Steve Jobs ikke lenger best betale administrerende direktør

Steve Jobs er ikke lenger en av de 10 best betalte eller kompenserte administrerende direktører i teknologibransjen, ifølge Forbes. Han havner på plass nummer 11.

Jobs sklir ned på 11. plass fra å være på 1. plass i 2006. Han fikk rundt 14.6 millioner dollar – rundt 75 millioner kroner – i kompensasjon i 2007. Til sammenligning fikk Jobs enorme 646 millioner dollar i 2006. Den store summen kom for det meste av hans heftige aksjepakke, et antall som fikk mye oppmerksomhet under opsjonsskandalen.

Administrerende direktører i Oracle, Larry Ellison, topper listen, og ligger på en god 11. plass over verdens dollarmilliarderer. Ellison anslåes å være verdt 25 milliarder dollar.

kajac2

syykt at man kan tjene så mye :P

Mr Mac

Nå skal det sies at Jobs har verdensrekorden som dårligst betalte leder. Han tjente i (tror det var) 1998 1$! Nå skal det nevnes at han fikk aksjeoppsjoner og privatfly til en samlet verdi av mange millioner $, men det er jo ikke lønn ;D

theo.dore

Han tjente i (tror det var) 1998 1$

han tjener vel fremdeles kun $1 p.a. og oppgir dette som grunn: "for at mine barn og familie skal få gratis helsetjenester" (medical & dental plan)

theo.dore

Han fikk rundt 14.6 millioner dollar – rundt 75 millioner kroner – i kompensasjon i 2007. Til sammenligning fikk Jobs enorme 646 millioner dollar i 2006

det han fikk i 2006 var kompensasjon for jobben han gjorde siden han kom tilbake i 97, så det må ses i den sammenhengen.
når det gjelder privatflyet så er det i prinsippet en forretningsutgift for apple siden han bruker flyet mest i jobbsammenheng og sånn sett en oppveiing

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Han burde holde kjeft da(gjør han sikkert å) han tjener nok penger

wsimilas bilde

wsimila

ikke for å pirke men, skal det ikke stå "..best betalte administrerende direktør" ?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai