Apple saksøkes for touch

Apple saksøkesApple har den senere tid blitt tatt til retten av en rekke selskaper som mener de har patent på en eller annen teknologi som Apple benytter i sine produkter. Nå skjer det igjen og denne gangen er det touch-teknologien i iPhonen som er målet. Et firma med navn Typhoon Touch Technologies går nemlig til sak mot Apple, Dell, Nokia, Palm, Samsung og mange flere for misbruk av deres patenter.

Typhoon mener at disse selskapene selger eller tilbyr produkter som bryter flere av selskapets pantenter på touch-teknologi. I følge Typhoons advokater er det flere millioner produkter på markedet i dag som benytter seg av selskapets patenter uten å betale for det. Disse selskapene vil Typhoon nå forfølge og Apple er en av dem.

Amerikansk patentlovgivning åpner for at selskaper kan få patenter på svært vage og brede definisjoner innen teknologi, noe som har ført til en strøm av patentsøksmål de senere årene. Selskaper (inkludert Apple) får patenter på de mest grunnleggende prosesser, som for eksempel plugins i programvare, linker i nettlesere osv. Patentene brukes aldri, men selskapene som eier dem venter på at nok produsenter med store lommebøker bryter patentene for deretter å gå til sak.

Man kan uten tvil spørre seg om Apple, Nokia, Samsung og Palm nå er utsatt for nok en relativt spekulativ og grunnløs patentsøksmål. Skjermer med touch-funksjonalitet har eksistert siden midten av 90-tallet og blant annet Palm har produsert PDAer med slik teknologi i flere år. Det er allikevel først de senere årene denne teknologien virkelig har tatt av og det er også først nå at selskapet som eier disse patentene dukker opp for å saksøke store selskaper med dype lommebøker.

Patentsøksmålet har blitt levert inn til en domstol i Eastern District of Texas, en domstol kjent for vanvittige patentsøksmål. Om dette patentet har noe for seg eller om Apple, Nokia og de andre kan leve trygt videre vil tiden vise.

filmmannens bilde

filmmannen

AMERIKA!

Sukis bilde

Suki

Sleipe jævler... De gjør det jo bare for faenskap!...
Får håpe at det ikke ødelegger økonomien til Apple for mye da.

Fred

De har blitt saksøkt kontinuerlig siden slutten av søttitallet. Det er vel hverken mer eller mindre nå enn før....

kajac2

Tror de taper jeg. Dette er like idiotisk som da noen saksøkte alle amerikanerne for å bruke bildelinker i websidene sine. Det hadde visst dette selskapet patent på :P

Lokehues bilde

Lokehue

Dette amerikanske patent- og kopirett regimet er en fullstendig avlegs overlevning fra forrige århundre som er overmoden for reform. Mange selskaper spekulerer i å ta ut patenter på ting de aldri planlegger å utvikle, istedenfor saksøker de andre. Millioner av mennesker dør i uland fordi de blir nektet billige medisiner av patentholdere. RIAA og MPAA saksøker barn og bestemødre for millioner av kroner for ha hatt noen filer i delt mappe. Listen er lang...

ggt667s bilde

ggt667

Hehe, dette er jo Steve Jobs i nøtteskall da: "You have not succeeded, until you’ve been copied"

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai