Apple lanserer Mobile Me

Apple lanseres Mobile Me

Under Steve Jobs WWDC-keynote i dag lanserte Apple sin nye og mye omtalte webtjeneste med navnet Mobile Me. Som tidligere ryktet er det Apples gamle .Mac-tjeneste som nå skifter navn, oppgraderes og blir en sentral del av Apples iPhone-satsning. Blant oppdateringene finner vi 20GB lagringsplass, push-epost og push-kalendere som sørger for synkronisering mellom din Mac, PC og iPhone. Er du allerede .Mac-kunde vil du kostnadsfritt konverteres til Mobile Me.

Exchange for the rest of us!

Apple lanserer Mobile Me under slagordet "Exchange for the rest of us" og med dette mener de at Mobile Me skal kunne være en personlig variant av Microsofts Exchange, en populær tjeneste i næringslivet.

Mobile Me skal gjøre det svært lett å synkronisere dine personlige data mellom Macen hjemme, PCen på kontoret og iPhonen når du er på farta. Mobile Me lagrer all din e-post, kontakter og kalendere på en sikker online server og "pusher" dem til din iPhone, iPod touch, Mac eller PC. Når du gjør en endring på en av enhetene, vil alle bli oppdatert umiddelbart. Du trenger ikke å huske på å synkronisere maskinene og hele prosessen skjer automatisk.

Siden all informasjonen lagres sentral på Apple sine servere kan du enkelt lese informasjonen i flere webapplikasjoner som Apple har utviklet. MobileMe inneholder en omfattende samling med integrerte webprogrammer på me.com som du kan bruke til å organisere e-postmeldinger, kontakter, kalendere, bilder, dokumenter og annet. Webprogrammene ser ut som programmene på maskinen din, med et elegant og oversiktlig grensesnitt fritt for reklame. Du kan få tilgang til programmene fra alle nye nettlesere på Mac og PC. Totalt har du mulighet til å lagre hele 20GB med data og for $49 ekstra i året kan du oppgradere dette til hele 40GB. Plassen kan du bruke på e-post, bildegallerier, kalendere og fillagring gjennom iDisk. Du kan lese mer om Mobile Me tjenesten hos Apple

Er du allerede .Mac-bruker vil du konverteres kostnadsfritt til den nye tjenesten når den blir tilgjengelig senere. Du beholder din allerede eksisterende .Mac-epostadresse og du kan velge om du vil benytte @me.com fremfor @mac.com. Mobile Me kan forhåndsbestilles allerede nå hos Apple Store til den nette pris av kr 690. Mobile Me leveres i løpet av juli.

krøllkrøllesen

Genialt! Hvorfor har de ikke lansert dette før?

jesper-s

Er det engangsbetaling, eller abonnement?

jurgemaister

Kjempenyhet!
Jeg bruker allerede .Mac flittig, men har savnet støtte for iPhone. Når man i tillegg legger inn støtte for Win og senker prisen blir dette et svært salgbart produkt.

gauterg

Da kan vi kanskje forvente at MobileMe vil klarer og fungere med en hastighet som gjør at det duger også da.

Om de ikke får seg en serverpark i europa eller på aen annen måte ordner hastighetsproblemet kommer det jo ikke til å hjelpe at de har fått 3G inn i telefonen.

bambinis bilde

bambini

Et ekte Apple-skritt i riktig retning - den retningen fremtiden går ;)

Magnus3994s bilde

Magnus3994

http://bildr.no/view/210949
Har sett det før.

kajac2

Visste det var noe microsoft aktig med den logoen...

iBruker

Vi må ta igjen vi også :p

--

MobileMe ser rå tøtf ut!

kehagens bilde

kehagen

Min gamle adresse adresse@mac.com, - blir den endret til adresse@me.com eller noe? Eller blir den ene en alias til den andre?
--
PC Week: "Apple is the tail that wags the Wintel dog."

krøllkrøllesen

De kan jo ikke slette adressen.

Holder en knap på alias - evt. bare beholde.

pakstar

."As a MobileMe subscriber, you can still use your email address at mac.com. You’ll also get a new address at me.com with your user name. Use whichever one you like."

iRune

Virker bra dette, men som eksisterende .mac medlem, håper jeg som sikkert mange andre på bedre hastigheter, iDisk og gallery spesielt.

Haplo

Hva bruker dere .mac til?

Amishen

har du allerede .Mac vil du ha 2 mail-addresser, både @mac.com og @me.com. Pretty nice:)

svars bilde

svar

Jeg synes mobileme ser akurat ut slik jeg har ønsket at .mac skulle være :)

Rudemeister

Når man laster ned omvisningsvideoen på de norske nettsidene får man "Introducing MacBook Air" videoen :-). Last den ned fra den amerikanske siten, der ligger riktig fil:-)

Snarf

Dette kjem forhåpentligvis til å gjere .mac/mobile me til den tenesta det alltid burde ha vore. Gledar meg til omveltningane, skal bli greit å kunne bruke kalenderen og eposten såpass tett integrert. Whoppidooo

Macbook, Les Paul Custom, HD650, Keystudio49i

www.asafstudio.com - Prøv oss...

herm

Jeg bruker en Gmail konto veldig aktivt og vil ikke slette denne for å bytte over til @me.com
Hvordan vil dette fungere i MobileMe ?

Seven

Så kjipt navn bare....MobileMe gir veldig dårlige vibber. Tankerne går kjapt til WindowsME og det var jo ikke noen høydare.

tallbokstaver.-_

Jeg får assosiasjoner av en skallet dverg hver gang jeg hører dette. MobileMe?

Groovy, baby!

Tror selv fnisete fjortiser ler litt av dette.

Sånn går det når de virkelig store hjerner i marketing skal henvende seg til en "demograhpic" de tilhørte for 40 år siden.

jpm

Så lenge jeg får beholde @mac-adressen min som jeg har hatt helt fra starten, så er jeg fornøyd. Selv om navnet MobileMe ikke akkurat fikk blodet til å bruse. Og logoen er jo bare så ikke-Apple som det går an å bli (men de skal kanskje appellere til windows-brukere også?).

Har ikke brukt .mac intensivt til nå pga. tregheten, men håpet er at det blir bedre med dette nye, og da er jeg forsåvidt fornøyd.

Tror jeg...

devo

Alle epostkontoer? Eller? Betyr dette også POP og IMAP (og evt. gmail, Apple er jo kompiser med Google)? Isåfall skal jeg vurdere dette sterkt, ellers er det jo ikke noen sinnsyk revolusjon :)

pman3003s bilde

pman3003

Jeg har i dag eget domene, med tilhørende e-post jeg bruker mye. Tror dere at det vil bli mulig å bruke den med mobileme en gang i fremtiden? Nå virker det ikke slik.

Til sammenlikning så tilbyr google gmail og andre tjenester koblet til ditt eget domene.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai