Guide : Grids i Photoshop

Du har sikkert sett en rekke bilder med et "grid" i bakgrunnen på diverse websider. Slike effekter gjør seg ofte bra på nettsider og er sletts ikke vanskelige å lage. Vi viser deg hvordan! Lag såkalte "grids" som du kan bruke på dine bilder, nyttig funksjon på mange måter.

1. Ok, så starter vi med å åpne bildet du vil ha grids på. Her har jeg valgt et bilde av en katt.

2. Så lager du et nytt bilde, ved å trykke EPLE+N, 6x6 piksler stort, med hvit bakgrunn. Zoom inn til du er på 1600%, og bruk Pencil Tool for å lage 2 sorte linjer som vist under:

3. så trykker du EPLE+A og så går du på Edit > Define Pattern og gi den navnet Black Grids, eller hva du enn hvil kalle grid'en din. Nå kan du gå tilbake til det første bildet du åpnet.

4. Nå som du har byttet tilbake til ditt første bilde, lag et nytt layer og så går du på Edit > Fill og velg patternet du nettop lagde (griden).

5. Nå har du noen rotete linjer på bildet ditt sikkert, ser ikke fint ut i det hele tatt. Alt du trenger å gjøre nå er å skifte Layer Opacity'en på det nye layeret ditt. Skift den til 7 eller 9, alt etter hva du synes er bedre.

6. Ferdig

Kilde: Technett/itpro

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai