Ukens anbefaling: Mactracker

Denne ukens anbefaling er et program ved navn Mactracker. Det er et morsomt og til tider ganske praktisk program. Mactracker er et program som inneholder en stor database over produkter Apple har laget. Alt fra Macintosh 128k, som ble introdusert i januar 1984, og fremover.

Det er en egen kategori for Apple sine stasjonære og bærbare Mac'er, skjermer, andre produkter og programvare. Enkelt og greit, kan du velge å få opp informasjon om akkurat det produktet du skulle like å vite litt mer om.

Etter du har valgt et produkt, kommer det opp et vindu. Velger du en av de stasjonære eller bærbare Mac'ene, kan du få høre både oppstartslyd og dødslyd (dødslyden er noe som var på noen av de eldre Mac'ene, og når den lyden kom, da betydde det at det var noe galt med maskinens hardware). Du får se en generell oversikt om produktet, du kan få velge å se litt mer detaljert info om Ram/Video, oppgradering/porter, historie, og til slutt er det mulighet for å gjøre egne notater.

Under programvarekategorien kommer den lille praktiske delen av dette programmet fram. Der kan du velge mellom de ulike operativsystemene Apple har laget. Det som er så praktisk med dette, er at det også er mulighet til å laste ned oppdateringer og firmware oppgraderinger. Har du for eksempel en gammel iMac du gjerne skulle ha installert Mac OS X på som ikke har nyeste firmware, da kan du enkelt og greit velge "iMac firmware update 4.1.9", språk, og så er det bare å trykke "Download".

Disse oppdateringene er også mulig å finne på Apple sine websider, men det er så mye enklere å bare bruke Mactracker!

Mactracker

Mactracker kan lastes ned for:

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai