Placeshifting med TheTube

Skal du ta opp TV på din Mac har du mest sannsynlig valgt produkter fra EyeTV eller Miglia. Er du en bruker av sistnevnte kan du nå laste ned en større oppdatering til TheTube - programvaren som styrer opptakene til blant annet Miglia TVMicro Express som vi tidligere har testet her på Mac1. Den nye oppdateringen tar i bruk flere funksjoner i Leopard og lar deg nå dele TV-opptak med dine venner via iChat.

Equinux, selskapet bak TheTube-programvaren, har akkurat sluppet en gratis oppdatering til alle registrerte brukere av TheTube. Oppdateringen sender programvaren opp i versjon 2.7 og blant nye og oppdaterte funksjoner finner du:

  • Placeshifting - Del et TV-show med dine venner via iChat. Hvis du bruker Leopard kan du dele et live TV-program med dine venner via iChat og dere kan diskutere programmet mens dere ser på.
  • Forbedret EPG - Støtten for EPG (Electronic Program Guide) har blitt forbedret. XMLTV-funksjonaliteten lar deg hente programinformasjon ogsaa for norske TV-stasjoner.
  • Leopard funksjonalitet - TheTube inkluderer nå en Quick Look-plugin som lar deg se TV-programmer lagret i TheTube direkte i Finder.

Oppdateringen er gratis og er tilgjengelig via Equinux sine nettsider

BendikKS

Ser at den har digital tuner, men funker den på det noerske nettet? Har forstått at elgato sin eyeTV ikke gjør det. Og om ikke ... finnes det noen løsninger pr i dag som funker med de digitale sendingene i Norge?

syljua

EyeTV støtter DVB-T i norge. Ikke de koded kanalene ennå, men det kommer nok:

http://mac1.no/forum/viewtopic.php?p=1816587

syljua

admins bilde

admin

Per i dag finnes det ingenting som fungerer med de digitale sendingene i Norge, verken fra EyeTV eller Miglia. EyeTV stotter som nevnt DVB-T, men ikke kodede kanaler.

PaulHarald

Presisering: EyeTV fungerer utmerket med de digitale sendingene i Norge fra NTV, men ikke de krypterte sendingene fra RiksTV.

Kort sagt: EyeTV fungerer utmerket med bakkenettet for alle NRKs kanaler. Kvaliteten er super, men jeg er litt skuffet over at de sender lyden i stusselige 64kbps AAC. Mulig det økes hvis de sender musikk, det har jeg ikke sett enda.

Uansett er det fint å ha en USB-stick pluss antenner som gjør at man kan se på digital-TV hvor som helst!

fredag

Jeg har en Miglia TVMicro som funker glimrende med vanlig kabel-tv og The Tube. Kult at de stadig får nye fancy features for The Tube. Programmet funker glimrende til å ta opp programmer fra tv for å se på med iPhone senere.

Men når jeg skal prøve å stille inn et opptak med Tube To Go fra iPhone, så får jeg feilmeldingen "Please sync your Tuning List to equinux, to use this Feature". Noen som vet hvordan man fikser det?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai