Navneskifte og overhaling av .Mac?

.Mac

Ved siden av de åpenbare iPhone-ryktene rundt årets WWDC, ligger det også i luften at Apple vil gi .Mac en skikkelig overhaling. Etter 6 år med ymse formeninger om tjenesten kan man trygt si at dette er svært velkommen for gamle og nye brukere av .Mac.

Et blogginnlegg av Dmitry Chestnykh, administrerende direktør i Coding Robots, forteller om noen nye kodelinjer funnet i 10.5.3 som peker mot et navneskifte – som igjen kan peke mot store endringer i selve tjenesten også:

%@ is the new name of Apple’s online service (was .Mac)

Chestnykh skriver at mange steder i 10.5.3 har «.Mac» blitt byttet ut med «%@», som betyr at det potensielle nye navnet til Apples tjeneste nå blir satt inn dynamisk av det gjeldende programmet.

iMacJhonny

På tide! Håper vi også kan forvente en real prisnedgang :)

devo

Hmm, blir navnet Apple Web kanskje? Var det første som slo meg

Snires bilde

Snire

Hvis prisen går betraktelig ned, og hastigheten på tjenesten går opp så kan dette bli noe å vurdere. Har foreløpig styrt unna pga dette.

rubo

P.g.a. den lave overføringshastigheten er .Mac i dag helt ubrukelig. Dette må rettes skal tjenesten få noen verdi.

iBoy

Spennende å se hva som skjer! Navnet har irritert meg lenge. Støtte for php er mitt største ønske! Overføringshastigheten er også et stort problem.

Wackhys bilde

Wackhy

Devo: Ryktene skal ha det til Mobile Me

gauterg

Som eier av flere mac'er så synes jeg ikke .Mac er ubrukelig. Skal si meg enig i at overføringshastigheten har vært latterlig dårlig, men til tross for dette har jeg har hatt stor nytte av -Mac og gladelig betalt i over 5 år nå.

Synching av adresser, kalender og instillinger har vært de mest praktiske tingene, men også iDisk har blit viktigere og viktigere etter hvert som stadig flere filer har funnet veien dit.

Jeg håper også på økt funksjonalitet, iPhonen burde kunne synche med .Mac (eller hva den nå kommer til å hete fremover) uavhengig av iTunes, og hastigheten for oss europeiske brukere må de gjøre noe med hvis tjenesten skal være brukbar for europeiske iPhone brukere nå som den lanseres stadig flere steder.

appleman

Jeg hadde tenkt å droppe .Mac til høsten etter å ha vært med fra starten. Men nå får vi se..

W3p

Jeg kommer til å abonnere på om det blir billigere =) Synes idéen er veldig bra. Men som sagt, kun om det blir billigere. Er jo student med lite penger :(

St Anders

Selv synes jeg .mac er genialt til syncing av instillinger, mailer, adressebok, kalender, passord, filer osv. mellom flere macer. Selv om tjenesten godt kunne vært raskere, så synes jeg at en får mye valuta for pengene, og 850 kr er ikke så mye penger med tanke på hva en får. er en student så koster jo pakken 800 ikke at det er så veldig mye minder, men alt hjelper. Kjøper du på nettet får du den for litt over 650 kr, pga Amerikansk dollar kurs, eller engelsk pund, hukser ikke helt hva en betaler med.

devo

Mobile Me... typisk Apple å lansere noe som høres ut som et japansk teknologifirma :P Men, så går det litt tid, navnet blir fengende... Ingen forstår hvordan de får det til, men Apple går avsted med enda et scoop innen markedsføring og produktbygging :)

Vi får se!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai