Subversion på Mac med Versions

Versions for MacHvis du arbeider med utvikling har du mest sannsynlig vært borti Subversion, det svært populære versjonskontrollsystemet med åpen kildekode. Mange benytter Subversion i Terminal i mangelen av gode grafiske grensesnitt for Subversion i Mac OS X. Versions er et helt nytt Subversion-program som prøver å utnytte mulighetene i Mac OS X til å lage en svært god Subversion-klient. Så langt ser de ut til å ha lykkes!

Subversion er et versjonskontrollsystem som brukes til å holde rede på utviklingshistorien til en samling med filer og kataloger. Subversion ble startet i begynnelsen av år 2000 av CollabNet, Inc. for å utvikle et versjonskontrollprogram som kunne erstatte Concurrent Versions System (CVS). CVS er velprøvd og stabilt, men manglet en del grunnleggende funksjonalitet som for eksempel flytting av filer og versjonering av kataloger. Istedenfor å bygge videre på CVS, valgte utviklerne å starte helt på nytt, basert på erfaringene fra bruken av CVS.

Subversion med Versions

Subversion-klienter på Mac har vært et dårlig kapittel og så langt har ingen av klientene virkelig overbevist oss. Vi i i1 bruker Subversion for versjonskontroll i alle våre prosjekter og ingen av Mac-klientene har i våre øyne vært gode nok til å ersatte Terminalen.

Versions er utviklet av MadeBySofa, samme gjeng som står bak populære programmer som Disco og Checkout. Versions er deres siste program på stammen og er nettopp sluppet i en offentlig beta. Programmet støtter alle populære Subversion-protokoller (http://, https://, svn://, svn+ssh:// og file://) og grensesnittet er som vanlig inspirert av Apples iTunes, og Leopard generelt.

Versionapp Checkout

Programmet kan foreløpig lastes ned gratis, men vil når det er ute av beta koster penger. Inntil da kan du få teste programmet hos på Versionsapp.com.

fors1

Burde også nevne at TextMate har en meget enkel og god subversion bundle, som gir deg mulighet til å kontrollere svn direkte fra editoren. Kan comitte, checkout, update, add, del osv ..

sags bilde

sag

Og IntelliJ (for Java utvikling) har også MEGET god SVN-støtte. Men dette er da også et påkostet og dyrt program (men verd hver krone).

G-Macs bilde

G-Mac

Framleis BETA, og det merkast. Mykje gjenstår endå.

buestad

Jeg har brukt en plugin til Finder som heter SCplugin (http://scplugin.tigris.org/) Litt samme prinsippet som tortoisesvn for windows (som vel er den beste svnklienten "out there" etter min mening.) Første gang jeg installerte den var det en del mikkmakk å få det inn, men nå tror jeg det har blitt en del enklere. Mener å huske at det bare var en instalasjonspakke

tallbokstaver.-_

BBEDit har SVN støtte built-in. svnX er OK for GUI.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai