Skal Apple skifte chipset?

Etter at Apple byttet fra PowerPC til Intel-prosessorer har Apple også stort sett benyttet Intels chipset, noe som gjør innmaten i Apples datamaskiner relativt like deres konkurrenter. I følge et rykte hos Apple Insider har Apple planer om å utvikle sine egne chipset eller benytte chipsets fra andre leverandører som nVIDIA eller VIA. Apple skal gjøre dette for å kunne skille seg fra konkurrentene.

Siden Apple i varierende grad har brukt Intels chipset, har Apples datamaskiner blitt mer og mer like standard PCer fra Hewlett Packard, Dell og andre konkurrenter. En MacBook Pro baserer seg på Intels Santa Rosa chipset og er dermed relativ lik sine konkurrenter.

For at Apple skal kunne skille seg fra sine konkurrenter, hevder ryktene nå at Apple vil lage sine egne chipset. Før Apple gikk til Intel-plattformen utviklet Apple sine egne chipsets og dette kan nå bli mulig igjen. Apple har da muligheten til selv å velge det de mener er de beste produktene fra nVIDIA, ATI eller andre produsenter og inkludere dette på deres hovedkort. Hvis Apple også skal begynne å benytte spesisaliserte prosessorer fra P.A. Semi i tillegg til hovedprosessoren fra Intel, trenger Apple å inkludere disse på nye hovedkort.

Ryktene hos Apple Insider sier ikke mye om hva vi kan forvente oss, men at den neste generasjonen av bærbare datamaskiner fra Apple ikke vil bruke Intel chipsets virker relativt realistisk.

KDNs bilde

KDN

Dette er spennende nyheter. Hva med en dedikert chip som tar seg av H.264 coding/decoding etc.? Tror riktignok at Montevina kommer til å bli brukt ved neste MB(P) oppdatering og at vi ikke ser resultatene av P.A. Semi før med Snow Leopard (bruk av grafikk chip til annet enn grafikk etc.)

Arild Holtet

Virker ikke så dumt i første omgang. Tror Apple vil tjene på dette. Det vil vel vi brukere også. Ser frem til å høre mer om dette.

Arild.H

HyggeligKars bilde

HyggeligKar

Vil det fremdeles være x86-arkitektur?

noilivaps bilde

noilivap

Det står bare at de skal skifte chipset, ikke prosessor så det vil fortsatt være x86

SeaLions bilde

SeaLion

For oss som er elektronisk grønne i hodet, hva er forskjellen på chipset og prosessor?

klalar

Tenk deg at prosessoren er hjernen din, og at chipsettet er nervesystemet ditt:) Chipsettet er altså det som sørger for at "kroppen" din får de impulsene den trenger for å gjøre det du vil den skal gjøre:)

Stian7

Vil det fortsatt være mulig å installere Windows eller Linux(Linux skulle klare det uansett hva som skjer). Eller vil vi havne Power PC verden igjen hvor man må kjøre windows gjennom en emulator som går seeeeeeeeeent?

Jeg leste artikkelen, og det virket som Intel fortsatt skulle levere noe, men jeg skjønte ikke alt.

kajac2

Nei, prosessoren er fremdeles fra Intel.
Ikke engang Apple er dumme nok til å gå tilbake til PowerPC.

TigerOlas bilde

TigerOla

Dette syns jeg hørtes lovende ut. Da ser jeg i alle fall ingen grunn til å forhaste salg av min førstegenerasjons Mac Pro, før denne er på plass - dvs - jeg velger å tro på ryktene.

exenpipp

Kan dette komme på den vanlige macbook?

mariusnilsens bilde

mariusnilsen

Å skreddersy sine egene shipset kan være lurt med tanke på kvalitet, og originalitet. Men å begynne å bruke rene Via eller Nvidia chipset... eller ati (amd) så er det like mange konkurenter som bruker dette da og vil ikke bidra med å gjøre macen mer original, men detgjør det lettere å hacke OSXda om ikke annet:) ...eller det vil si det vil blir flere "vanlige" pcer som vil funke med OSX. Mne uansett så håper jeg de holder seg unna VIA chipset. Via er BILLIG BILLIG merke og vil allefall i mine øyne redusere kvalitets stemplet apple fremdeles så vidt har.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai