Apple letter på sløret: Snow Leopard er under utvikling

snow leopardSelv om mange rynket på nesen da vi i forrige uke skrev om Apples neste utgave av Mac OS X med kodenavnet Snow Leopard, kunne Steve Jobs i dagens keynote bekreftet at dette faktisk er navnet på Apples neste system. Mac OS X 10.6 vil ikke inneholde mange nye funksjoner, men i all hovedsak fokusere på stabilitet og forbedret ytelse. De største nye funksjonene som vil introduseres er innebygget støtte for Microsoft Exchange i Mail.app og en helt ny QuickTime med navnet QuickTime X.

Vi har levert mer enn tusen nye funksjoner til OS X på under syv år og Snow Leopard vil legge grunnlaget for tusen nye. Vi ønsker å skape den absolutt beste brukeropplevelsen i OS X og vi har derfor trykket på pauseknappen i forhold til nye funksjoner. VI ønsker å fokusere på å gjøre verdens mest avanserte operativsystem enda bedre

sa Bertrand Serlet, Apples visepresident for programvareutvikling i en pressemelding til Mac1.

For å øke ytelsen på Snow Leopard betraktelig vil Apple fokusere på å skape svært forbedret støtte for multi-core prosessorene som nå finnes i de fleste Macene. Apple vil lansere en ny teknologi som foreløpig går under navnet "Grand Central" som vil hjelpe utviklere å skape programvare som greier å utnytte de kraftige multi-core prosessoreen i dagens datamaskiner. Med teknologi fra iPhonens OS X vil Snow Leopard introdusere QuickTime X som skal optimalisere støtten for moderne audio og video-formater, noe som skal resultere i svært effektiv avspilling av medier.

For første gang i historien vil Apple også lisensiere Microsoft sin Exchange-teknologi i Mail slik at dette programmet kan motta og sende e-post mot Microsofts populære tjeneste.

svars bilde

svar

Bra med exchange støtte, da kan mac bli enda mere intigrert i windows miljøer der exchange brukes, og exchange folk som har rynket på nesen ang at de må ha pop/imap påslått vist det er mac`er i nettverket får seg endelig en smekk.

Warriors bilde

Warrior

Hvor mye vil dere tippe dette koster?
Virker litt svakt i forhold til Tiger --> Leopard..
Håper bare ikke det blir like dyrt.

kajac2

Da ser det ut til at OSX IKKE kommer for PC, og fortsetter på PowerPC :)

Knall :D

Tonedefeats bilde

Tonedefeat

Hadde vorte så gøy med eit OS som var dritkjapt! (orsak uttrykket)

Siggii

Det at de skal fokusere på å utvikle støtten på multicore prosessorer er vel ikke et veldig godt tegn på at de fortsetter med ppc vel?

djhalleus bilde

djhalleu

Kan dei ikkje bare utvikle 10.5 til å bli en snow leopard da... syns det er på tide å SLOWE ned operativ-kappløpet. det tar uansett 2 år for et system å bli stabilt.
OS X kostar likevel 3400 kr, regner du med det du må betale for hardwaren... operativsystemet burde vare ei stund..

go go tiger..

OS X 10.7 Tamil Tiger ? Lynkjapp ?

krøllkrøllesen

3400 kr?

Sirchs bilde

Sirch

djhalleu: hvor får du 3400 ifra?

Personlig håper jeg på at 10.6 skal bli gratis slik 10.1 var. Nå tror jeg riktignok ikke det kommer til å hende, men det er lov å håpe. (antar de hadde gitt beskjed om det idag, hvis det var tilfellet)

Jeg må si at jeg liker at apple er frempå med mange nye oppdateringer og høyt tempo, det viser at de ikke sitter på baken å venter.

Kom til å tenke på ordtaket "if it compiles, ship it!".

jrundruud

"If it compiles, ship it!" er ikke et særlig godt ordtak for noen parter. Forbrukerene vil oppleve et 'buggy' program/operativsystem med sikkerhetshull og ustabilitet, samtidig som produsenten vil få negativ omtale.

djhalleus bilde

djhalleu

Dersom du kjøper en pc med større skjerm enn macbook, større hard-disk og mer ram... så kanskje den koster 8000 kroner... viss vista koster 1000kr av disse 8000kr.
En macbook med dvd-brenner koster 10400. Mer proff hardware ja, men du savner likevel maskinkraften. (eg er vel en av dei som om eg hadde vore sjef i APPLE,hadde sagt opp grethe roede-slanke-mac-design-fraksjonen i apple på flekken. Viss du betaler for mer, burde du ihvertfall få minimum det som alle andre har.)

Er veldig fornøyd med macbooken sjølv, men er kanskje litt lei av leopard som ikke alltid er stabil.. som er altfor fokusert mot blabla google maps og internet-sukkertøy som betyr lite og ingenting for meg. Alle disse nye små forbedringer er grei nok, men når den ikke ennå har stabiliteten til tiger, så er litt av vitsen borte. Kanskje jeg burde vente med neste mac os x til 12 måneder etter lansering ?

Kanskje eg skal bytte til tiger..

EinarJ

djhalleu: "Hvis du betaler for mer, burde du ihvertfall få minimum det som alle andre har", er en forbrukermåte å se ting på, hadde du vært sjef, hadde du vært en dårlig forretningsmann hvis du krevde å redusere marginene når salget går bra. Trikset er alltid å ta så mye penger du bare kan for produktet du selger, at kundene skal føle at det er verdt det, er underordnet (men fortsatt viktig).

Anyhow, hadde man kastet design-fraksjonen, hadde man kastet en viktig del av differensieringen, som er nettopp det som lar Apple ta såpass høye marginer og fortsatt selge bra.

Klart, sett fra et forbrukersynspunkt så selger de dyrere enn konkurrentene, men forsøker samtidig å stille seg i en litt annen liga enn konkurrentene, noe som for enkelte gjør det verdt de ekstra kronene. Markedet ordner slikt over tid, man må bare spille kortene sine riktig.

Forøvrig, Windows Vista koster nok godt under tusenlappen når den følger med datamaskiner, Microsoft tilbyr maskinvareprodusentene rimelig god pris på OSet sitt i OEM-avtalene deres (vilkårene er dog litt hårete). Så å trekke fra noen fullpris for OSet blir nesten, men ikke helt feil, ettersom man sjelden kan kjøpe maskinen uten OS.

djhalleus bilde

djhalleu

Hei. Eg veit ikkje om det er Steve eller en annen gjeng, som insisterer på at det skal være så tynt. Aner ikkje om det er en fraksjon eller ikkje... eg syns bare det er feil vei å gå, dersom du vil ha fornøyde kunder.

Snow Leopard, færre nye apps og mer stabilitet. Ja, takk. Kjempebra, Apple.
Go go apple.

Heia System 7.1 :)

Wackhys bilde

Wackhy

djhalleu: Tydeligvis er det ikke feil vei å gå, siden Apple selger som bare pokker for tida... Må jo være noe i det som tiltaler folk da

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Nå har det seg slik da at det finnes multicore baserte maskiner med PPC. helt siden G4 så har det eksisert maskiner med fler en bare 1 cpu og de nyeste G5 maskinene inkludert de siste utgavene av iMac G5 hadde Dualcore cpuer

så at de velger å utvikle sitt OS til å bli bedre på bruk av multicore er bra for alle de som har en maskin med fler en 1 kjærne, uansett om det er en PPC eller Intel maskin.

KDNs bilde

KDN

Liker spesielt OpenCL som jeg er ganske sikker på kommer til å være hoved grunnen til at jeg oppgraderer. Tenk å fyre opp compressor(FCS3) å la GPU gjøre jobben. Rart OpenCL ikke er nevnt overhode i artikkelen.

chello

Kjenner du Steve du da? Hvem Steve forresten.....Halleluja

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai