Hvorfor reduserer Apple «Mac»-brandingen?

WWDC nærmer seg og ryktene og spekulasjonene rundt hva Apple planlegger å fortelle oss på mandag øker i omfang. Som vanlig begynner spekulasjonen rundt lisensiering av OS X til PCer å svirre. I flere av bildene som har kommet ut fra WWDC viser bannere som mangler «Mac»-brandingen. Mac OS X omtales nå kun som OS X og .Mac endrer navn til Me. Apple fjerner tydeligvis «Mac»-brandingen fra OS X - kan dette være et ledd i å lansere OS X også for vanlige PCer?

OS X til alle PCer?

Det ser ut som Apple planlegger en større re-branding av Mac OS X og i alle bilder fra WWDC ser det så langt ut som Apple endrer navnet til «OS X Leopard» og «OS X iPhone». Disse endringene, samt navneendringen av .Mac til det mer anonyme MobileMe eller Me.com har satt fart i spekulasjonene.

Nettstedet The Apple Blog mener at disse endringene kan være et tegn på at Apple ikke kun vil tilby OS X til Mac, men også til alle PCer verden over. Den ryktede versjon 10.6 Snow Leopard av OS X skal av åpenbare grunner da kun fokusere på utvidet hardware-støtte og stabilitet i forhold til PCer. Dette kan forklare hvorfor Apple ser ut til å droppe støtten for PowerPC i 10.6.

Skulle det være noe i denne spekulasjonen vil det kunne få store og omfattende konsekvenser båder for Apples businessmodell og for resten av bransjen. Apples hovedinntekter kommer i dag fra salg av hardware og åpner Apple opp for at alle og enhver skal kunne selge maskiner med OS X vil dette salget kunne synke dramatisk. Samtidig kan det argumenteres at markedet vil kunne utvides såpass mye at Apples salg av programvare, iPhones, iPoder etc. vil kunne veie opp for tap av salg av Macer.

Denne typen spekulasjoner har kommet opp ved mer eller mindre samtlige Apple-konferanser og har så langt visst seg å ikke stemme. Svaret får vi på mandag og gjett om vi gleder oss til keynote!

NuSkool

Skeptisk!

palelnans bilde

palelnan

Det er vel heller det at OS X brukes på både iPod og iPhone, og kanskje en ny device også?

Apple øker hardware-salget jevnt og trutt, og lite taler for at de vil hive seg på driver-helvetet som er i resten av verden.

Tror JEG.

svars bilde

svar

Osx tilgjengelig for all hardware er vell det værste som kan skje.

NamKengs bilde

NamKeng

OS X 10.6 til vandlige PC, de kan kjøpe noe som ligner .Mac som heter MobileME
vi som har Mac får vel en oppgradering på .Mac og vi fortsetter og ha .Mac.

altså de folka som kjøper en lisens til en PC kjøper OS X 10.6 og der er en tjeneste som heter MobileME

Kanskje

devo

Veldig skeptisk. Jeg ønsker isåfall Apple lykke til med å tilpasse OS X med drivere til alle de trillioner enheter av møkkahardware som eksisterer på markedet...

Dessuten har Steve Jobs gang på gang dradd frem dette sitatet:
(Med et stikk mot andre hardware og softwareprodusenter som ikke gjør som Apple, nemlig alt i ett fra samme sted)

"People who are really serious aout software should make their own hardware" – Alan Kay (ca 1970)

Men gud bedre, OS X lovlig til "PC"-platformen hadde vært særdeles smukt! :)

John Eivind

Dette er nok en fortsettelse av det som ble satt igang da man la til Mac i alle hardware-navn for et par år siden. Og hvis det er viktig at alle maskinene heter Mac, er det ganske naturlig at softwaren ikke skal gjøre det. Det være seg både web-appen .mac og OS-et.

De har sikkert noen brukerundersøkelser som viser at folk ikke har klart å skille Mac fra Apple, selv fra de som har iPod. Så da er det bare å "rense opp". Smart!

·····································
  www.bluesosken.no  
·····································

Haplo

Tviler veldig sterkt på at vi får se osx på andre maskiner

ReEIsSs bilde

ReEIsS

Ånei, for all del! Ikke til PC!!! Håper virkelig ikke det skjer!
Da blir det vel mye flere virus til osX. Håper at det ikke skjer.

McLaffen

måtte det snø en viss varm plass før det skjer! La pc være pc og mac være... Eh, ja bare rett og slett så mye bedre.

Eplenikkers

Blir vel ikkje meir virus, men driver helvete er enn annen sak. Tror ikkje dei kommer til å frigi osx. De vil nok heller tette hullene mot hackintoch maskinene med flere mac valg :)
Eg håper bare apple ikkje tenker som microsoft. Monopol på operativsystem OG maskinvalg.
Da haiker eg heller med ett forsinket linux tog :)

Dear Bill.
Out picking apples. Don't wait up.:p

OleUtnes bilde

OleUtne

Det var en mektig påstand uten noen form for begrunnelse, "svar".

svars bilde

svar

ole1990: Begrunnelsene har du lengere ned.

Polymorphs bilde

Polymorph

MobileMe eller bare Me høres ut som noe Microsoft kunne funnet på...

.Mac høres bedre ut.

Grape

Jeg er lei av Mac'er som blir lansert med utdaterte skjermkort blandt annet, liker å kunne bestemme innholdet i maskinen selv.
Screw Mac-hardware, bare gi meg OS X :)

kajac2

Dette kommer ikke til å skje.

Grunnen:
Steve Jobs elsker design, og forteller stadig vekk hvor elendig andres hardware og desing er. Apple skryter av hvor godt sammensatt apples produkter er med softwaren, og jeg tror de vil fortsette med det.

Jeg tror heller det er slik at nå er det 3 produkter som kjører OS X: AppleTV, Iphone/Ipod, og Mac. OSX er ikke bare for Mac lenger

Som en fellesbetegnelse for utviklere vil systemene nå kalles OSX for å gjøre det lettere. Altså OSX iPhone og OSX Leopard. Men for oss dødelige vil operativsystemet fremdeles kalles Mac OS X.

Dere tror vel ikke apple ville gitt opp sine Macer når de selger som best?
Steve Jobs elsker apple og legger hele sin sjel i det.

Husk også at dette er en konferanse for Mac OG iPhone.
Det vil si at det ville vært rart å kalle ting for Mac når det er produkter som går på tvers av iPhone og Macintosh.

Grunnen til at .Mac endrer navn til Me er fordi det nå virker på både iPhone og Mac. Altså passer ikke .Mac så godt lenger.
De gjorde det samme når de gikk vekk fra PowerPC.
Da skulle ordet Power ut av maskinnavnene :)

Skjønner?

svars bilde

svar

Kom til å tenke på en annen ting:
Det kan jo tenkes at de ikke vil støtte PPC fremover pga at de da kan fintune hele systemet mot intel cpu`ene.
Det kan jo være noe med PPC støtten som gjør at de ikke kan tune max mot intel.

Eplenikkers

Rolig ole :). Går ut fra at Jobs tenker annerledes enn microsoft. Men det gjør nok Gates også. Når selskaper blir store nok lever de sitt eget liv. Det blir fort viktigere å levere gode tall til investorene enn å tenke på brukerene. Alle selskaper er imot monopol til de er store nok til å faktisk realisere det.
Men det er liten sjangs for at apple blir så store uansett. Og for øyeblikket tror eg de gjør lures i å holde det enkelt, ved å ha kontroll over både software og maskin. :) Og det er nok det de kommer til å gjøre.

Dear Bill.
Out picking apples. Don't wait up.:p

devo

Hva tenker Steve Jobs nå? Det skulle jeg likt å vite. Helt siden de lanserte Macintoshen i 1984 (og fortsatt) har en mac, la det være hvilket som helst produkt, vært "the whole package" altså både OS og hardware. Det som nå er OS ble bare kalt system og finder i starten, det var ikke det viktige.

Så kanskje det er det vil? Bryte ned enda en barriere ved å fjerne et ekstra misforståelsesmoment, og dermed forenkle det hele? Folk blir forvirra unødig med alle disse tallene og modellene, så jeg sier meg enig med Johnny Blues over her.

Dette er bare for å rense opp, Apple vil ha fokus på produktene og ikke ryggraden bak dem. Den er det ikke mange som bryr seg om uansett.

So, keep it simple stupid!

Per-Kristian

Litt ironisk med tanke på at de reklamerer for at Windows er dårlig fordi det er forskjellig levrandør på hardware/software i PC vs. Mac-reklamene.

kajac2

For å gjøre det enkelt: Her er grunnene til navneskiftene:

Mac OS X blir til OSX fordi det ikke lenger bare kjører på Mac, men på Mac, iPhone/pod og AppleTV. Derfor er det på en måte misvisende å kalle det MacOSX. OSX blir mer logisk

.Mac blir til Me fordi den nå skal kunne brukes på iPhone/pod OG mac og ikke bare Mac.

Skjønner? Dette er mer logisk enn at de skal selge OSX til vanlige PCer. Og forresten, jeg har alltid sagt OSX. Sier nesten aldri Mac OS X.

AllFathers bilde

AllFather

Apple har altid hatt en fordel med sine OS, og det er at det har bare hatt X antall komponenter som det har måtte virke med.

Hvis de lanserer OSX for den gemene hop, så skal du nok se en flom av klager på stabilitet og driverfeil.

De kommer i så tilfelle til å skyte seg selv i leggen.

http://iphoneowner.org - http://skjermskudd.com

ReEIsSs bilde

ReEIsS

De kunne heller ha valgt navnet iMe(jegmeg), istede for Me!

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Mange har siden 90´tallet tenkt at dette ville kunne komme til å skje... og Apples overgang til Intel har på en måte bekreftet at det er den veien Apple går... Og jeg tror det er den eneste måten man virkelig kan konkurere med MS på... Dessuten er dette VELDIG forbrukervennlig :)

OSX for vanlig PC er jeg 100% for...

kajac2

jeg er 100 % imot det

chris192

100% imot..

pushits bilde

pushit

Lenge leve Mac-konservatismen! Eh..?!

Chalkleys bilde

Chalkley

Tja, dersom de faktisk hadde fått det til å fungere på PC (uten å tvangsinstallere 25GB med drivere...), så hadde det jo vært helt topp. Det hadde jo ikke skadet om man kunne sette opp en OS X-maskin med et akseptabelt grafikkort.

quadra800s bilde

quadra800

OSX på PC = ekstremt dårlig PR = kommer ikke til å skje

Hvorfor? Det er dårlig PR fordi da kommer OSX til å få akkurat de samme problemene Windows har: feil/ukompatible drivere

Wackhys bilde

Wackhy

All PR er god PR

Kebabdyrets bilde

Kebabdyret

Jeg blir overrasket hvis Apple slipper OS X for IBM PC. Ikke bare må de håndtere mye forskjellig maskinvare, men i en overgangsperiode så vil det jo ikke finnes drivere for de fleste hovedkort, lydkort og andre enheter. Dessuten: Grunnen til at mange bruker OS X på Mac er at operativsystemet er godt "integrert" med maskinvaren. Den fordelen vil forsvinne hvis dette skjer.

Når noen likevel er villige til å gå så langt ift. drivere etc, så ser jeg ingen grunn til å bruke OS X på en IBM PC. Da går jeg for GNU/Linux any day.

En "portering" til IBM pC blir nødvendigvis gjort fordi det forventes å gi økonomisk avkastning; jeg er ingen økonom eller har noen interesse for markedsøkonomi, men ser ikke helt hvordan dette skal gå rundt.

anserigs

Det som skjer er jo litt naturligt ved at de fjerner Mac navnet i system navnet på den måten. Men eg tror nok at sluttnavnet til forbrukeren når det skal selges i hyllen vil være Mac OS X.

Vi ser jo også at i bildeserien til Mac1.no i frå Moscone at de har fjernet Mac i OS X navnet og kalt dette for kun OS X iPhone, OS X Leopard osv.

Men at OS X i det hele tatt skal komme til Dell, eller enda verre HP med et slikt salg Apple har vil være et skudd for baugen ettersom at Mac salget er noe av det som virkeligt er kjernen i Apple og det som Jobs selv virkeligt brenner for. Vi må også se hva som skjedde i 1998 med PowerComputing og Apple, der PowerComputing hadde lov å selge maskiner med Mac OS og direkte konkurrerte mot Apple og Apple holdt som kjent på å gå konkurs og derfor Steve Jobs kom tilbake som sjef for selskapet. Historien er noe mer kompleks, men den er kort fortalt i frå meg :) vil anbefale alle å lese Apple Confidential 2.0 og iCon: Steve Jobs der det står veldigt mye om akkurat dette.

Dette er hva eg tror og eg gleder/ gruer meg enormt til mandag for å se hva de virkeligt kommer med. Kommer de med OS X til vanlig PC vil eg avvente og se hva som skjer men sjangsen for at eg switcher til Linux ved neste data kjøp vil være enormt stort. Tenk deg en stygg HP på 5 kg på fanget med OS X kjørende, det er ikke akkurat sexy.

tallbokstaver.-_

Umm, sexy. Snakker du om en lap dance eller en laptop?

jurgemaister

Nå het jo ikke Mac OS Mac OS før versjon 7.6 eller noe. Før PowePC støtten var bygget inn i systemet het det ganske enkelt System 7, System 6 osv. Dersom de ønsker å droppe støtte for PPC vil det jo kunne forklare en evt. navnendring.

anserigs

Eg snakker nok om laptop i fra HP = Hewlett Packard og nei OS X på en slik maskin er ikke sexy hehe.

Widget

Dette tror jeg virkelig ikke skjer.
#1 Under MacWorld 2007 sa Steve:
"People who are really serious about software should make their own hardware."
- Alan Kay
#2 Ryktene sier .Mac / MobileMe kommer til iPhone.
#3 Det ville virkelig ikke sett bra ut om de skrev "Mac OS X Leopard" på den plakaten. Alt for trangt. Og å endre font størrelsen ville sett enda rarere ut.

NickFalks bilde

NickFalk

Hadde noen luftet denne tanken ut av det blå for et par uker siden ville jeg som de fleste andre blåst av det.

Derimot er det ganske mange andre rykter og iakttagelser som har ført til at jeg ikke lenger er så sikker:

 • Ryktet om at "Snow Leopard" skal droppe støtte for PPC
 • Ryktet om at "Snow Leopard" dropper Carbon
 • Manglende referanser til Mac (som nevnt i denne artikkelen)
 • Selve navnet "Snow Leopard"
 • La met utbrodere:

  Det finnes mange praktiske, men få tekniske årsaker til at Apple allerede nå skal droppe PPC. Det er faktisk ikke mer enn drøyt 2 år siden de solgte G5 Mac Pro maskiner og det ville være i overkant brutalt å straffe de best betalende kundene så tidlig. Skal man derimot lisensiere ut en Intel-versjon av OS'et sitt er det selvfølgelig ingen grunn til at dete behøver å inneholde PPC-støtte!

  Carbon: Igjen, denne teknologien var i første omgang ment som en overgangsteknologi for å gjøre veien fra tidligere applikasjoner over til OSX enklere. Hvis Apple først har tenkt å lisensiere ut OSX gir det mening å kvitte seg med så mye legacy-stæsj som mulig. Cocoa er fremtiden og en større utbredelse av OS'et vil også kunne gi Adobe et tupp bak, slik at de også skriver om Photoshop fra Carbon.

  "Snow Leopard": Hvis spekulasjonene er korrekt er det jo et genialt kodenavn. Selv om dyret Snøleopard er en annen rase enn Leoparden er navnet slik at det oppfattes som en avart av et annet eksisterende... dyr eller OS.

  Jeg tror med andre ord vi faktisk kan være i ferd med å se starten på nye Mackloner. Apple ønsker derfor å bygge OSX som merkevare separat fra Mac. De vil selvfølgelig fremdeles produsere Macintoshmaskiner og jeg tror heller ikke det er snakk om å slippe OSX helt fritt. Jeg tror derimot det kan være snakk om å lisensiere ut OSX til andre maskinvareprodusenter med en del krav til hovedkort og spesifikasjoner.

  Tipper i så fall vi får se betaversjonen av dette OS'et til mandag og at en eller to høyprofilerte maskinvareprodusenter vil dukke opp på podiet for å fortelle hvor snæsent detta er. (Michael Dell?!)

  Skulle man gå til et slikt skritt er dessuten utviklerkonferansen stedet å gjøre det. Utviklerene er jo de som har mest å tjene på noe slikt, da de har muligheten for et større marked...

  Blogen min

  NickFalks bilde

  NickFalk

  Widget: Dette tror jeg virkelig ikke skjer.
  #1 Under MacWorld 2007 sa Steve:
  "People who are really serious about software should make their own hardware."
  - Alan Kay

  Men: Det er jo ingen som sier at Apple skal slutte å lage egne maskiner! Det er altså ingen selvmotsigelse i at Apple skal lisensiere ut OSX samtidig som de lager Macintosh...

  Blogen min

  svars bilde

  svar

  Å kutte ut karbon kan ha samenheng med at de kutter ut ppc støtte, men jeg har fremdeles liten tro på at de lisensierer ut osx til andre hw leverandører.

  anserigs

  Som nevnt tidligere Mac OS X eller OS X kalt av mange, inkl. undertegnede er ikke noe som akkurat gir penger i kassen til Apple. Systemet er subsidiert kraftigt av Mac maskinene og derfor virker det usannsynligt på alle måter at de skal fortsatt selge maskiner som Mac Pro, iMac og Mac mini osv. og selge OS X til Dell, HP, Lenovo osv. fordi Apple prøvte dette på 90 tallet med Power Computing og vi så hvilken veg det gikk for å si det slik.

  Vi kan enkelt si at det er nå 10 år siden og det er andre tider osv. men Steve Jobs gjør absolutt ingenting uten å tjene mer penger på dette. Det Apple tjener definetivt mest penger på er å selge Maskin og Software samlet, ikke software uten maskin. Jeg tror nok som mange andre over her at Apple vil då få et driver problem, for folk gidder ikke kjøpe en Dell med spesielle krav til OS X i tillegg kommer Dell og de andre maskinleverandørene i skvis med Microsoft, mange av dem har ekslusive avtaler den vegen som ikke kan brytes på flere år.

  Det kommer også inn et tredje spørsmål her som mange ikke har stilt seg, Mac maskinene har en revenue på 50 - 60 % av Apple's inntekt, iPod og iPhone noe mellom 30 - 40 % også kommer software absolutt sist med rundt 5 - 10 %. Hva gjør de hvis den avdelingen som regenererer mest penger til selskapet plutseligt ikke selger noenting? For OS X vil ikke klare å dekke opp det tapet som blir på MacBook, MacBook Pro, iMac, Mac Pro osv. skal då Apple kutte ut å produsere maskiner og overlate dette til Dell. Då kan de jo like gjerne kutte ut iPhone og iPod også og kun fokusere på iTunes og software avdelingen.

  Noe av grunnen til at Power Computing ble kastet ut som Mac klone var nettopp fordi de stjal Apple sitt marked og ikke økte dette. PC som jeg vil forkorte dette til solgte riktig nok sine maskiner med Motorola sine PPC brikker osv. og ikke med Intel men jeg tror ikke at Apple sitt markedsandel på system vil øke noenting før om kanskje 7-8 år med Dell som partner, då har vi 7-8 år med et Apple nesten uten overskudd og kanskje ikke noenting men kun minus. Dette er a. ikke gunstigt for Apple tilhengere, b. ikke bra for sluttbruker og c. ikke bra for Apple's renomee okke som vi mener og tenker. Steve kastet ut PC ikke bare fordi de stjal Apple sine kunder, men de gjorde ingenting for å tjene inn nye til Mac plattformen og Apple måtte ta all risiko, hvor mye tror dere Dell kommer til å fronte OS X? Det tror jeg ikke blir mye, i tillegg er Apple, Steves hjertebarn og han kommer aldri til å gjøre noe som kan sette selskapet i fare, dermed hvis Dell kommer på podiet så vil nok Dell måtte ta en enorm risiko for Apple i å betale store summer i royalties til Apple og då kan avtalen bli mer intressan, men akkurat nå er Dell underdog og har ikke så mye penger til akkurat dette, så eg tror ikke Michael Dell vil ta en altfor stor risiko ved å inngå samarbeid med Apple.

  Eg vil nok si til NickFalck og hans på mange måter tilhørere at eg har tatt før og tar sikkert feil igjen. Men min spådom for mandag er iPhone, OS X forbedringer på software update front kanskje 10.6 direkte sånn som i frå 10.0 til 10.1, eg har stor tro på nye Apple skjermer men en avtale med andre PC produsenter tror eg ikke er tilstedet. Apple tror eg aldri vil gjøre noe slikt og i et direkte marked som konkurrent mot MS er det mer å tape en å tjene når de lager alt selv og Dell og de andre sine maskiner med OS X kommer ikke til å bli billige tror eg. Hvis de bli billige så vil de stjele masser av Apple kunder og Apple vil tape terreng på for mange fronter som det kan være vanskeligt å ta igjen. Som sagt en avtale med PC produsentene vil være et skudd for bauen og meget muligt Apple's enkle død på sikt. MS har mer kontakter og mer penger en Apple noengang kan tenke og håpe på å få så tenk deg, Statoil med Dell og OS X? Neppe! MS har for stor makt over selskaper og forbruker giddder ihvertfall ikke bruke penger på dette med mindre han har genuin interesse for design og Mac.

  svendheim

  Tviler på at dette kommer til å skje, men ønsker det uansett hjertelig velkommen. Hadde vært chill å kunne bygge en billig Intel/Nvidia-kombo og bruke OSX på en slik maskin.

  NickFalks bilde

  NickFalk

  Du har så absolutt noen poenger Anserigs og ditt standpunkt er jo dessuten langt på vei det som rimer best med Apples historie og handlinger så langt. Det er allikevel en del ting man bør ta med i beregningen.

  Sist gang Apple forsøkte å tillate kloner var Apple allerede marginalisert og den generelle interessen rundt selskapet og dermed også deres OS var ikke spesielt høy blant andre enn de mest trofaste tilhengerene.

  Da man tillot kloner i denne situasjonen klarte man ikke i stor nok grad å utvidde markedet sitt og tapte i stedet store penger på at folk kjøpte billigere kloner, ofte med faktisk bedre hardware.

  Apple er jo i dag en mediaelskling og på høyere spesifisert maskinvare er de heller ikke spesielt overpriset i forhold til de fleste konkurentene. Videre er svært mange lei Microsoft, ikke minst gjelder dette maskinvareprodusentene selv. Tidspunktet for et såpass drastisk skritt kunne dermed ikke være bedre. Risikoen for kanibalisering er der selvfølgelig, men ikke i samme grad som på 90-tallet. Dessuten er jo markedet overmoden for OSX-maskiner i markedssegmenter Apple ikke selv har vist nevneverdig interesse for. Apple leverer jo (prismessig) i hovedsak kun til high-end proffmarkedet og den mer kvalitetskresne delen av hjemmemarkedet. Jeg kan ikke se at alt for mange er i stand til å utfordre dem hardt på noen av disse områdene per i dag. Dette demonstreres jo også ved at f.eks. Macbook selger til svært mange mennesker som tidligere ikke har befatning med Mac.

  Et annet poeng er jo at Jobs opprinnelig ikke var ensidig negativ til kloningsavatalene, men først og fremst mente at Apple fikk for lite igjen av samarbeidspartnerene. Med Apples nåværende posisjon har de selvfølgelig muligheten til å kreve bedre betingelser.

  Driverproblemet er jo kun eksisterende hvis man tillater kloneprodusentene å produsere akkurat hva de vil og det er jo slettes ikke nødvendig. Man må jo allerede i dag sjekke at tilleggsutstyr faktisk er mackompatibelt.

  Enda et element å ta med seg er i hvilken grad man kan forvente at de store masser fortsetter å kjøpe nye datamaskiner år etter år. SSD og bedre støtte for flerkjerneprosessorer kan selvfølgelig drive deler av markedet en stund til, men det er jo på det rene at mange sitter med maskiner som allerede er i stand til å gjøre alt de noen gang kommer til å trenge en datamaskins hjelp til. Hvis noen noengang skal utfordre MS direkte, måtte det være Apple og selskapet er i en historisk posisjon til å kunne gjøre det. Jobs vet selvfølgelig også at han ikke kan lede selskapet til evig tid, han styrer et firma med enorme økonomiske reserver og et ego stort nok til faktisk å ville forsøke å rokke ved Microsofts verdensdominans. Jeg tror ikke det finnes en ting i verden som ville gitt den turtleneck-bekledde større tilfredsstillelse.

  Jeg tror heller ikke Apple vil tillate hvem som helst å lage kloner, en skikkelig lisensavtale må i havn og det med et opplagt avlatsystem til Apple. I første omgang vil det dermed dreie seg om noen håndplukkete produsenter. Dell var i så måte mest et artig tankeeksperiment, ikke minst med tanke på Michael Dells tidligere uttalelser.

  Og aller sist, sånn for ordens skyld: Jeg er så absolutt ikke hellig overbevist om at Apple kommer til å ta det store steget. Jeg tror derimot at hvis de ikke gjør det, er mange av de andre ryktene enten svært unøyaktige eller rett og slett feilaktige. Jeg synes spesielt kombinasjonen av å skulle droppe både PPC støtte og Carbon i samme slengen høres ut som den reneste galskap. Men, joda jeg har også tatt feil før... ;)

  Blogen min

  elznorro

  kan kanskje funke like godt som Windows på en Mac?

  Jeg kan ta en Leopard-disk og boote opp på ei maskin fra 2002. Jeg kan kopiere innholdet fra en gammel PPC-maskin med en eldre versjon av OS X over til en ny intelmac med siste skrik ved hjelp av Overføringsassistent.

  Min stedatter kan hive disken sin inn i maskina mi og boote opp som om hun jobbet på sin egen maskin.

  PC-en på jobben må sendes til IT-avdelinga om det er noe som skrur seg. De tør ikke sende ut reinnstalleringsdisker for å reinnstallere all dritten de har lagt inn.

  Konseptet med maksimalt samkjørt hardware og software er så godt at bare det er en grunn til å velge Mac framfor noen som helst PC.

  Å drifte og vedlikeholde en Mac-park er så mye enklere enn å vedlikeholde burker med Windows et jeg har vanskelig for å forstå hvorfor mennesker med et reellt valg fortsatt velger Windows.

  Koprofage og flagellanter må gjerne drømme om den dagen de kan kjøre OS X på billigburker som de kanskje har bygget sjøl, men jeg er villig til å betale noen kroner for å slippe det helvetet alle PC-brukere uten dyptpløyende kunnskaper om Windows (og delvis Linux) mange trasigheter må gjennomgå.

  El Znorro

  NickFalks bilde

  NickFalk

  Nå skal jo de siste ryktene fra Gizmodo ha det til at PPC fremdeles vil være støttet og i så fall smuldrer jo pepperkakehuset mitt sammen...

  Blogen min

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

  Alt om iPad, iPhone og iOS

  Nettradio i iTunes

  Nettradio i iTunes
  130 norske radiokanaler.
  Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
  Oppdatert 13. mai