Lighthouse hjelper deg med porter

Lighthouse hjelper deg med porterHar du slitt med å åpne porter i din router for å gjøre tjenester som BitTorrent, skjermdeling og «Back to my Mac» fungerende? Å få riktige porter åpnet og få alt til å fungere er ikke like lett, men et program med navn Lighthouse (pris $12.99) gjør jobben veldig mye lettere.

Programmer og protokoller som BitTorrent, iChat og SubEthaEdit trenger alle åpne porter i din router og korrekt videresending av data til riktig datamaskin i nettverket for å kunne fungere optimalt. Denne prosessen kalles normalt å "åpne porter" og er et spørsmål som gjentas ofte i Mac1s forum. Prosessen innvolverer som regel å koble seg opp mot sin router, endre innstillinger i et webgrensesnitt og restarte routeren. Har du en Apple Airport-enhet er du litt heldigere og kan benytte Apples egen Airport Utility, men også her er prosessen mer tungvindt enn den bør være. Et nytt program med navn Lighthouse lover å gjøre hele denne prosessen vesentlig lettere.

De absolutt fleste moderne routere støtter nemlig en protokoll som kalles UPnP eller Apples forbedrede NAT/PMP-protokoll. Disse protokollene lar routerene automatisk håndtere åpning og lukking av porter når du trenger det.

Lighthouse, laget av Codelaide, benytter seg av disse to protokollene til å automatisk åpne og lukke porter når du trenger det, helt automatisk. Åpner du din BitTorrent-klient, sender Lighthouse en forespørsel til din router om å åpne porten som BitTorrent benytter. Når du lukker programmet, gjentas prosessen, men da med en forespørsel om å lukke den samme porten.

Lighthouse krever Mac OS X 10.4 eller nyere og en router som støtter UPnP eller NAT/PMP. Alle Apples routere støtter NAT/PMP og de fleste nyere routere av andre merker støtter UPnP. Programmet støtter også Growl slik at du kan få automatiske beskjeder når porter åpner og lukkes.

Les mer og last ned en prøveversjon hos Codelaide.com

Et program med navn Portmap gjør mye av det samme helt gratis, men har ikke like mye automatiske funksjoner som Lighthouse.

Lighthouse

Lighthouse

Lighthouse

evensrs bilde

evensr

Vil heller anbefale Port Map. Gratis, Open Source, enklere og penere interface og mer brukervennlig. Sjekk:
http://www.codingmonkeys.de/portmap/

Meerblickzimmer

Port Map fra codymonkes ( er open source og har samme funksjoner.

Quagmire

Prøvde nettopp begge applikasjonene som er nevnt i artikkelen og Lighthouse tilbyr automatisk åpning/lukking av porter med start/stop av applikasjon, mulighet for nedlasting av profiler og støtte for growl, noe jeg ikke kan se Port Map har. Ergo mindre arbeid, mer info, mindre sjanse for portkonflikter mellom maskiner og minimering av åpne ubrukte porter på ruteren samt økt sikkerhet

[i]Homer: There are only 3 ways to do things: The right way, the wrong way and the Max Power way!
Bart: Isn`t the Max Power way the wrong way?
Homer: Yes. But faster![/i]

Lokehues bilde

Lokehue

Hva gjør man når man har en leverandør som nekter å gi brukeren adgang til ruteren? (start.no)

simens bilde

simen

Re: Lokehue

Bytter ISP

foffster

Så jo lovende ut, men bli bare feil med Back To My Mac her også. Faen altså. Er det bare jeg som har problemer med Telenors multimodem Speedtouch 780WLT?

TheX

Foffster, er du kjent med [url]www.portforward.com[/url]? Den inneholder veldig mye bra!

// Thomas ~ The X

Jeg ble, den 12 Januar, 2006, offisielt optimist!

foffster

Ikke fått det til å funke jeg altså. Men så er jeg jo teit også da.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai