Snow Leopard er Mac OS X 10.6

Snow Leopard er Mac OSX 10.6

Apple har hatt som sedvane å oppkalle alle sine Mac OS X-versjoner for kattedyr og med ferske ryktene omkring Mac OS X 10.6 er spørsmålet dukket opp igjen. Hva skal Apples neste katt hete? I følge kilder hos Ars Technica er navnet Snow Leopard, en art av Leoparden som kjennetegner dagens Mac OS X. Navnet skal ha blitt valgt grunnet Apples ønske om å fokusere 100% på ytelse og stabilitet fremfor nye funksjoner i 10.6.

Ars Technica bekrefter informasjonen fra TUAW som vi omtalte tidligere i dag og Apple planlegger å lansere Mac OS X 10.6 i januar 2009. Utviklere skal få tilgang til systemet som under WWDC og det vil ikke bli introdusert noen store nye funksjoner. Snow Leopard skal kun handle om å optimalisere systemet maksimalt for hastighet, sikkerhet og ikke minst stabilitet. Å gjøre systemet mer gjerrig i bruken av strøm skal også være et sentralt punkt i oppdateringen. Apple vil fokusere på å få brukt Mac OS X i et økende antall enheter som iPod, iPhone, AppleTV og selvsagt en rekke ulanserte produkter.

Ars Technica sin kilde hevder også at Apple vil droppe støtten for PPC i 10.6 og fokusere 100% på Cocoa og programeringsspråket Object-C.

En av mange katter

Apple har lagt sin elsk på kattedyrene og har i hele Mac OS Xs levetid brukt katter som kodenavn og markedsføringsnavn. Snart er det ikke flere kattedyr igjen, men Apple skal i følge ryktene ha trademarket både Cougar og Lynx for bruk i denne sammenhengen.

  • Mac OS X 10.0 Cheeta
  • Mac OS X 10.1 Puma
  • Mac OS X 10.2 Jaguar
  • Mac OS X 10.3 Panther
  • Mac OS X 10.4 Tiger
  • Mac OS X 10.5 Leopard
  • Mac OS X 10.6 Snow Leopard?

Haplo

Hva med Gaupe?

Osx Gaupe blir bra.

Dessuten er Lion igjen.

Caveman

Genialt :)
Håper virkelig dette stemmer.
Enda mer fokus på ytelse, stabilitet og sikkerhet
vil gjøre mac os enda ett stort hopp bedre enn win.
Syntes det er en god ide og fokusere 100% på dette
i en release og heller la funksjoner ligge litt.

mordor

Lynx = gaupe

svars bilde

svar

Haplo: lunx= gaupe :)

hmmm, og jeg som hadde tenkt å satse på 10.5 sertifiseringer.
jaja, kan jo fremdeles det, 10.5 vil leve lenge i bedriftsamenheng, og kansje det ikke blir noe spesielt nytt å lære seg i 10.6 vist foluset blir på sikkerhet og stabilitet kontra funksjoner?

Haplo

jada jada. Lynx

Kizza90

Snow Leopard er kun et kodenavn. Akkurat som longhorn var for vista i sin tid

admins bilde

admin

Kodenavn ja, men Apple har brukt alle kodenavnene som markedsføringsnavn også..

Dan Aksel

OS X Pussy.. oh yea

jebreimo

Får håpe det ikke får noen ytelsesproblemer. Snow Leopard ligner litt for mye på Slow Leopard.

Postman Pat

så det er ca 5 oppgraderinger igjen?
Lynx
Cougar
Snow leopard
Lion
White Tiger

kajac2

Håper virkelig dette IKKE stemmer. Iallefall det med at de kutter ut 32bits støtte. Da kutter de ut meg som kunde også. Men jeg har fremdeles ingen tro på det (heldigvis).

Kutter de ut 32bits vil vista og W7 faktisk ligge et hode foran OSX når det gjelder støtte.

Men nå er jo ikke apple kjent for å kutte støtten så raskt heller, da.

Når iMacer i 1997 kan kjøre opptil tiger, altså et os som er 8 år nyere, bør apples nye kjæledyr kjøre på en MacBook fra 2006, 2,5 år gammel i 2009. Hvis ikke gjør de en stor feil. Da kan jeg garantere hatstemning fra publikum, og det fortjener jobs & co hvis Apple gjør en slik tabbe.

Bringsverd

Tror neppe du trenger å bekymre deg Kajac2, at Apple lager en oppdatering som ikke fungerer på en 2,5 år gammel maskin er lite sannsynlig. Dessuten er det ingen som tvinger deg til å installere det aller aller nyeste.
Jeg kjører enda Tiger på min MacBook, og greier meg fint med det.

olsen89n

Tror dere da at vi må allerede ha installert Leopard, for å kunne oppdatere til SNow Leopard?
Tenker på oss som fortsatt kjører tiger. Om vi da kan hoppe rett til Snow Leopard, eller om vi først må få Leopard.

www.espenolsen.net

Sirbulls bilde

Sirbull

Skal nok fint gå an å hoppe fra Tiger til Snow Leopard. Det er jo tross alt et OS. :)

Ellers tror jeg de venter med Lion til de føler OS-et klarer å leve opp til navnet. ...Kongen.

Art Vandelay

Navnet Snow Leopard hinter til at det kanskje først og fremst blir en parallellutgave til developers (Cocoa og 64 bit), i motsetning til et fullverdig steg videre. Men dette er jo bare rykter anyways.

Det heter forresten "Cheetah", ikke "Cheeta"

KDNs bilde

KDN

Jeg er ganske sikker på at noe fra 10.6 blir vist frem på WWDC. Det er godt mulig at det blir en del oppgraderinger som ikke er så synlige, som for eksempel ZFS filsystem og en ny Finder. Jeg synes også at de burde kutte ut Power PC og heller optimalisere hele systemet for Intel.

overagnar

Synes ikke det høres ut som en dum idé, jeg (Mye mulig fordi jeg har en C2D-maskin :-P ). Det er såklart litt synd for de med G5-maskiner(særlig de med G5 Quad) og Core Duo-maskiner, men sånn som jeg ser det virker 10.6 som en 10.5 på steroider spesiallaget for C2D og Xeon-maskiner, særlig med tanke på navnet, en snøleopard virker jo 100x barskere enn en vanlig leopard ;-).
Det er jo litt dumt for Adobe og Microsoft såklart(og de som brukere programmene deres) hvis det er så at dette er slutten på Carbon-programmer(slik som jeg har skjønt det hvertfall), men dette er jo noe de burde se komme? Jeg mener, de har jo hatt god tid til å få det over på Cocoa? Og for å være helt ærlig, jeg driter i om et program er Carbon eller Cocoa, jeg vil bare ha noe som stabilt og raskt, noe jeg synes 10.5 ikke er(bortsett fra at Spotlight nå er griseraskt, det er litt finere GUI og Time Machine som sikkert kunne fungert litt annerledes enn i dag), jeg merker jeg savner Tiger litt, der funka alt perfekt synes jeg.

Og som KDN skriver over, det er mye mulig det blir en del oppgraderinger som ikke er synlige, og jeg håper virkelig ZFS er en av dem, det er et filsystem jeg har hatt lyst til å leke med lenge.

———

Everytime you use ext3 Hans Reiser kills a wife, please, think of the wives.

sags bilde

sag

Når har jeg ikke saumfart ryktebørsen, men siden 10.6 bare vil handle om indre forbedringer, synes jeg ikke det frister å betale vanlig OS-pris for noe slikt.
Dvs. har allerede kjøpt 10.5 (995,-) til min Tiger MacBook, synes ikke jeg kan kjøpe enda en ny versjon til vinteren.
Håper på kraftig redusert pris.

theo.dore

mye kulere med OS oppkalt etter rovdyr enn etter kveg...

oo

Hm, dette passer da svært dårlig inn med dei særs søkte samanlikningane mine her.. http://ormset.no/wordpress/2007/01/01/german-armored-vehicles-and-apple-mac-os-x/

Randy

Den url`en funker ikke hos meg..

www.gracelandgospel.com

Haplo

For meg høres Snow Leopard ut som et mini system for små enheter som mobiler.

palelnans bilde

palelnan

Sabeltanntiger er neste.

apple boy

hva med kitty cat??
hehe
eller puma=engelsk?
kutter de ut 32 bits støtte blir jeg veldig veldig veldig veldig irritert

anserigs

Det som står her virker jo til at de kun kutter ut PPC støtten, ikke noen av de litt eldre Intel noe som for meg ville virket rart hvis de gjorde. Har selv en 32 bits MacBook Pro og syns det ville virket rart om de skulle fjerne støtten i systemet for maskinen.

Uansett så har Apple sagt at 10.6 skulle ta lengre tid å lage en fra 10.4 til 10.5 og det tok rundt 2 år. Tviler på at de kommer i det hele tatt til å lage et nytt system før etter neste år. Kan jo være at de viser fram 10.6 med noen nye yber funksjoner, men eg trur ikkje de kommer til å lansere en ny versjon til nyttår.

Eg vil ikkje påstå, men eg tror ikke vi ser 10.6 før tidligst 2010 og kanskje så sent som 2011, men eg har tatt feil før og tar gjerne feil igjen. Men eg tror WWDC vil omhandle iPhone, mer 10.5, kanskje nye Apple skjermer og meget muligt nye MacBook's med likt design som MBP.

anserigs

Det som står her virker jo til at de kun kutter ut PPC støtten, ikke noen av de litt eldre Intel noe som for meg ville virket rart hvis de gjorde. Har selv en 32 bits MacBook Pro og syns det ville virket rart om de skulle fjerne støtten i systemet for maskinen.

Uansett så har Apple sagt at 10.6 skulle ta lengre tid å lage en fra 10.4 til 10.5 og det tok rundt 2 år. Tviler på at de kommer i det hele tatt til å lage et nytt system før etter neste år. Kan jo være at de viser fram 10.6 med noen nye yber funksjoner, men eg trur ikkje de kommer til å lansere en ny versjon til nyttår.

Eg vil ikkje påstå, men eg tror ikke vi ser 10.6 før tidligst 2010 og kanskje så sent som 2011, men eg har tatt feil før og tar gjerne feil igjen. Men eg tror WWDC vil omhandle iPhone, mer 10.5, kanskje nye Apple skjermer og meget muligt nye MacBook's med likt design som MBP.

djhalleus bilde

djhalleu

http://www.recordstore.co.uk/images/covers/postmanpat/PP008-300.jpg

OS X 10.6 Missy (Postmanns Pat sin katt) Et koselig og snilt operativsystem.
OS X 10.7 Aslan (fra den ultrakuule tv-serien)
OS X 10.8 Octopussy - bare for voksne
OS X 10.9 Lion - (bare må være med)

djhalleus bilde

djhalleu

Mac - den smarteste maskinen.
Gitt det store kunnskapsnivået i os 11 til Mac, er dette navna som er foreslått:

OS XI - 11.1 ûndecimus prîmus
OS XI - 11.2 ûndecimus secundus
OS XI - 11.3 ûndecimus tertius
OS XI - 11.4 ûndecimus quârtus
OS XI - 11.5 ûndecimus quîntus
OS XI - 11.6 ûndecimus sextus
OS XI - 11.7 ûndecimus septimus
OS XI - 11.8 ûndecimus octâvus
OS XI - 11.9 ûndecimus nônus

Fett, eller ?

åttitre

Håper de kutter ut PPC og optimaliserer OS X for Intel. Det er omtrent 3 år siden de skiftet til Intel og det er lenge i en slik dataverden! Jeg gleder meg :D

helge_karl

Jeg er i allefall glad for at de ikke gikk for kodenavn "Liger". Verdens største kattedyr, -med de ulemper det medfører ;-)

Synes Apple har riktigt fokus nå frem mot Mac OS X 10.6 "Snøleopard". Er det noe man må få bukt med så er det strømforbruket og størrelsen som stadigt øker på med nye utgaver av operativsystemene.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai