De beste norske widgets

De beste norske widgetsSiden Apple introduserte widgets i Mac OS X har det blitt produsert titusenvis av widgets av ymse kvalitet. Også nordmenn har prøvd seg på utvikling av widgets og vi presenterer her et par geniale norske widgets. Hva med å søke i Gulesider rett fra skrivebordet? Eller hente ned en komplett oversikt over kinoer i Norge? Det meste er mulig med widgets.

 • Offisiell Gulesider widget
  Med den offisiell Gule Sider widgeten kan man søke i Gule Sider, kart, Telefonkatalogen og Restaurantguiden Oslo
 • Telefonkatalogen Gulesider
  Lar deg søke i de norske Gulesider, og på Gulesider Telefonkatalogen. Viser søkeresultatene i widgeten selv, og lar en klikke på hvert enkelt resultat for få mer informasjon i din nettleser.
 • Skiinfo
  Informasjon om skiføre, vær og føre i de største norske skianleggene. Ikke akkurat relevant nå i sommervarmen, men det er ikke lenge til snøen atter er tilbake.
 • TV-Guide
  En komplett TV-guide over alle kanaler i Norge. Full iCal-integrasjon og kontinuerlig oppdatert TV-informasjon. Dette er uten tvil en av de beste widgetene vi har sett.
 • Filmweb
  Med Filmweb-widgeten kan får du rask tilgang til sendeskjemaene til 80 kinoer over hele landet. Derfra har du klipp, omtaler og direkte bestilling ett klikk unna!
 • Trafikanten
  Bor du i Oslo og omegn har du nok hatt flittige besøk til Trafikantens nettside. Denne widegeten gjør det lettere og raskere å søke i Trafikantens komplett oversikt over Oslo og omegns kollektivtilbud.

 • Mac1
  Hva med oppdaterte nyheter fra Mac1 rett på skrivebordet? Med den offisielle Mac1-widgeten så er det mulig.

 • Brukt1
  På jakt etter en brukt og billig Mac? Brukt1-widgeten gir deg en oversikt over alt som blir solgt og ønskes kjøpt på Brukt1.no

Har vi glemt noen gode norske widgets? Tips oss i kommentarfeltet!

iMacJhonny

Kan noen forklare meg hva som er så mye enklere med en widget i forhold til å klikke seg inn på Gule sider som lagret favoritt?

admins bilde

admin

Du får resultatene rett i widgeten. Trenger ikke åpne Safari/Firefox. Trenger ikke laste alle reklamene og alt innholdet til Gulesider. Det går vesentlig raskere ;)

emre5s bilde

emre5

Men du trenger å åpne Dashboard...

anine93

emre5: Det tar ikke akkurat veldig lang tid å åpne Dashboard da. Det tar lenger tid å gå inn på Safari/Firefox> Gule sider> Søke og så få søkeresultatene istedenfor å bare åpne Dashboard>Søke og så få søkeresultater...

OleUtnes bilde

OleUtne

Kommer helt ann på hvor mange "nyttige" widgets, som dette, du har på dashboard, det :)

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Jeg for min del bruker ikke widgets. Selv om det tar lengere tid å åpne en nettleser for å så klikke deg inn på snarveien så tar ikke dette lang tid i det heletetatt, og sanynligheten for at du allerede har oppe en nettleser er stor uansett. I OSX så man man åpne dashboard for å bruke widgetsa, men kunne man ha de rett på skrivebordet uten å bruke dashboard så hadde det hatt en mer nyttig funksjon men selv da ikke veldig mye. Mange gode funksjoner i OSX, men Dashboard er ikke en av de som betyr noe, i allefall ikke for meg.

iAndrews bilde

iAndrew

TV-guiden buker jeg flere ganger daglig. Veldig kjekk sak. Bruker også konvertereren, kalkulatoren, oversetteren og noen huskelapper. Har satt inn noen klokker for å følge med på klokkeslett ulike steder som er aktuelt for meg også.

Gulesider-widgeten installerte jeg nå. Tror jeg kommer til å bruke den fremfor å åpne nettsiden.

Akkurat webclips har jeg ikke funnet stor nytte i (selv om jeg har forsøkt). Hvis det er noe man følger så nøye med på har man gjerne nettsiden alltid oppe i en fane i nettleseren.

Selve løsningen med Dashboard som kommer frem over alle andre vinduer liker jeg veldig godt.

palelnans bilde

palelnan

Webclips bruker jeg til tippeligatabellen på nrk.no, samt til noen daglige tegneserier på nett.

NRKs tabell er pen og oversiktlig i forhold til ALLE andre tabeller jeg har sett på nett. Og i Webclip blir den ennå bedre :)
www.nrksport.no/fotball/eliteserien/?arr=l1&sesong=2008&type=tabeller

Hysteria

Filmweb har ikke Ålesund? Skuffende...

Alfred.Woodden

Jeg bruker vær-widget, kalender-widget, Unit Converter widget, iStat Nano, World Clock og Notes.

macaddict

En offisiell Gule Sider Widget er også tilgjengelig. Kan lastes ned her

Gutt

Kan anbefale dere å lage et webclip av time for time-værmeldingen til yr.no. Det er den jeg bruker mest. Tippeligatabellen skal inn nå.

alexb

Sigbjorns bilde

Sigbjorn

Tritrans-widgeten var den beste, men den virker desverre ikke lenger med Leoppard.... :/

darksheers bilde

darksheer

Husk at det er en lett sak å ordne slik at en widget ligger på skrivebordet hele tida uten å aktivere dashboard.

http://www.macosxhints.com/article.php?story=20050422172929402

DarkSheer

aavars bilde

aavar

Kan man på noen måte lage en widget av et vanlig program? Jeg tenker på twitter og pownce. Og jeg er klar over at det allerede finnes programmer som kjøres i dashboard, men ikke de jeg vil ;)

Aavar

Arne Borgersens bilde

Arne Borgersen

Når jeg skulle søke på vær-widgeten fra Accuweather.com etter Oslo, kom det opp et sted i USA...Og når jeg skulle søke på Kristiansand får å se om den hadde det, også så jeg når jeg hadde skrevet "Kristian" at forslaget Kristiania (Oslo) opp! Vi er da ikke i1924! :-P Kan de ikke rettet det eller går det ann å lage et yr.no widget? :-)

ulrik

Støtter forrige taler. Yr.no deler til og med ut gratis værdata her:
http://www.yr.no/verdata/1.3321307

Noen med litt for mye fritid, og mer peiling på å mekke widgets enn meg?

Ulrik

"Life sucks! Get a fucking helmet!"

SirOppvask

Hvordan sletter man en widget fullstendig? Er noen jeg aldri bruker og noen som jeg ikke synes fungerer tilstrekkelig som irriterer meg. Jeg ønsker de vekk - bort fra maskinen!

fuzzy76s bilde

fuzzy76

SirOppvask, trykk på + nederst i hjørnet på Dashboard. Hold deretter inne option (alt) mens du klikker på de du vil fjerne.

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai