Slett programmer med AppCleaner

AppCleanerHer på Mac1 har vi ved flere anledninger omtalt programmet AppZapper som kan beskrives som et avinstalleringsprogram for Mac OS X. AppZapper koster penger og det finnes nå et nesten helt identisk og gratis alternativ til dette programmet. AppCleaner har lånt det meste av sin funksjonalitet fra AppZapper utenom prisen!

AppCleaner

Har du lenge lurt på hvordan du enklest mulig skal få vekk alle filene til et program når du avinstallerer et program? For oss som er vant med Mac gjør vi jo ikke stort annet enn å dra programmet til søppelkassen, men programmene kan allikevel legge igjen filer som tar opp plass på maskinen din. AppCleaner tar jobben for deg og leter fram filer som ligger dypt begravet i mapper som "Application Support" og "Preferences". Prisen for herligheten er hele 0,- kroner og programmet kan lastes ned fra FreeMacSoft

Et tredje alternativ som vi tidligere også har omtalt her på Mac1 er det svenske programmet AppTrap. Med AppTrap finnes det ikke noe program du må benytte for å avinstallere, du drar nemlig programmet rett til søppelkassen og opp får du automatisk en dialogboks som viser deg alle filer assosiert til programmet du ønsker å slette. Rett og slett enkelt!

Cryptography

Flott flott! Deilig med ett gratis alternativ!

Megnus

nice ^^ Er helt ny på mav og syntes det var ekstremt merkelig at en slik funksjon ikke var integrert i operativsystemet.

Fjart

AppDelete fungerer også meget bra...

Baddas

AppTrap er også flott, ligger i systemvalg og virker slik at når man drar et program til søppelboksen så følger prefs med (du blir spurt om det er greit).

mp2k

Ikke meningen å virke negativ, men jeg prøvde å avinstallere et tilfeldig program, og det eneste AppCleaner fant var prefs-filen som tok 8 kb. Da jeg prøvde å søke med spotlight fant jeg en mappe og en annen støttefil som ikke ble fjernert. Disse var 124 kb tilsammen. Ikke mange kb å bry seg om, men hvis man skal "skryte" av hva programmet er i stand til kan man si: "Avinstallerer programmet og 6% av støttefilene"

AppCleaner ser ikke etter i "Contextual Menu Items", heller ikke i Library-mappen på øverste nivå på harddisken (Hvis det er kun du som bruker maskinen, er det ingen grunn til at det skal ligge igjen unødvendige filer der). Det er dessverre langt i fra kun i "Application Support" og i "Preferences" at programmer legge fra seg støttefiler.

Progammet gjør med andre ord en temmelig dårlig jobb som "uninstaller" og gir en slags falsk trygghet om at alle filene som fulgte med programmet er avinstallert. Programmer legger filer over alt når de installeres. Det er utvikeren sin feil, og man vil aldri klare å lage et program som på en trygg måte kan fungere som universell avinstaller.

Er du opptatt av å ha en "ren" harddisk, må du nok lete frem de unødvendige filene selv...

JTE90

Genialt, lurt litt på om det faktisk var for enkelt å slette program med deres filer ved bare å dra programmet... så slike programmer er jo absolutt geniale, men dog litt rart at apple ikke har noe standard program som fikser slikt... jaja

casablanca

Noe av grunnen til at det ikke er innebygd i MacOS er nok fordi prøveversjoner av diverse kommersiell programvare ikke fullt ut skal kunne avinstalleres.

Hadde det vært hadde nok mange bare lastet ned en 30 dagers prøveversjon, slettet den (og alle dens filer) og installert en ny 30 dagers prøveversjon.
Slike programmer legger visstnok "usynlige" filer både her og der på harddisken som gjenkjennes om programmet installeres på nytt.

Ove

Hei mp2k! Fint at du testet ut dette. Jeg kjøpte i sin tid AppZapper, og den gjør litt mer, men finner heller ikke alle støttefilene, så jeg må alltid foreta en manuell etter-rakst.

Så jeg venter ennå på et program som finner alt. Også støttefiler som ikke inneholder programmets navn, men kanskje firmanavn, e. l.

Jeg har forresten en skrekk-liste over programmer jeg aldri mer skal prøve ut. Øverst på den står Pagico. Det var ikke det sted på min iMac det ikke hadde trengt seg inn med svære mapper, og helt uforståelig for meg hva de inneholdt, eller hva hensikten var.

Macco

Hva med CleanApp??
Funker for min del...

The one and only Macco :-)
---------------------------------------
MacBook Pro; 1,83 GHz, 1.5 GB Ram, osv.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai