Verdens største "Switch"

Axel Springer logoApples markedsandeler har de siste årene økt jevnt og trutt og stadig flere privatpersoner switcher og bytter ut PCen til fordel for Macen. Apple har derimot ikke hatt like stor suksess i bedriftsverden og få store bedrifter benytter Apples platform, men Apples suksess med iPhone og Mac på privatmarkedet har nå fått flere større bedrifter til å vurdere Apple. I går kunne Axel Springer, et av tysklands største mediehus, annosere at de ville bytte ut alle PCer med Windows i sin organisasjon til fordel for Apples platform. Med 12 000 ansatte blir Axel Springer Apples nest største bedriftkunde på verdensbasis, etter Google.

I en YouTube-video til ansatte (på tysk) bekreftet Dr. Mathias Döpfner, Axel Springer sin sjef, at selskapet ville kvitte seg med samtlige PCer og mobiltelefoner og utstyre sine 12 000 ansatte med datamaskiner og mobiltelefoner fra Apple. Årsakene til byttet skal være driftskostnader (Mac OS X vs. Windows), brukervennlighet, kvalitet og design. Selskapet utgir en rekke store blader og magasiner i Tyskland, deriblant populære tabolide blader som Bild og Bild am Sonntag. Selskapets bytte til Apple er så langt verdens største switch og selskapet har blitt Apples nest største kunde, rett etter Google.

Å flytte 12 000 medarbeidere fra PC til Mac er en prosess som unektelig må ta ganske lang tid og Axel Springer har beregnet at de i løpet av fem år vil ha fullført byttet. Axel Springers ansatte kan allerede fra i dag kjøpe Mac og iPhone når behovet melder seg.

Via TUAW.

theo.dore

"umiddelbart ville kvitte seg med samtlige PCer og mobiltelefoner"

og med "umiddelbart" menes i denne sammenhengen en 5-års periode?

GeorgG

Nå skal råtne, populistiske tabloider sauses sammen med hjelp av Mac. Akk! Et gjennombrudd med bismak.
Georg

Skriver med Mellel!

punsk

Likte den tredje begrunnelsen for switchinga til han sjefen i videoen, om at apple ser bedre ut og at man kanskje får mer lyst til å gå på jobb om mårran når det står en mac på skrivebordet.

modin

Morro Punsk, jeg var på Fotoknudsens hovedkvarter og de har bare Macer, men nesten alle kjører Windows, noen av de grafiske designerne og ingienørene brukte OS X til prosjekter som ikke hadde intereaksjon med Windows. Men her var uansett argumentet plass og utseende for at man brukte Mac selv om man valgte å kjøre Windows på dem.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai