Hva skjer med .Mac?

Hva skjer med dotmac?Det har i lengre tid vært ryktet at Apple planlegger en større oppgradering av webtjenesten .Mac og at denne oppdateringen vil bli lansert under årets WWDC-konferanse. .Mac har blitt kritisert av mange for å fungere dårlig og være tregt for alle som ikke bor i USA. De ferskeste ryktene hevder nå at Steve Jobs vil presentere store nyheter under WWDC og .Mac forsvinner som produkt!

I følge våre venner hos TUAW vil Steve Jobs introdusere et helt nytt navn og en rekke nye funksjoner for Apples-webtjenester. Navnet .Mac vil bli begravet og Apple vil relansere tjenesten med navnet MobileMe - eller bare Me.com. Domenet me.com skal ha blitt kjøpt og overført til Apple for et par måneder siden og Apple fikk også trademark på frasen "MobileMe" kort tid etter iPhone-lanseringen. Ikke nok med at Apple har sikret seg Me.com, så har Apple også gått til innkjøp av en rekke nye .me domener - deriblant apple.me, ipod.me og itunes.me. Mac.com domenet som Apple bruker i dag vil dermed fases ut og alle .Mac-brukere vil flyttes over til Me.com og dermed få en enda kortere e-postadresse.

Apple til angrep på Exchange

Etter introduksjonen av iPhone har svært mange brukere etterspurt støtte for Microsoft Exchange. I versjon 2.0 av iPhone-programvaren har Apple inkludert støtte for Exchange, men Apple ønsker også å tilby lignende løsninger til folk som ikke bruker Exchange. Derfor skal Apple ha tatt et valg om å utvikle sin .Mac-tjeneste til å bli en funksjonell Exchange-konkurrent for Mac-brukere.

Med MobileMe-tjenesten vil du kunne synkronisere din e-post, kalender, adressebok, avtaler og bilder direkte mellom iPhone, Mac og webtjeneste. Hvor enn du er vil du alltid kunne ha tilgang til den sist oppdaterte kalenderen, adresseboken og ikke minst e-post. En slik tjenste vil kunne fungere som en Apple-variant av Microsofts Exchange. I tillegg forventes det også at MobileMe vil kunne tilby såkalt push e-post og at Windows-brukere også skal få tilgang til denne morroa gjennom en oppdatert versjon av iTunes.

Webtjenestene forbedres også

Ikke nok med at .Mac endrer navn og får en Exchange-lignende synkroniseringsfunksjon, så skal også webtjenestene i .Mac forbedres. I dag har Apple en svært god webmail i .Mac og denne skal i følge ryktene være malen for resten av arbeidet som har blitt gjort med MobileMe. Grensesnittet for kalendere vil være akkurat som iCal, kontaktlisten vil se ut som Adresseboken i OS X og integrasjonen mellom tjenestene vil fungere på samme måte som du forventer at de gjør under Mac OS X. Kjenner du til Apples programvare på skrivebordet, vil det være lekende lett å bruke dem på web også.

Alt dette er selvsagt kun rykter, men om få dager får vi høre sannheten fra Steve Jobs. Det levnes liten tvil til at .Mac trenger en real oppdatering for å kunne være konkurransedyktig i et stadig tøffere marked.

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Og ikke et ord noen steder om oppgaver i kalendre som vanlig... *grrr* Både .Mac og iPhone later jo som om kalenderene i OS X ikke har oppaver i det hele tatt.

svars bilde

svar

Det blir morro vist dette blir realitet :)

St Anders

håper ikke vi som har .mac adresser må endre disse til .me, da dette blir en ganske stor jobb, og endre alle plasser en er bruker bare for og få 1 bokstav kortere brukernavn.
Håper det blir slik at alle som er .mac kunder i dag beholder sine adresser og heller nye kunder får de nye navnet, eller gjør det hele valgfritt.

John Eivind

Jeg husker de gikk fra iTools til .mac - Det var ganske stas da. Regner med at dette blir minst like tøft. Gleder meg!

Det jeg savner mest av alt er en enkel og forståelig logikk på syncing/backup av iPod, Mobil (ikke iPhone), .mac og Backup (appen) og andre mac-maskiner. Der har de prøvd mye rart, og har fortsatt en lang vei og gå... Men kanskje de kommer i mål til uka :-D

·····································
  www.bluesosken.no  
·····································

Pontiuss bilde

Pontius

Håper det blir mulig å synce opp mot googles kalender og Gmail også.

På sikt håper jeg også at iTunes kommer i 2 versjoner, en versjon slik som idag og en versjon fullt integrert inn i Safari. iTunes er jo i realiteten en mini browser. Blir da et program mindre å ha åpent til enhver tid. iBrowser?

Sigbjorns bilde

Sigbjorn

Håper det blir en gratis-versjon med lite lagringsplass, så det bør være noe for alle apple-kunder! Også vi gjerrige!

macsociology

Vel, hvis Apple slutter å bruke mac.com i epostadressene, så slutter jeg å bruke tjenesten.

Jeg har brukt denne tjenesten siden den ble opprettet under navnet iTools, og hovedårsaken for dette er epostadressen som jeg har gjennom tjenesten. (Dette er en glimrende måte for å vise andre mennesker jeg arbeider med,og kunder, at jeg bruker Mac. Dette høres kanskje underlig ut for mange, men dette er en subkultur som jeg har hatt tilhørighet til i ganske mange år nå.) Hvis Apple skulle endre domenet på epostadressene så ser jeg egentlig ikke noen grunn for å fortsette å bruke tjenesten. Ikke uten at de eventuelt gjør svært store forbedringer, og lar meg beholde mac.com.

iRune

Håper på bedre hastighet jeg, spesielt på Photo gallery som er genialt bort sett fra at det er tregt og lite glad i andre browsere en Safari. Greit nok at det er en mac tjeneste men vil jo dele bilder med venner og familie

Lyot

Legg merke til at Apple for tiden har 250 kr rabatt på .Mac-medlemsskap. Rabattperioden varer til 21/07-2008.

Wackhys bilde

Wackhy

Lyot: Hvor så du dette? Var kjapt innom både Apple store og .Mac-sidene, men så ikke dette noe steder

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai