Apple med nytt rekordresultat

Apple med rekordresultatApple presenterte i går sitt resultat for Q3 2008 og nok en gang kunne selskapet melde om et rekordkvartal. Apple hadde en omsetning på 7,46 milliarder dollar, 38% høyere i forhold til samme periode i fjor. Fortjenesten ble på hele 1,07 milliarder dollar. Apple solgte 2.5 millioner Macer i Q3, noe som er det høyeste tallet noensinne i Apples historie.

Apple kunne i går fornøyd presentere tallene for Q3 2008 og ikke helt overraskende går det veldig godt for Apple. Q3 har vært Apples beste kvartal noensinne og selskapet har solgt hele 2.5 millioner Macer og 11 millioner iPod (opp 12% fra samme periode i fjor). I juni måned hadde Apple en markedsandel på hele 19.5% av alle datamaskiner solgt i USA og Apple kunne rapportere om stor økning i etterspørselen av deres Mac-maskiner.

Apple sa seg også svært fornøyd med iPhone 3G-lanseringen selv om disse tallene ikke kommer inn under Q3. Apple fortalte at de hadde solgt 1 million iPhones de tre første dagene og over 25 millioner programmer har blitt lastet ned fra App Store. App Store har allerede blitt en stor suksess.

Selv med rekordresultat, presenterte Apple som vanlig en fremtidsutsikt som var noe svakere enn forventet og Apples aksjekurs falt betydelig. Har man fulgt Apple-aksjen en del år, vet man at Apple alltid legger forventningene lavt for neste kvartal for deretter å overraske positivt.

Dan Aksel

Hørte at det kom spørsmål om Steves helse, og vedkommende som spurte beklaget seg veldig over å måtte spørre med folk lurer jo. Fikk svar at dette var "a personal issue". Tydlig at det er noe...

Mortus

Kanskje Apple kunne bruke noe av overskuddet på å fixe alle feilene og ustabiliteten i mobileMe? Eller innse at det hadde vært en ide å gå tilbake til .mac inntil MobileMe er stabil?

rsletta

Aksjene tok et skikkelig stup idag da.. :o)

Jimster

Har trua på Scott Forestell som fremtidig keynote holder for Apple iallefall. Synes han klarte seg svært så bra på siste WWDC. Håper selvsagt Steve holder ut noen år til da, men en gang må det jo være nok og jeg er svært spent på hvem som skal erstatte den mannen? Men jeg syntes og han så litt redusert ut allerede på WWDC. Kreft er uansett noe jævelskap og jeg ønsker han og alle andre som måtte slite med det alt godt.

Nostromo

...de bare leier inn Noah Wylie til å ta keynotene... :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai