VirtualBox - gratis virtualisering til din Mac

Har du hatt lyst til å prøve virtualiseringsløsninger som Parallels og VMWare for å kjøre Windows eller Linux på Mac OS X, men ikke helt tatt deg råd til å kjøpe programmene? Trenger du kun Windows en gang i blant til små oppgaver? Da kan det gratis programmet VirtualBox være en løsning for deg.

gratis virtualisering til din mac

I gamle dager (PowerPC) ble programmer som Connectix VirtualPC og SoftPC brukt for å emulere Windows og de som opplevde dette husker at det var en svært så treg opplevelse. Med arkitekturskiftet til Intel endret dette seg dramatisk. Siden Apples maskiner når kjører på samme arkitektur som en hver Windows PC trenger ikke programvaren emulere x86-arkitekturen. Dette gir store hastighetsfordeler og alle som har prøvd både VirtualPC og en av de nye virtualiseringsprogrammene vet at det er stor forskjell.

Programmer som Parallels og VMWare gjør denne jobben glimrende og er du avhengig av å arbeide mye i Windows er dette gode løsninger for virtualisering. Har du byttet til Mac trenger du allikevel som oftest ikke å bruke Windows særlig mye, men kanskje har du en sær nettløsning som kun fungerer under Windows eller jobber med webdesign og trenger å sjekke ditt design i flere nettlesere. Da kan VirtualBox lett fylle ditt behov.

Programmet kan lastes ned gratis fra Sun.com og du kan lese mer om det på VirtualBox.org

eriktms bilde

eriktm

Flott program :-)

Holder på å legge inn Fedora og Ubuntu nå (skal finne ut hvilken jeg skal bruke til en annen maskin...)

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Ordlyden i artikkelen får det til å høres ut som VMWare og Parallels er bedre egnet til de som bruker Windows mye. Men da bør man også forklare hvorfor. Er de kommersielle alternativene kraftigere enn VirtualBox eller er dette mest fordommer? :)

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

Da kan jeg kjøre msn der:) med webcam:D

termservs bilde

termserv

Jeg brukte dette, men etter å hatt så mye problemer med at BlueTooth ikke fungerte med VirtualBox, gikk jeg over til VMware Fusion. Mye bedre, kraftigere program, som ikke koster mer enn 200 kr.

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

amund.saeter (ikke bekreftet)

fuzzy76: De kommersielle produktene er mer integrert med Os X, enn Virtual Box. (Lettere å flytte filer mellom systemene osv) Brukte Virtual Box en periode, og av og til dukket det opp diverse feilmeldinger ved oppstart. En vakker dag ville ikke Win XP starte i det hele tatt! Da ble jeg bare nødt til å avinstallere porgrammet og dra partisjonen i papirkurven (svært lett faktisk). Neste gang jeg trenger XP, så kjøper jeg Leopard med Boot Camp

NamKengs bilde

NamKeng

klarer ikke og mounte den på skrivebordet, no mountable filesystem kommer det melding om.
dere som evt. kan sende meg en som fungerer (til OSX) Psend en PM

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai