finner spotlight mitt neooffice dokument i odt format.
Har leopard

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai