Vil neste MacBook ha styreflate i glass?

Seth Weintraub hos Computerworld har tidligere foreslått at den neste maskinen fra Apple vil hete MacBook Touch, men skal man tro hans anonynome kilder virker det ikke som noe nytt produkt, men heller store forandringer i den nåværende produktlinjen.

Weintraub oppsummerer ryktene han har hørt:

  • De nye modellene vil være tynnere enn både dagens MacBook og MacBook Pro, med et litt mer rundere design i likhet med MacBook Air.
  • Styreflaten i glass med Multi-Touch-funksjonalitet.
  • Datachassiet blir produsert som én del i aluminium. Mer miljøvennlig, men likevel robust. Selve produksjonen er helt annerledes.
  • Modellene bygger på Intels nye plattform Centrino 2.

Ryktene stemmer med andre ord ikke helt overens med ryktene omkring Apples planer om å kutte ut Intels chipset i fremtidige bærbare datamaskiner.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Dette skrev admin i en annen artikkel:

“Ryktene hos Apple Insider sier ikke mye om hva vi kan forvente oss, men at den neste generasjonen av bærbare datamaskiner fra Apple ikke vil bruke Intel chipsets virker ”

Dette skriver du kolby: “Ryktene stemmer med andre ord ikke helt overens med ryktene omkring Apples planer om å kutte ut Intels chipset i fremtidige bærbare datamaskiner.” Selv om det her er snakk om en maskin som ikke regnes som neste generasjons modell.

To artikler, men forskjellige rykter kanskje?

kajac2

Minst et av ryktene er falske.

mati_91

kommer den med bakbelyst tastatur fra airbooken så kjøper jeg med en gang xD

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Jeg ville mye heller ha en styreflate med overlegen multitouch funksjon, enn multitouch skjerm.

noilivaps bilde

noilivap

blir vell nesten som å holde på med en iphone / ipod touch

Wackhys bilde

Wackhy

«Minst et av ryktene er falske.»
Ikke nødvendigvis. Ett av de kan kanskje være lenger frem i tid.

djhalleus bilde

djhalleu

Jaram, viss det er sant: kan noen si opp---- åååå, "kan ikke vi gjøre den tynnere"-folka i Apple. Og ansette noen:"mer harddisk, mer ram"-folk.

macwerners bilde

macwerner

Skal man ta touch på alvor er vel den beste implementeringen i en bærbar mac å gjøre alt uten om selve tastaturet til en touchplate ? MS, HP , Dell, m.fl. som viser modeller med touch på skjermen er jo ganske på jordet .Det vil jo bli et ergonomisk helvete å sitte foran en skjerm å skulle trykke på skjermen. Dersom en stor del av området under tastaturet på min MBP hadde vært en smart touchflate ville jeg jo kunne gi opp musa....

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Enig med deg macwerner…!

ch_knapp

Det som hadde vært virkelig kult, hadde vært å tatt multitouch-skjermen fra iPhone og satt den inn i stedet for dagens trackpad. Så kunne programvareutviklerne bruke deler av den til f.eks. verktøylinje, ikoner osv. På samme måte som tastaturene med LCD-skjermer er totalt fleksible, ville denne multitouch-skjerm-trackpaden også blitt det.

-Christian

AnAppleADays bilde

AnAppleADay

Interessant tanke, ch_knapp. Tek nok ei stund til vi ser det, men...

Det eg tenkjer enkelt kunne la seg gjere var å utnytte dagens TrackPad til f.eks. kalkulatortastar. Lage ein grafisk calc i same størrelsesorden som styreflata, og bruke TrackPaden som "usynlege" tastar.

Kanskje ein idé til MacAppStore...?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai