Apples nye produkt er MacBook Touch?

Under mandagens finansielle presentasjon fra Apple uttalte Apples finanssjef Peter Oppenheimer at Apple hadde flere spennende produkter underveis og at Apple ville lansere produkter med teknologi som konkurrenter ikke kan matche. Et nytt rykte hevder at produktet som skal lanseres er en MacBook Touch stappet med teknologi fra P.A Semi.

For et par måneder tilbake gikk Apple til storinnkjøp og kjøpte opp prosessorselskapet P.A Semi for 1.4 milliarder norske kroner. P.A. Semi er ikke et nytt selskap på Apples-horisont, da Apple byttet til Intel hadde de omfattende kontakt omkring selskapets utvikling av PPC-baserte prosessorer. P.A. Semi har utviklet PPC-baserte prosessorer som er svært strømgjerrige og i 2006 lanserte de en 2GHz PPC-prosessor som kun kun konsumerer 7 watt. Til sammenligning konsumerer Intels Core Duo hele 25 watt.

Etter uttalelsen fra Apples Peter Oppenheimer om bruk av teknologi som ikke konkurrenter har tilgang til, har fokuset på Apples P.A Semi økt. Dette selskapet, som Apple nå eier, produserer små og effektive prosessorer som bruker svært lite strøm, perfekte for mobileenheter. Det har vært ryktet at Apple vil bruke disse prosessorene i fremtidige iPhones, men nå hevdes det at det er en ny mikrobærbar maskin som vil være først ut med P.A Semi-prosessorer.

I følge relativt troverdige kilder hos MacDailyNews arbeider Apple på en maskin med navnet MacBook Touch. Dette skal være en mindre MacBook med samme grensesnitt som Apples iPhone, uten tastatur, med GPS og haptic-teknologi som sikrer feedback ved trykk på skjermen. Man kan anta at Apple prøver å skape en type bærbar datamaskin som kan konkurrere med tablet-PCer og de nye og svært populære mikrobærbare (Asus Eee, MSI Wind, Acer One etc.). Ryktene er svært sparsomme, men samme kilde skal ha publisert korrekte rykter ved tidligere anledninger.

termservs bilde

termserv

Jeg vil ha ny MacBook Pro med oppdatert design!

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + 16GB Apple iPhone 3G

losi

VISA-kortet brenner allerede i lommeboka!

Losi

kajac2

tviler. Vil heller ha MacBook i aluminium

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Alu-macbook ftw... Jeg begynner å bli lei av at Air har så lite tilkoblinger.

quadra800s bilde

quadra800

Jeg tror MBT kommer til å bli fantastisk bra, hvis den kommer. Tenk å ha en 9-10" skjerm, 2GHz CPU, 2GB RAM, 128GB SSD ++

[/drømme]

jerk

Uten tvil at de har store planer, etter å ha betalt 1,4 milliarder kroner for proprietær prosessorteknologi. Sannsynligvis kommer også konkurrentene til å ha tilgang på denne prosessoren etter en stund, men first mover advantage gjelder stadig.

Les bloggen min! www.kaffejoakim.blogspot.com

deshengs bilde

desheng

Kva så med alle kommentarer om at SnowLeopard kun vert tilgjengeleg for Intel-maskinene? Skal Apple så gå tilbake til ein ppc maskin? Ein av desse "rykta" må jo vere feil då, eller?

Det heile høyrest litt tvilsomt ut, synest no eg.

Nostromo

...at CPU i boksene fortsatt vil være Intel for overskuelig fremtid. Jeg tviler på at de tar en NY transisjon bakover til PPC igjen, PA Semi eller ei. Det som KAN være en greie er selvsagt at PA Semi leverer strømgjerrige chipper for spesialiserte ting som tar mye tid i dag - for eksempel komprimering av video osv. Cringely mente på noe sånt for en god stund siden, at det var i emninga at Apple ville levere maskiner med dedikert hardware til videokomprimering. En slik endring hadde vært velkommen, selv på en stor boks tar komprimering til h264 ganske lang tid.

Alyces bilde

Alyce

Kult, MEN nå er det på tide med noe for oss som ikke er avhengige av å være überportable hele tiden, oppdatert macbook - jatakk!!

Sarig

Ser ærlig talt ikke hva nytt som konkurrentene allerede ikke har vi kan vente her.

Intel's nye Atom prosessor som er designed for mobile enheter matcher lett 7w, og ligger fint lavere.

Blir interessant om Apple kommer med en skikkelig mobil platform, er jo et ganske stort sprang fra iphone/touch til mpa, med UMPC, MID, tablets og disse billige netbooks, som Intel kaller dem.

En flott ting som kan komme ut av det er at Apple utvikler skikkelig håndskriftsprogramvare, et felt de henger litt etter på; men det kan jo og hende de kommer til å holde seg til qwerty på skjermen.

Mistahh

Nå er det på tide Apple fikser en verdig arvtager til PowerBook 12", og fikser en pen liten sak med centrino2 i bunn ASAP :)

Haplo

Store nye rykter. Apple lager en tablet :)

Sorry, måtte bare. Rykter om en Mac tablet er jo mange mange år gamle.

Haplo

*Nå er det på tide Apple fikser en verdig arvtager til PowerBook 12", og fikser en pen liten sak med centrino2 i bunn ASAP :)

Hva er den store forskjellen mellom den og dagens MacBook da ?

Mistahh

PowerBook var en Pro, MacBook er det ikke.

kajac2

Apple har offisiellt uttalt at MacBook har tatt over for iBook og PowerBook 12".

Hvis ikke har du jo også MBA som man kan se på som en etterfølger.

cool.js bilde

cool.j

Uheldigvis tror jeg bare dette er et av de vanlige ryktene apple er ekspert på å publisere.
Men allikevel håper jeg på det beste, og at Macbook Touch kommer!!

Men har mine tvil at det kommer innen et årstid :(

CBlomviks bilde

CBlomvik

Om en Macbook Touch skulle komme, håper jeg at den er veldig nøyaktig og følsom på skjermen så jeg kan bruke den som teinebrett. Da slepper jeg å bruke 10 000 på skjermen fra Wacom, og bruke det på en maskin m/ skjerm istede :)

Du

Nei takk, Apple. Touch er så mongo.

djhalleus bilde

djhalleu

artig for dei som trenger det.
for lite for meg.

djhalleus bilde

djhalleu

http://www.dingz.no/php/art.php?id=779269

Her er en utfordring til Apple. :)

gomle69s bilde

gomle69

Alltid morro med rykter. For noen uker siden så jeg forsiden av en eller annen Apple-blekke. De hadde MacBook Touch sammen med skjerm- og dock kombinasjonen som Apple skal ha søkt patent på spredd over hele forsiden. Må innrømme at jeg sikla litt :-D.

17" iMac G5 1.8 GHz pre- iSight, 1 GB RAM, 160 GB HD, 1. gen. 1 GB Shuffle, 30 GB iPod 5G. OS 10.4.10

ball

mer mas med touch?
artig nok, men forbi mitt bruksområde.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai