Steve Jobs oppklarer helsespørsmål

Etter Steve Jobs keynote under WWDC i juni har spekulasjonene rundt Jobs helse blitt et hett tema hos aksjonærer, mac-fans og pressen. Har Steve Jobs fått et tilbakeslag? Har kreften kommet tilbake? Steve Jobs var unektelig svært tynn under WWDC og manglende informasjon til aksjonærer under presentasjonen av finansielle resultater satte spekulasjonene i full gang igjen. Aksjekursen falt med hele 10% og Apples eneste kommentar var at Steve Jobs helse er en privatsak. Nå har Steve Jobs tatt bladet fra munnen og kommentert sin egen helse.

Steve Jobs trekker seg

I 2004 ble Steve Jobs operert for en svært sjelden form for bukspyttkjertelkreft. Operasjonen gikk bra og kreften skal ha forsvunnet, men operasjonen har allikevel satt sine tydelige spor hos den karismatiske sjefen. I følge leger som har erfaring med sykdommen er det ikke uvanlig at pasienter som har gjennomgått en slik operasjon vil fare opp ned i vekt og kan i perioder ha store vekttap.

Det var allikevel relativt overraskende å se Steve Jobs såpass tynn som han var under WWDC og det er ikke overraskende at dette har skapt debatt, spesielt blant aksjonærer som investerer sine penger i Apple. Etter at New York Times journalist Joe Nocera skrev en rekke artikler i avisen omkring Steve Jobs og hans helseproblemer, fikk han en telefon fra Steve Jobs.

Steve Jobs ønsket kun å fortelle Joe Nocera hvordan hans helsesituasjon var hvis samtalen var "off the record", dvs. ikke kom til å bli skrevet i avisen. Joe Nocera godtok dette og fikk svaret på Steve Jobs helseproblematikk. Uten å kunne gå i detaljer kan Nocera bekreftet at Steve Jobs helseproblemer er en del mer alvorlig enn en influensa som Apples PR-avdeling hevdet var galt etter WWDC. Steve Jobs skal ha hatt en operasjon for å redusere problemer med næringsinntak etter kreftoperasjonen i 2004. Situasjonen er ikke livstruende og Steve Jobs har ikke fått et tilbakeslag av kreft, men den kreftoperasjonen i 2004 har gitt komplikasjoner for Steve Jobs' helse.

Spørsmålet om hvem som skal ta over for Steve Jobs er med andre ord fortsatt høyaktuelt selv om Steve Jobs ikke har gitt noen klare signaler for hvor lenge han vil lede Apple.

palelnans bilde

palelnan

Det er ikke lett å skjule sykdom, og dette kommer ikke som en overraskelse.

Steves operasjon er beskrevet på Wikipedia, og det er ikke rart at han er litt tusp etter et slikt inngrep.

La oss håpe han holder lenge, og ikke spekulere for mye på hvem som skal ta over. Hvis det er 10 år til han gir seg, kan det jo hende det dukker opp gode kandidater.

applecores bilde

applecore

This is Steve Jobs. You think I’m an arrogant [expletive] who thinks he’s above the law, and I think you’re a slime bucket who gets most of his facts wrong

For en start på en samtale!
Les forøvrig denne fra Gizmodo

kajac2

Rart at Mac1 ikke har skrevet hvordan Jobs faktisk startet samtalen. I denne artikkelen virker det veldig uskyldig, men det er det over hode ikke

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai