iMacen er 10 år

iMac og Steve JobsTirsdag 6. mai var det 10 år siden den første iMacen ble introdusert av Steve Jobs som ett år tidligere hadde returnert til Apple – nesten et tiår etter at han forlot selskapet han var med på å starte. Denne datamaskinen markerte starten på en ny æra for Apple.

I 1998 introduserte iMacen oss for USB, farger og en rund, merkelig mus. Det ble den første datamaskinen som kom uten en diskett-stasjon siden disketter ble vanlig.

iMac 10 år

iMacen var den første maskinen som som kom etter at Steve Jobs ble administrerende direktør for Apple, og iMac er en av Apples største suksesser.

Apple solgte 800 000 iMacer på mindre enn 6 måneder, noe som gjorde lanseringen en av de mest vellykkete datamaskinlanseringene noensinne. Bare 3 år senere, i april 2001, ble iMacen en av de mestselgende personlige datamaskinene gjennom historien. Siden den originale iMacen ble lansert i 1998 har Apple redesignet maskinen ved flere anledninger, senest høsten 2007. iMacen fortsetter å være en av Apples mest populære datamaskiner.

Skulle du ønske å mimre litt ytterligere kan det være verdt å se Steve Jobs lansere iMacen for nøyaktig 10 år siden.

Spesifikasjoner

  • PowerPC G3-prosessor 233 MHz (66 MHz bus)
  • Brett-CD-ROM 24x
  • 4 GB IDE Hard Disk
  • 32 MB med RAM
  • 2 MB med VRAM
  • Ikke kompatibel med AirPort
  • Porter: Ethernet, USB 1.1, 56k Modem, Stereo Audio inn og ut

Kilde: Wikipedia og MacWorld (8/15/01)

kolbys bilde

kolby

Utrolig å tenke på at det er 10 år siden jeg fikk min egen datamaskin. For noen år siden så sa gode, gamle bondi *poff* og gikk svart. Den står og støver seg under trappa i kjelleren.
Den maskinen er et viktig symbol for både Apple og meg selv.

admins bilde

admin

Min fungerer fortsatt :)

Arild Holtet

iMac G3 var en herlig maskin, og var 100% lydløs. En PC hørtes ut som en gressklipper i forhold. Tror det er den maskinen jeg har vært mest glad i. Den fungerer den dag i dag, og det gjør den 100%. Men det er ikke den første modellen som kom.

Tror egentlig jeg venter en 10års JUBILEUMS iMac.

Arild.H

raakanin

Apple har kommet langt siden iMac'en ble lansert første gang, Mac er noe man faktisk kan regne med nå, og når det gjelder iMac'ens design så har det blitt noe penere nå, eller?

mati_91

6. mai er jo bursdagen min!!! :D

NamKengs bilde

NamKeng

Måtte bare starte opp min for og se om jeg husket feil, men gjrde ikke det, den vifta bråker. Helt sikkert vifta som bør byttes.
Super maskin jeg skriver skoleoppgaver på den om MacBookP er på service.

kajac2

jeg har en iMac G3 original (rev.A) :)
Har bare oppdatert ram og harddisk

AreKrishna

"Måtte bare starte opp min for og se om jeg husket feil, men gjrde ikke det, den vifta bråker. Helt sikkert vifta som bør byttes."

iMacene hadde aldri noen vifte. Det var harddiskene som bråkte.

Jeg har to stykker litt nyere (400 MHz og 500 Mhz) som funker som bare det ennå. Datteren min på 11 har en både hos meg og hos mor.

Fungerer overraskende bra med OSX, etter at de fikk 640 Mb RAM. Måtte bytte harddisk på den eldste, og den 120 giggern den fikk er nesten helt lydløs.

Nydelig maskin, man fikk mye datakraft for pengene. Og damene elsket designet og at de kunne få den i mange farger...

amund.saeter (ikke bekreftet)

"And these things are uuuugggllyyy..!" haha, genial kommentar det der.

anserigs

Helt fantastiske maskiner. husker enda at eg var inne hos Mac forhandleren i Rogaland og såg på den. Min iMac DV SE som var av den første DV SE maskinene som kom tok kvelden for et par år siden, eg og min bror valgte då å kjøpe en iMac G5 1 gen og den funker fortsatt, men det er noen helt fantastiske maskiner.

Husker enda at folk brukte diskettstasjon men eg har ikke brukt den en eneste gang etter den tiden då eg fikk meg iMac. iMac er en helt spesiell maskin og Jobs er en utroligt god Apple sjef.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Jeg har fortsatt 2 slike stående jeg. Funker perfekt fortsatt de. Ikke noe å konvertere video med, men de gjør fortsatt nytten.

Arild Holtet

Vel vifter finnes ikke i iMac G3, men sett inn en bedre harddisk.

Ps. Nam Keng betyr is på thailandsk, har du thailandsk familie???

Arild.H

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Det finnes vifter i de helt første iMac'ene. Men de ble fjernet da de kom med slot inn DVD spiller. De er vifteløse. Stort sett bare harddisken man hører.

Arild Holtet

Vel der fikk vi en forklaring på det. Selv hadde /har jeg en iMac G3, men den har slot load. En venn av meg hadde en litt eldre maskin, men den hadde heller ikke vifte. Så da var det vel ikke lenge iMac G3 hadde vifte.

Arild.H

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai