Hold kontroll over kaloriene med Calories

Hold kontroll over kaloriene med CaloriesDet er ikke ofte helse, slanking, BMI eller kalorikontroll diskuteres på Mac1, men en gang må bli den første. Alle som noensinne har vært på en slankekur vet at det å telle hvor mange kalorier man har fått i seg i løpet av en dag er en viktig øvelse for å gå ned i vekt. Har du prøvd å telle kalorier vet du også at det er en svært tidkrevende og ikke minst kjedelig jobb. Nå har det kommet et program som skal hjelpe deg gjennom prosessen direkte fra Macen din. Calories holder kontoll over kaloriene.

Calories er et svært elegant og brukervennligprogram som lar deg holde full kontroll over ditt daglige kaloriinntak. Gjennom et enkelt og veldig Mac-vennlig brukergrensesnitt kan du velge og vrake mellom en rekke forhåndsdefinerte ingredienser, næringsstoffer og vitaminer.

10 BigMac-burgere er litt for mye av det gode

Du kan sette daglige mål for hvor mange kalorier og næringsstoffer du bør ha i deg og du kan enkelt følge opp historiske data. Programmet kobler seg opp mot USDA Food Database for Dietary Study 3.0 som inneholder informasjon om over 6500 matretter. Et søk på f.eks. McDonalds BigMac gir deg automatisk rikig informasjon om hvor mye kalorier og næringsstoffer du får i deg etter å ha spist en BigMac. Du kan selvsagt også selv definere dine egne matretter som ikke finnes i den innebygde databasen.

Hvis du i dag arbieder med å holde kontroll over kaloriene kan Calories være et nyttig program for deg. Calories koster $19 og en demoversjon kan lastes ned fra NSObjects.com. Litt fysisk aktivitet fremfor å sitte foran Macen for å telle kalorier dagen lang skader sannsynligvis heller ikke.

evensrs bilde

evensr

Kan sikkert være nyttig for noen, men jeg mener at så nøyaktig telling blir litt for obsessivt. Det er farlig å bli for opphengt i nøyaktige verdier når man slanker seg, plutselig teller man kalorier på alt man spiser. Å gå ned i vekt og komme i form er vanskelig, men det skal faktisk være litt gøy å føle at man oppnår resultater også.

Mitt råd er å holde seg til overslag når det gjelder kalorier og næringsstoffer, og heller fokusere på mosjon.

dan

Et annet greitt program er CalorieKing hvor du loggfører diett, vekt og treningsøkter med grafer og statestikk. Men grensesnittet til Calorie ser absolutt bedre ut og mer mac-ish. Men har kanskje ikke alle disse funksjonene... (www.calorieking.com/software/)

Derimot er jeg uenig i at det å telle kalorier er "obsessivt", de aller fleste som slanker seg har ikke peiling på hva de spiser og hva maten innholder, derfor kan det være lurt å faktisk forstå næringstabeller, samtidig kan man følge opp progresjon og gjøre justeringer dersom inntaket er for høyt i forhold til aktivitetsnivå.

Haplo

Hmm, må inrømme at magen er blitt litt mere dominant i speilet.....

pushits bilde

pushit

Det kan være "obsessivt" for noen (altså skadelig), og det kan være bra for andre. Ting er gjerne litt mer sammensatt enn bare "enten eller". Det som er godt for meg er ikke nødvendigvis godt for Skybert, osv. Så dere har begge rett, samtidig som dere begge tar feil =)

gunnarmex

Lastet ned programmet og har sjekket litt på maten. Virker litt merkelig at panert torsk (Cod, breaded or battered), altså fiskepinner som er stekt i fett, har mindre kalorier enn kokt torsk (Cod, cooked). Nå er jo dette laget for amerikanske forhold som er rimelig forskjellige fra norske i matveien, i alle fall om man snakker om hjemmelaget mat. Ferdigkjøpt er jo noe søl såvel i Norge som i USA og går vel for det samme.

Lykke til for de som vil bruke dette her, jeg melder pass.

Husk og spis sunt og variert og mye grønnsaker, så kommer man langt på vei med det, og hold dere unna ferdilaget mat, kok sjæl!

punsk

Om man spiser Double Cheeseburger til frokost (som skjermbildet over viser) tror jeg ikke det hjelper noe særlig med et dataprogram for å gå ned i vekt.

giventofly

andre som har problemer med å åpne programmet? skjer ingenting når jeg åpner det her....

woodno

Requires Mac OS X v. 10.5 or later

Burde hatt med det i omtalen

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai