Pixelmator 1.2 lansert

Pixelmator oppdatert

Selskapet bak den populære Photoshop-konkurrenten Pixelmator har akkurat sluppet en stor og gratis oppdatering. Oppdateringen med navnet Draftsman sender Pixelmator opp i versjon 1.2 og det har blitt gjort en rekke større endringer i programmet. Den desidert største oppdateringen til dette programmet for fotografer er uten tvil at programmet nå støtter justering av fargebalansen og fargekurver.

Pixelmator ble lansert i 2007 som et seriøst alternativ til Adobes mer eller mindre Photoshop-monopol. Programmet eksisterer kun på Mac OS X og tar i bruk Apples avanserte APIer i Mac OS X som for eksempel Core Image og Core Animation. I motsetning til Adobes Photoshop har Pixelmator blitt tett integrert med Mac OS X og siden programmet benytter Core Image til å håndtere bildefunksjoner, skjer alt det grafisk tunge arbeidet på Macens videokort fremfor prosessor. Har du et kraftig videokort vil du oppleve tilnærmet sanntids rendering av effekter.

Draftsman oppdateringen har også introdusert en helt ny og svært forbedret hjelp seksjon som hjelper deg å komme dypere inn i programmets funksjoner. Pixelmator koster $59 - omtrent 300 norske kroner med dagens kurs. Du får uten tvil mye programvare for pengene og er du ute etter en billigere alternativ til Photoshop kan det være verdt å ta en titt på dette programmet.

Oppdateringen til versjon 1.2 er gratis for alle registrerte Pixelmator-brukere. Les mer om oppdateringen hos Pixelmator.

TopCop

Fikk med denne på MacHeist sist gang, og laster ned oppdateringen nå ...

exenpipp

Jeg anbefaler alle som skal begynne å bruke pixelmator (eller som akkurat har begynt) å se på denne videon: http://www.screencastsonline.com/index_files/SCO0117-pixelmator.html

svars bilde

svar

Ting jeg ikke har funnet i andre programmer enn PS:

-Mulighet til å lage en del av et bilde i S/H (lag maske) på en enkel måte.
-tilsvarende Photomerg funksjon som det er i PSCS3.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai