Safari 4 lagt ut til utviklere

Safari ikonApple la for kort tid siden ut en utviklingsutgave av Safari 4 i til utviklere i Apple Developer Connection. Safari 4 inneholder ikke de store nye funksjonene, men skal i følge de som har testet det være vesentlig raskere og være mer kompatibel. I tillegg har Apple stjålet Fluid og bygd inn en konkurrerende funksjon direkte i Safari 4.

Full pott i Acid3-testen

Utviklerutgaven som Apple har lagt ut får full pott i den beryktede Acid3-testen, noe ingen andre nettlesere for øyeblikket greier.

Full pott for Safari 4 i Acid3 test

I tillegg til å score bra i denne testen, har Apple også gjort vesentlige forbedringer i hastigheten til Safari 4. Mye av hastighetsforbedringene skal komme på grunn av den nye Javascript-tolkeren Squirrelfish som har blitt inkludert i seneste WebKit-builds.

squirrelfish-webkit-graph

Websider som programmer

Det er få nye funksjoner i Safari 4, men en ny funksjon man ikke finner i Safari 3 er tydeligvis direkte inspirert av programmet Fluid. Fluid lar deg nemlig lagre webapplikasjoner som Gmail, Facebook og Flickr som "programmer" direkte på Macen. Denne funksjonen har Apple tydeligvis flyttet inn i Safari 4 og man har nå en mulighet til å velge "Save webpage as Web Application" i Safari-menyen.

Ny Web Inspector

Safari 4 har også inkludert en ny og relativt avansert Web Inspector som vil gjøre arbeidet for webutviklere vesentlig enklere. Med Web Inspector kan du enkelt få alle detaljer omkring en nettsides oppbyggning.

Web Inspector i Safari 4

Takk til iBruker for bilde.

Safari 4 er foreløpig kun tilgjengelig for spesielle utviklere i Apples utviklingsprogram, men mye av funksjonaliteten fra Webkit, deriblant raskere Javascript, er allerede mulig å teste i dag i de nattlige utgavene av Webkit. Disse kan lastes ned fra nightly.webkit.org.

Det vites ikke om Safari 4 blir sluppet før eller sammen med Snow Leopard (som forventes lansert januar 2009).

Via World of Apple

G-Macs bilde

G-Mac

Bruker denne nå, veldig fornøyd!

Giltvedt

Leste om Fluid istad, men hvem har egentlig kopiert/stålet/inspirert fra hvem? (eller hvilket om noen vil presisere meg)

Stian A. Giltvedt - Nintendo Friend Codes - Mac1

bohtho

Squirrelfish (javascript-motoren) er rask ! Og utvikler-verktøyet (tilsvarende Firebug) har blitt råere. Forøvrig kræsjer Safari 4 DP fortsatt en del.

//bohtho

Macbook Pro 17 C2D 2.33 3Gb 160Gb
iMac 24 c2D 2.4 3Gb 320Gb
Apple TV
Airport Extreme n
Iphone 8Gb

iFon.no - iPhone på norsk
[url]install.ifon.no[/url]

iBruker

Det er jo en ny Web Inspector i Safari 4:
http://bildr.no/view/212393

kajac2

"Utviklerutgaven som Apple har lagt ut får full pott i den beryktede Acid3-testen, noe ingen andre nettlesere for øyeblikket greier. "

Opera 9,5 som kom i dag får full pott :)

nepse

Opera 9.5 får da ikke full pott. 83/100 får den her hos meg.

iBruker

Samme her. 83/100

runens bilde

runen

Hmm jeg får bare 98/100 med Webkit....

arokh

Om du har oppgradert webkit/safari, tøm cache før du kjører acid3 testen, det kan hindre deg i å få full score.

Safari4 er meget rask, og i motsetning til webkit så fungerer RSS count i bookmark bar igjen, noe som har irritert meg.

MrMinit

Det stemmer at Opera har klart full pott i Acid3-testen (og dermed bør kanskje artikkelen omformuleres litt), men det finnes ingen offisiell build som klarer det. Opera 9.5 kom i morges (offisielt) og med den får jeg 83/100. Go Opera!

marshallm

min safari 3.1 får da full pott på acid 3

Koomin

Jeg får bare 74/75 med Safari 3.1

devo

Det som stemmer er at Operas 9.5-betaer klarer 100 av 100 på Acid3-testen, men oppfyller ikke kravet om en jevn overgang når testen kjører. Både WebKit (Safari) og Opera har klart 100 av 100 en stund, men det er bare nylig (de siste builds) at WebKit har klart kravet om jevn overgang.

Trodde faktisk Opera-folka skulle klare 100 av 100 på 9.5, i og med at de er helt villle på webstandarder. Men det kommer nok i en patch. :)

Se mer: http://en.wikipedia.org/wiki/Acid3

Khazeths bilde

Khazeth

Jeg føler meg ikke som noen spesiell utvikler, men jeg fikk lett tak i Safari 4 fra Apple Developer Connections sider. Alt jeg trengte var en registrering.

MortenW

Kjører Safari 4, og det er jo en drøm å bruke! Starter bare etter 1-2 "hopp" i motsetning til 6-7 med Safari 3.1 (iBook G4). Tar også 5 ganger så lite plass og går lynraskt. Har ikke krasjet en eneste gang, men kommer sikkert til å gjøre det nå som jeg har sagt det :P

Mr Mac

Safari 4 er fantastisk, men jeg har opplevd en merkelig ting. Etter at jeg installerte Safari 4, så har skrifttypen i bloggsammendraget mitt i iWeb gått over til Times New Roman.

Ellers så er alt fantastisk =)

ggt667s bilde

ggt667

Håper dem lager noe bra denne gangen, Safari 3 suger!
Masse som ikke funker i nettbanken, evt funker sporadisk.

Safari 2 var vesentlig bedre.

nitron

Skriver under på de som lovpriser Safari 4. Har ikke opplevd maken til rask webleser!

Den som ikke har tatt seg vann over hodet, har bare sett toppen av isfjellet

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai