Automatiske sangtekster i iTunes

For de av oss som har iPhone/iPod Touch er det fint å kunne se tekstene på sangene når de spilles. Problemet er at ingen sanger har tekster integrert i utgangspunktet og at du følgelig ikke får brukt funksjonen. Ingen vet med sikkerhet om/når iTunes Store vil støtte tekster på samme måte som med albumcover. Du må derfor legge til tekster selv, noe som kan være en vanskelig oppgave uten litt ekstra programvare.

Vi har ennå til gode å se et program som støtter masseintegrasjon av tekster til iTunes, men det finnes en widget som sakte, men sikkert gjør tekstsamlingen større:

Automatiske sangtekster i iTunes

Widgeten Harmonic fra mindquirk software er en widget som kjører i bakgrunnen og automatisk henter teksten til sangene etter hvert som de spilles. Den integrerer også teksten direkte i ID-taggen på musikkfilen slik at den vil være der til evig tid. Sangtekstene hentes fra LyricWiki som har den beste kolleksjonen av sangtekster der ute. Under ser du hvordan teksten ser ut i iTunes:

Automatiske sangtekster i iTunes

Dersom du foretrekker et vanlig program vil jeg anbefale GimmeSomeTune som rett og slett ligger i menylinjen din og henter tekst (fra LyricWiki) og albumcover dersom du ikke har dette allerede, samt at den har en rekke andre funksjoner (hotkeys, en diskré notis (ikke Growl) hver gang iTunes bytter sang, iTunes-kontroller i menylinjen, last.fm-støtte +++). Den kan også ha et dedikert vindu med sangtekster på skjermen din mens du jobber som vanlig.

Uansett hvilket program du velger, sangtekster blir mer og mer fremtredende i epleverdenen og det er like greit å begynne nå med en gang. Det er herlig å sitte på bussen og studere tekstene samtidig som du hører på musikk som vanlig. Hadde det bare ikke vært for at mitt fine AKG-headset ble stjålet på Roskilde.

Torgeir FD

man har jo ''sing that iTune!'' widgeten og da. har brukt den sia seint 2005 jeg.

N0kken

Sing that iTune integrere den ikke i IDE3 taggen Torgeir, den bare lagrer de som tcxt filer på maskinen så vidt jeg vet.

Takk for tipset :D

emre5s bilde

emre5

God artikkel! Og ikke minst var det en fin sang du hadde valgt som eksempel :-)

admins bilde

admin

Sing That Tune bruker ikke LyricsWiki heller. LyricsWiki er bra.

olefredriks bilde

olefredrik

Takk! Dette er widgeten jeg alltid har hatt lyst på, men aldri har komt på. :)

Zimena

Har brukt denne widgeten en stund allerede, og har ordentlig sansen for den. Det eneste problemet er selvsagt at jeg hører på såpass mye "rart" at den stort sett ikke klarer å finne tekstene selv, og dermed må jeg google dem. Heldigvis finnes det jo en fin "lim inn"-funksjon i widgeten, slik at jeg slipper å åpne selve iTunes for å få limt inn teksten!

Alexander Nygård

Glimrende! Takk for tipset.

haakoooons bilde

haakoooon

Knallbra Widget.

bælams bilde

bælam

Har brukt Sing That iTune selv veldig lenge (og nevnte det i det originale utkastet til artikkelen), men den bruker ikke LyricWiki. Ergo er kvaliteten på tekstene den graver frem veldig ymse. Jeg endte opp med å fjerne en del av det Sing That iTune hadde lagt inn etter at jeg oppdaget Harmonic.

@Zimena: Om du finner teksten med Google, legg den inn på LyricWiki i stedet for bare din egen sang. Like enkelt, og du vil hjelpe alle andre med samme sære musikksmak. Etter at du har lagt den inn på LyricWiki er det bare å starte sangen på nytt igjen og Harmonic vil finne den :)

sags bilde

sag

Genialt. Og så rask den er med å hente teksten! Superbra tips for oss som av og til liker å synge med :)

MEN: Når heg har widgeten i bakgrunnen, og en ny sang starter, er det et ørlite opphold i musikken mens den finner teksten. Snakker om et 1/5 sekund eller noe, men temmelig irriterende og uproft.

Flere som opplever dette? Eller eventuelt har en løsning? Dette oppstår altså bare FØRSTE gangen en sang spilles. Dvs. det vil bli mindre og mindre av det etterhvert som alle sanger har tekst "på seg".

bælams bilde

bælam

Dessverre, det er nok noe du må leve med. Alle jeg har prøvd (Sing that iTune!, GimmeSomeTune, Harmonic, etc) gjør dette.

Regner med problemet ligger i at informasjonen skrives direkte til selve filen mens iTunes bufrer denne. Eller i selve iTunes-APIet. Men du venner deg kjapt til det, og etter hvert er problemet ikke-eksisterende.

En løsning kunne vært å skrive informasjonen etter at sangen er ferdig å spille. Du kan jo foreslå det for utviklerne? Eller se om du får det til selv. Alle widgets er helt åpen for lesing og endring.

svars bilde

svar

Hos meg finner den teksten, men går jeg ut og inn av dashboard, sier den at den ikke finner noen før jeg stopper og starter sangen igjen :S

solvind

Tusen takk for tipset. Dette programmet har jeg ønsket meg lenge!

Mr.Wantons bilde

Mr.Wanton

Den var rett og slett helt konge

Cybbe

Ta en titt på Corripio. Den lar deg søke opp lyrics, artwork osc, men i batch, så du slipper å vente på at sangene dine skal spilles.

Mr Mac

Hvis du synes det er stress å måtte vente på å spille sangene, så kan det scriptes. Det har jeg gjort her.


set counter to 20
repeat counter times
tell application "iTunes"
next track
end tell
delay 7
end repeat

Dette limes inn i script editor, og kjøres. Erstatt tallet 20 med så mange sanger du vil sjekke.

Tips:
Start med den første sangen i biblioteket, og sett tallet til så mange sanger du har. La gå over natta med mute, og du bør våkne til masse lyricks.

PS:
Kodedelen delay 7 bør ikke settes til et lavere tall med mindre systemet ditt jobber raskt nok til å sjekke etter, og laste ned, lyrics på en kortere tid enn 7 sek.

aalberg

Dette er vel en fin ting. Lips kommer jo til xbox 360 til vinteren, da kan man jo plugge inn ipoden og VIPS så har man nye sanger med tekst:)

Smil å vårrå gla,
takk ska du ha!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai