Visual Basic kommer tilbake til Office

For et par dager siden slapp Microsoft den hittil største oppdateringen til Office 2008. Oppdateringen retter i følge Microsoft over 1000 feil og ytelsen skal være forbedret i alle programmer. Den viktigste nyheten ved denne oppdateringen er ikke alle feilrettelsene, men at Visual Basic for Applications vil komme tilbake til Mac-utgaven av Microsoft Office.

Når Microsoft i 2007 annonserte at Office 2008 ikke ville ha støtte for Visual Basic, ble det et ramaskrik i Mac-verdenen. Mange Mac-brukere mente at Microsoft ved å kutte ut Visual Basic i Office 2008 prøvde å gjøre det vanskeligere for Apple å kunne gjøre inntog i bedriftsmarkedet. Visual Basic gjør det nemlig mulig å lage relativt avanserte makroer i Office-programmene, noe som er hyppig i bruk i bedrifter. Uten støtte for slike makroer vil det være vesentlig vanskeligere for Mac-brukere å bruke sine maskiner i bedrifter med Windows og Office-miljøer.

Årsaken til at Microsoft valgte å ikke inkludere Visual Basic i Office 2008 skal i følge dem selv ha vært av teknisk karakter. For å kunne utvikle en Universal Binary-utgave av Office 2008 i tide, var Microsoft avhengig av å kutte Visual Basic.

Visual Basic tilbake i 2012

Selv om Visual Basic ble fjernet i Office 2008, ser det nå ut til at Microsoft ønsker å satse på Visual Basic igjen. I et blogginnlegg lover Microsoft at Visual Basic vil komme tilbake til Office for Mac i neste utgave. Microsoft har ikke satt noen spesifikk dato for når en ny utgave av Office vil komme, men den vil bli lansert før 2012. Venter du på Visual Basic og makro-støtte må du med andre ord belage deg på å vente litt til.

bambinis bilde

bambini

Allerede i 2012, det var da kjapt til å være Microsoft.

Dan Aksel

Beste av alt er at ikke Office starter etter oppdateringen. Office Setup Assistant starter i steden

Ekimka

Det samme skjer hos meg. Applikasjonene vil ikke starte. Noen som vet hva man kan gjøre med det?

Ekimka

Det ordnet seg etter en restart.

simens bilde

simen

Dette er like greit... Kanskje dette kan bidra til at bastardene endelig kan dø! Office er ikke en programmeringsplattform! Det er en kontorapplikasjon. Vil man lage programmer finnes det mye bra programvare for dette. MS Office er ikke en av disse.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai