PopChar 4 hjelper deg å finne tegnene

PopChar X 4 hjelper deg med tegnsettingHvis du bruker din Mac til tekstbehandling har du garantert havnet i en situasjon hvor lurer på hvordan du skal få frem et eller annet sært tegn. Problemet er gjenstand for mye frustrasjon og i over 20(!) år har et lite program med navnet PopChar hjulpet Mac-brukere på rett vei. PopChar gir deg nemlig en full oversikt over alle tastaturets mange muligheter.

PopChar er et lite tilleggsprogram som installerer en meny i høyre hjørne på Macen din. I denne menyen vil du finne alt som er av tegn på Macen og tiden hvor du måtte huske kompliserte tastatur-kombinasjoner er med andre ord over. Videoen under viser hvordan dette glimrende programmet sparer deg for mye tid.

PopChar har akkurat blitt oppdatert til versjon 4 og programmet koster €29.99, noe som det er vel verdt hvis du er en ivrig skribent. Du kan laste ned en gratis prøveversjon av programmet hos Ergonis.com

Tubaplayers bilde

Tubaplayer

Er jeg helt ute her, eller får jeg bortimot samme funksjonalitet ved å bruke OSX sin innebygde (og dermed gratis...) Tegntabell..? Jeg har språk tilgjengelig oppe til høyre, klikker på det norske flagget, velger Vis Tegntabell, finner tegnet jeg trenger og dobbelklikker på det. Så limes det inn i skriveprogrammet mitt der markøren står (eller til clipboard hvis jeg vil det).

sags bilde

sag

Helt enig. Dette er et utrolig unyttig program da man har ca. samme funksjonalitet innebygget. I tillegg har OS X også som standard, om du virkelig bruker spesielle tegn så mye, et panel der du tydelig ser hvilke hurtigtaster som gjelder for ulike tegn. Slik at du lærer deg det om du bruker det kjempemye.

Totalt unødvendig program. At det koster €30 er jo bare tullerusk!

Update: Ok, skjønner at jeg ikke er målgruppen. Høres fornuftig ut det dere nevner.

mordor

Dere har jo ikke peiling! popchar gjennkjenner programmet du jobber i og finner fonten/snittet du arbeider med. Dermed kan den vise aktuelle tegn som denne fonten støtter. Dette kan ikke apple sin innebygde tegntabell. popchar er et utrolig bra verktøy for oss som arbeider med reklame/design/trykk.

SeaLions bilde

SeaLion

I tillegg til å automatisk vise tilgjengelige tegn i den fonten du for øyeblikket jobber med (se mordors innlegg), så viser PopChar også tastekombinasjonen for tegnet. Etter kort tid har man derfor lært seg tastekombinasjonene for de mest brukte tegnene, noe som er laaaangt raskere enn å stadig finne tegnet i tegntabellen til OSX. Så tegntabellen er ok for dere som trenger spesialtegn bare en sjelden gang. Men for de av oss som stadig trenger spesialtegn i rett font, da er PopChar uunnværlig.

Hilsen en mangeårig og veldig fornøyd PopChar-bruker.

EspenIrgens

Den innebyggete Tastaturvisning brukte jeg mye før i tiden for å finne spesialtegn. Synd den er utrolig buggy og sjelden klarer å bytte til en gitt font. Forsåvidt sjelden jeg trenger det, heller bare å vite kombinasjonen for et gitt tegn, ∞ f.eks. Tegnene har alltid samme snarvei, uansett font. Spørsmålet er om fonten i det hele tatt har tegnet man skal bruke.
Ellers er det grenseløst logisk på mac (forhåpentligvis også pc?), alt + s = ß, alt + !=¡, alt+ø=ö. Etc. Educated guesswork går fortere enn å lete dem frem i disse hjelpeprogrammene.
Ellers sjekker jeg om fonten jeg ønsker å bruke støtter tegnene jeg trenger før jeg begynner et prosjekt. Som den gangen jeg skulle lage materiale for øl, med en svensk corporate font som ikke hadde Ø....

toreems bilde

toreem

Er det noen som bruker Remote Desktop Connection som har problemer med å skrive æøå?
Når jeg er logget inn med RDC så funerer ikke de tre norske spesialtegnene. Tenkte kanskje det gikk an å løse med tastekombinasjoner, men det ser ikke sånn ut. Klarer i hvert fall ikke å finne noe som fungerer.
Popchar 4 vil vel heller ikke hjelpe i en slik sammenheng..?

SeaLions bilde

SeaLion

Jeg har slått på Apple Remote Desktop på skriverserveren min (en G3 iBook med død pekeflate og død skjerm), men jeg bruker fjernstyrerprogrammet Chicken VNC og har ingen problemer med æ, ø eller å.

fredrikhl

Seint svar, men toreem: Æ,Ø og Å vil ikke fungere på den fjernstyrte maskinen dersom du ikke har satt riktig tastaturlayout på denne! Regional options -> Languages -> Details, eller bruk Language Bar dersom denne er tilgjengelig. Dette er med WinXP på fjernstyrt maskin...

olelo

Hadde samme problem med engelsk tastatur i Remote Desktop.
Fant ut at du skifter tastatur ved å trykke alt+shift.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai