Writeroom - enkel tekstbehandling

WriteroomMange forfattere har i lang tid foretrukke å skrive sine bøker på en Mac. Om det er fordi våre maskiner er mer stabile eller fordi Macen rett og slett var den første maskinen med et godt skriveprogram er vanskelig å si, men mange ønsker seg nok allikevel tilbake til de "enkle dagene" hvor et skriveprogram var et skriveprogram og ikke et tregt monster med tusenvis av funksjoner. Et program med navn Writeroom prøver å gjøre noe med akkurat dette.

Mange forfattere og andre som skriver mye, bruker ikke alle Word eller OpenOffice sine avanserte funksjoner. De ønsker heller å skrive så mye som mulig uten å bli forstyrret av hundrevis av knapper, farger og andre elementer. Kjenner du deg litt igjen i denne beskrivelsen kan Writeroom være noe for deg.

Writeroom er rett og slett et meget enkelt skriveprogram som lar deg skrive i fullskjermsmodus uten noen forstyrrende knapper, menyer, dock eller fargelagte bakgrunner. Writeroom presenterer deg rett og slett med en svart bakgrunn (denne kan skiftes til hvilken som helst farge) med grønn skrift (som selvsagt også kan skiftes). Et utseende som bør være lett gjenkjennelig hos de av dere som ser på TV-serien Lost eller som husker datamaskiner fra det glade 80-tall .

Writeroom

Writeroom er shareware og du kan gratis prøve programmet i 30 dager før du må betale $24.95 for programmet. Les mer og last ned programmet hos Writeroom

termservs bilde

termserv

Dette er vel ikke akkurat "nytt", har hatt dette i snart halvannet år.

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

kjetil02

To år gammelt i dataverdenen kan vel knapt nok kvalifisere som "nytt". ;)

Judas

Nei, men da e veldig greit for oss som ikkje har oppdaga dette programmet. Kva er vitsen med sånne surmaga kommentarar?
Takk for tipset admin, skal sjekke ut Writeroom.

ZiPLe

Jeg prøvde dette programmet for første gang i går, og jeg må si jeg likte det veldig godt!

Ofte når man skriver ønsker man å produsere så mye som mulig mens man er i det kreative hjørnet, formatering og kurrektur kan gjøres senere. Med WriterRoom oppnår man akkurat dette.

Som standard har den påslått auto-korrektur, jeg slo av denne med en gang. (egentlig litt rart at dette er påslått som default...)

Definitivt ikke et program for alle og enhver, men er du av typen som lett blir distrahert av at Adium melder om ny meldig, at det popper opp at du har fått ny mail osv, kan dette være midt i blinken for deg!

(ja jeg vet, man trenger ikke å være innlogget med Adium, eller starte Mail.app.. :)

Torgeir FD

det står vel aldri at det er ett nytt program.
og viss dere viste om dette kansje ett tips de andre på siden hadde vært en ide.
det er jo fritt fram for andre å legge inn artikler også. ikke bare admin.
syntes det så ut som ett bra program, men ser ikke bruksomeråde til mitt bruk.
men tror nok mange kan bruke dette.
keep up the good work admin

pushits bilde

pushit

Gammelt eller ei: interessant! Takk for tipset =)

simenhjort

Ja! Endelig kan jeg skrive erindringene mine i bluescreen på macen, dette har jeg virkelig sett fram til!! Men over til seriøs kommentering. Jeg skjønner at dette kan være greit for folk som kun skal skrive, nå spørs det om dette kan være verdt 24,95$ da..

dngs bilde

dng

Kan man lagre i ODT da? (openoffice) msg me.

kolbys bilde

kolby

@simenhjort

Programmet koster like mye som en kinobillett med litt godteri, én t-skjorte, osv.
Noe som gjør deg mer kreativ og produktiv er verdt minst 130 kroner, de kronene tjener du raskt igjen.

nn_oo

Lyx gjør akkurat denne jobben, og koster ingenting:-)
Kjører på både Mac, Linux og Windows.
http://www.lyx.org/Home

simenhjort

til kolby:

ja, der ser du hva jeg heller bruker 130 kroner på! Neida, jeg ser verdien i dette for folk som kanskje har intelligente ting å feste til papir, og som ikke vil bli distrahert mens de jobber.

Gisle Svarva

Beste skriveprogram jeg vet om er "Scrivener".

Beste notatprogram så langt er "MacNote3LE"

Hvis man ønsker et spartansk skrivemiljø,er det lett å lage i disse programmene.

TheElNinjo

JDarkRoom er et fint, gratis alternativ til WriteRoom.
Jeg liker egentlig WriteRoom best, men er litt gnien:-)

Ove

WriteRoom inngår i en pakke på 12 programmer som for tiden selges på http://www.macheist.com/ for $49,-.

Funderte på kjøp nettopp på grunn av WriteRoom, men 8 av de andre har jeg fått med i tidligere pakketilbud, og de overskytende har jeg neppe bruk for ....

NickFalks bilde

NickFalk

Ser Scrivener nevnt, men synes selv dette er litt for omfattende. Benyttet meg tidligere av Writeroom 1.0, men synes senere versjoner mistet litt av fokuset. (Mulig dette har bedret seg igjen).

Vil allikevel anbefale min egen personlige favoritt: Jer's Novel Writer. Mye av den samme grunntanken som Writeroom men programmet føles mer "macete" synes jeg. Programmets bakmann, Jerry Seeger, er selv forfatter og det er åpenbart at han har en god forståelse av den kreative prossessen.

Jeg har tidligere skrevet mer utfyllende om JNW på bloggen min, hvis noen skulle finne det interessant...

sags bilde

sag

nn_oo: Ville se på denne LyX du omtaler.
Har jo hørt mye om LaTeX, og synes en WYSIWYG editor som bruker dette tydeligvis populære formatet, hørtes fristende ut.

Men så ser jeg at før jeg kan installere LyX må jeg installere MacTex.
Greit nok tenker jeg. Sikkert et lite bibliotek på 2-4MB. Men neida, det er en pakke på svimlende 744MB ! Mens selve LyX kommer med sine 25MB i tillegg.

Hva er nå dette for et MONSTRUM?

MacArve

Interessant. Hittil har jeg holdt meg til gode gamle AppleWorks (ClarisWorks) i alle år, selv om jeg har Officepakken på maskina. Jeg har alkdri blitt helt fortrolig med f.eks. Words. Så denne Writeroom vil jeg nok sjekke ut. Forøvrig vet jeg at endel forfattere på mac bruker rett og slett Text-Edit.

maskintosk

Jeg bruker NeoOffice, men har tidligere brukt openoffice. Med OOo hadde jeg ofte det problemet at mine innstillinger forsvant når jeg oppgraderte, og dermed måtte jeg bruke en halvtime på å skru av automatisk stor bokstav, automatisk orddeling, automatisk stavekontroll, automatisk fullførelse av ord, automatisk... Har aldri vært en fan av Word, men bruker det av og til på jobben på Vinduer Xp, og da har jeg alltid samme problemet. Siden jeg jobber i en finsk bedrift har jeg ofte litt problemer med stavekontrollen...

Takk for tipset! Hva slags formater bruker dette programmet?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai