Times - en annerledes RSS-leser

Times - en annerledes RSS-leserRSS-lesere har vi svært mange av på Mac-platformen og de mest populære er uten tvil det glimrende programmet NetNewsWire, Apples Mail.app og ikke minst NewsFire. Alle disse programmene er relativt like, tilbyr mer eller mindre de samme funksjonene og presenterer nyhetene på samme måte. Et nytt RSS-program med navnet Times snur derimot RSS-opplevelsen på hodet ved å presentere RSS-nyhetene som en avis. Det høres kanskje rart ut, men dette fungerer utrolig bra! Vinneren av Times-lisens er nå kåret!

Times er et glimrende lite RSS-program som egner seg best til de som følger med på noen få RSS-feeds. Følger du med på hundrevis av feeds vil Times sitt grensesnitt fort bli litt begrensende, men følger du som mange kun med på en fire-fem feeds i hver kategori fungerer Times metode for presentering av nyheter svært godt.

Programmet er enkelt å bruke og lett å komme i gang med fordi du enkelt kan importere dine RSS-feeds fra Safari, Mail.app eller alle programmer som støtter OPML-filer. Som noen av dere la merke til, fungerte ikke OPML-importen i 1.0 versjonen av Times, men det har nå kommet en oppdatering som retter denne feilen. Blir man lei Times, kan man også eksportere sine feeds til OPML og deretter importere dette til sitt favoritt program.

Videointroduksjon

Times benytter seg flittig av Core Animation, Core Image og WebKit i Mac OS X Leopard og programmet krever derfor Mac OS X 10.5 eller bedre.

Vinn gratis lisens

Times er utviklet av AcryllicApps og koster 30 kanadiske dollar, men en heldig Mac1-bruker kan stikke av med en gratis lisens på dette programmet ved å enten sende en e-post til webmaster@mac1.no eller skrive inn dine kommentarer til dette programmet på denne artikkelen. Vinneren vil bli trukket tilfeldig.

Vinneren av en Times-lisens er nå kåret og vi trakk ut brukeren jp_tix. Gratulerer!

iEinar

Bra program, men hadde store problemer med at jeg fikk "uventet avslutning" veldig ofte..

foffster

Morsomt egentlig, jeg har aldri liksom helt fått taket på rss og å lese på det viset. Dette kan jo faktisk gjøre noe med saken. :)

Tronduss bilde

Trondus

såg ut som noko som er verdt å prøve:)

WZot

Lastet ned og prøvd litt.:) Opplever det som litt tregt men uansett veldig spennende bruk av teknologiene i OS X SDKet.:)

beneiro

Ah, det så litt mer spennende ut en NewsFire(Selv om den også er utrolig god)

Kanskje det må prøves da :)

ZiPLe

Prøvde å importere fra NetNewsWire, men det ville den ikke. Har ikke prøvd å eksportere opml-filen fra NNW for så å importere denne i Times.

Opplevde at det kræsjet når jeg skulle legge til feeds, men dette er vel 1.0-utgaven, så det blir vel bedre med tiden.

iBruker

Jeg holder meg til NetNewsWire.

pølsas bilde

pølsa

Aldri falt helt for rss siden man ikke får lese hele saken, men bare et kort overview, denne må testes ut.

EspenIrgens

Den ser jo ganske lekker ut, og poenget med å kunne lese hele artikkelen uten å besøke webisden er absolutt en fordel.
Det jeg liker best med NetNewsWire er at all manøvrering kan gjøres med tastatursnarveier. Hvordan er det i Times?

kraesj

Holder ikke helt mål, helt tilfeldig hvilke rss-er du får med

tmns bilde

tmn

Jeg har lenge brukt Apples Mail.app til både mail og RSS men dette programmet så veldig lovende ut. Må man ha hele programmet for å kunne lese artiklene rett fra Times? Siden jeg får kun ingressen når jeg trykker på en artikkel.

Mr Mac

Synes det så ut som et veldig bra RSSprogram, og veldig fint at man slipper å starte nettleseren for å lese hele artikkelen.

Vidar Karstensen

Så egentlig veldig fet ut, må iallefall få testet en trail med mindre det blir lisens på meg :P :D

| OS 10.5 @ MacBook 2.0GHz | iPod Classic 80GB |

wilhel1812

tar gjerne imot en lisens ;)

pip13

Den virker oversiktelig og ryddig! Skal prøve den!

Ove

Times er kun for Leopard, ser jeg, mens jeg er i Tiger på en iMac G5. Men jeg lover å prøve den på min nye MacBook, som for tiden er deponert hos min kjæreste i Trondheim!

zarilion

Dette er jo et MÅ HA program :D

MacPro 2x 2,66 GHz 4GB ram.
MacBook 2,0 GHz 2GB ram.

åttitre

Har ikke benyttet meg av RSS ennå da det ikke falt helt i smak, men skal prøve ut Times!

Edit: Første oppstart feilet og får ikke lagt til feeds fra de som ligger default...

Lunedis bilde

Lunedi

ja du & du dette her ser virkelig ut som en strålende nyhet i seg selv dere! :-)

kjetil02

Hu og hei så morsomt det hadde vært å spare 30 kanadiske dollar!

Matt Ideas bilde

Matt Idea

Jeg vil veldig gjerne ha lisens, ser ut som et flott program.

jpm

Den krasjer ganske ofte her hos meg. Men den ser jo unektelig ganske lekker ut, og stabilitet er vel sånt som pleier å komme seg etter hvert.

Er gjerne med i trekningen om lisens!

Torgeir FD

ser lovende ut. kan jo prøve. fint med en gratis lisens og

NuSkool

Tester det ut nå...

macwerners bilde

macwerner

Har testa ganske intensivt det siste døgnet fordi et slikt program UI er noe jeg drømmer om. Bla-funksjonen som er der takket være core-animation burde vært mer som en fysisk avis - altså bladd til siden istedenfor ned til bunnen.

Utseende messig er den jo veldig lik NYTimes på nett og det er et stort pluss. Masse informason, men likevel ganske så oversiktlig.

TiduZs bilde

TiduZ

jeg elsker slike kule apps som dette! Rikelig med brukervennlighet!

Jurgis

Det så jo ganske så spennede ut, er det mulig å endre layout også?

Slevis

Kjekt!

iFekk

Dette var jo et utrolig bra program, layouten til programmet og hadde vært utrolig gøy å ha det. Blir nok til at jeg kjøper det hvis det ikke blir en gratis lisens her i gården ;)

Slaskalauri

Har vel egentlg ikke prøvd mange RSS-lesere før, men dette så veldig pent ut. Skal prøve det en gang.

gauterg

Joda, den så ikke så dum ut den der.
Men... det kræsjer skremmende mye på min maskin.

For min del er det største problemet med RSS at så godt som alle aviser og nyhetskilder på nettet ikke legger hele artikler i RSS feedene sine. Jeg har funnet noen som ikke bare linker deg vidre til hjemmesidene sine, men da er det betaltjenester.

For min del kommer jeg neppe til å bruke RSS i noen stor grad før jeg kan få hele nyhetssaker via RSS. Slik det er npå er det et ekstra trykk og venting på at den websiden RSS feeden linker til skal åpnes.

Dorian

Har ikke helt sett behovet for en ekstra rss-leser når jeg har Safari, men kanskje det er noe med det... Tester ut dette eller netnewswire, tenker jeg.

torkelatgenet

Ser lekkert ut, Prøver det på gratis stadiet nå. Jeg var svært lei av å måtte åpne safari vær gang jeg skulle lese en artikkel

MacBook
Prosessor: 2 GHz Intel Core 2 Duo
Hukommelse: 1.5 GB 667 MHz DDR2 SDRAM

MacSmurfen

Genialt program:)

aasbakks bilde

aasbakk

Dette så ut til å bli eneste grunn til at jeg synes at RSS er enkelt.
Må teste dette programmet.

FooReXZ

Har ikke helt satt meg inn i RSS enda.
Må vel gjøre det snart, siden jeg bruker såpass mye tid på å surfe side opp på side, for å sjekke om noe nytt har kommet.

Takk for nokk et bra tips!

H å k o n

Skulle ønske alle feeder inneholdt hele artikler med bilder og lignende, og ikke bare "bittelitt av en nyhet..." les mer. Men fin og annerledes måte å bruke rss på:)

termservs bilde

termserv

Sendte på e-post jeg. Jeg burde jo vunnet, ettersom jeg kom med tipset på Twitter? ;)

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

kolbys bilde

kolby

Nice try, men vi hadde startet på dette før du twitret. Hehe.
Det er bra at folk er interesserte, det øker sjansen for at vi deler ut flere lisenser på programmer i fremtiden.

Chropss bilde

Chrops

Jeg har nok aldri vært noe til storbruker av RSS, men dette så jo utrolig bra ut!

Henrik Christiansens bilde

Henrik Christiansen

Ser spennende ut, men jeg vil ha ting lettlest og hurtig, og da fungerer NetNewsFire flott!

lthorsen

Duverden!

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

Bra program, men sku vært gratis

moonwalk86

Meget så artig program=)

hc

I minst 10 år har jeg lest om hvordan vi snart skulle få personlige aviser via internett, sammensatt ut fra våre interesser, ferdig til å printes ut til frokost. Fortsatt laaangt igjen, men dette er i hvert fall et lite steg på veien.

Arild Holtet

Hm. en artig sak. Morsom å bla i og får vel flere forskjellige muligheter efter hvert. Uansett var det en srtig sak, som er verdt å prøve.

Arild.H

KDNs bilde

KDN

Mail sendt. Har til nå brukt Mail til å holde oversikt over mine RSS feeder, men savner en bedre formatering og full artikkel i Mail når jeg skal lese artikkelen.

cybercoin

Interessant program!

kj

Har i grunn ikke brukt rss aktivt til nå. Oppdaget tidligere at jeg kun fikk lese litt av artikkelen (den gang) og da ble det ofte litt for dumt og tungvint for meg...

Men hvordan er det her? synes å registrere på den trialen jeg lastet ned at bilder ikke kommer med? Er det alltid eller på grunn av trialen?

Ah testet litt ser ut til å komme med på andre sider jeg har lagt inn blant annet Mac1.no

Hmm ligger vel kanskje litt i tankegangen bak RSS ? At man raskere skal får oversikt over det man ønsker å lese på de sidene man er inne på ofte..? Men samtidig kan man ikke kutt ledet helt til kilden for artikelen... ville vel blitt trøbbel med opphavsrettigheter og minkende besøk til kilden vil jeg tro... Noe kilden heller ikke vil like...

Times har defenitivt noe for seg.... Men jeg må innrømme at jeg nå vil sjekke mail og safaris rss muligheter bedre før jeg løper å kjøper en lisens.

Litt i samme gaten men ikke RSS, jeg likte veldig godt den funksjonen som kom i Opera for litt siden hvor man får en startside hvor man legger inn sine 9 mest brukte sider... Er det noen mulighet for å lage en slik startside i Safari?

Randy

Melder min interesse :)

www.gracelandgospel.com

Autoxave

Interessant program og definitivt en kreativ nyvinning innenfor RSS lesere mtp grensesnitt. Beteenkelig at flere sliter med å åverføre sine feeds inn i dette programmet.

rudicon

denne skal jeg garantert fortsette å bruke, nydelig!

stiamund

Tar gjerne imot en gratis lisens jeg

jp_tix

Tar gjerne mot lisens. Trekk meg! :)

Cine

Kult program! Hadde nok ikke hatt noe i mot å vinne en gratis lisens, nei... ;)

petterandreass bilde

petterandreas

Synd avisbladningen ikke fungerer uten lag på MBAen. Fancy? Ja!
Litt kopiering av Apple i Mail, nå så.. ;)

Paleo

Forstår jeg det rett må jeg ha Leopard, denne så digg ut.

Sprengstoff

Den der ville gått veldig bra sammen med morgenkaffen min :)

mmMacs bilde

mmMac

det er klart jeg vil ha lisens

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai