Norske filmen «Reprise» på Apple.com

Reprise Trailer

Tidligere denne måneden skrev Filmweb.no at den norske filmen «Reprise» var solgt til filmselskapet Miramax. Filmen som har premiere i USA i dag har vunnet en rekke priser – blant annet regiprisen i Karlovy Vary, Discovery-prisen i Toronto, hovedprisen i Rouen og Istanbul – ligger i dag på Apple – Movie Trailers.

REPRISE er en norsk film du ikke har sett før; en humoristisk film om vennskap og galskap, om kjærlighet og katastrofer og om ungdommelig overmot som frontkolliderer med virkeligheten.

I dag er «Reprise» presentert på Apple.com blant andre storfilmer. Det er spennende å se en norsk film som får såpass mye oppmerksomhet på den andre siden av dammen, og vi får håpe at den gjør det relativt bra slik at amerikanerene åpner øynene for norsk film.

VG Nett: Strålende USA-mottakelse for «Reprise»

Reprise

Erik og Phillip har bekymringsløst dyrket punk, ironi, jenter og en felles drøm om å bli store forfattere. Men nå er de snart 23 og hva har de gjort med livet sitt? - Ingen verdens ting!

Så skjer alt. Phillip får utgitt sin første bok, stormforelsker seg i Kari, men blir syk og må innlegges på psykiatrisk avdeling. Eriks bok blir også omsider utgitt, noe som utløser en lammende redsel for å bli avslørt som fullstendig talentløs; nevrosene er på opptur, kjæresten på vei ut og vennskapet til Phillip i ferd med å rakne.

foffster

Dette er jo noe så sjeldent som en original og frisk norsk film, så det er usedvanlig hyggelig at den har blitt så godt mottatt på andre siden av dammen, der man tendenserer til å overse nettopp det. :)

Silvergreens bilde

Silvergreen

Når det først lanseres en film fra Norge "over there" , så tror jeg denne filmen er en fabelaktig ambasadør for oss!

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Tror aldri jeg har kjedet meg så mye gjennom en film noen gang. Så den på flyet til New York, og en flytur har aldri virket lenger......

Jurgis

Blir den dubbet i USA eller er det engelsk språk på den nå?

andyman

Jurgis: Traileren har i allefall bare engelske subtitles. Vi får håpe den holder seg sånt.

theo.dore

filmen er tekstet i USA men dubbet i Tyskland og Frankrike (som så oftest)

bra film, men hva er egentlig relevansen her? skal vi gjøre et stort poeng ut av at Apple selger a-ha også?

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Wig Wam er også på iTunes store. Men det skrives ikke så mye kuult om det.

Henrik Lied

Filmen var også nevnt på den presisjefulle bloggen til Coudal. Ganske stilig. :)

vemund

Kona hadde kjøpt denne filmen, og her om dagen skulle vi se mesterverket... men lord jesus, dette er den dårligste norske filmen jeg har sett siden "Hud" av Vibeke Løkkeberg. Pretensiøs og overfladiske på samme tid. Karakterene og miljøet er fantastisk lite troverdig, men mulig en liten klikk på Oslo vest kan kjenne seg igjen.
Styr unna!
(Terningkast 0)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai