Calories oppdateres

Hold kontroll over kaloriene med CaloriesVi har tidligere omtalt programmet Calories som enkelt lar deg holde full kontroll over ditt daglige kaloriinntak. Alle som noensinne har vært på en slankekur vet at det å telle hvor mange kalorier man har fått i seg i løpet av en dag er en viktig øvelse for å gå ned i vekt. Programmet Calories gjør jobben mye enklere for deg og har nå kommet i en ny versjon som er mer lagt til rette for europeiske brukere. Vi gir bort fem gratis lisenser!

Nye funksjoner

 • Legg til din egen mat til databasen
 • Legg til egne oppskrifter i databasen
 • Full støtte for metriske målesystem (kg, gram, liter, mililiter etc.)
 • Forbedret rapportfunksjonalitet
 • Ernæringsinspektøren viser nå ernæringsgjennomsnitt for uke, måned og år for alle næringsstoffer
 • Det er nå mulig å skrive ut daglige dietter/menyer
 • Forbedret søk
 • Datoer og tid vises nå på norsk
 • En uke starter nå på søndag eller mandag, alt etter hva systemet ditt er satt opp som
 • Calories oppdaterer seg nå automatisk

Calories oppdatert

Calories oppdatert

Les vår tidligere utvidede omtale av Calories eller last ned programmet fra NSObjects.

Gratis lisens

Programmet Calories koster $19 (omlag 105 norske kroner), men vi har fåt fem gratis lisenser av utviklerene som vi kan gi bort til Mac1s-brukere. For å kunne være en av de fem som får en gratis lisens må du komme med tilbakemeldinger eller tips til forbedringer av Calories i kommentarfeltet.

Vinnere kåret

Vinnerene av en lisens til programmet Calories er kåret.

 • Kinetic
 • iRemote
 • kurtis
 • KDN
 • fredrikhl

Gratulerer!

Kinetics bilde

Kinetic

Glimrende med metrisk målesystem, hender jeg blir forvirret.. her i Australia bruker de "Cups" i dagligtale.. og det er som regel bokstavelig talt en kopp :p
En snedig forbedring kunne vel vært motiverende sitat hver dag, ettersom det aller viktigste med dietter er motivasjonen :p

(tar gjerne imot en lisens)

foffster

Eller hva med innlagte tips eller forslag til hva man kan mekke seg til middag eller lunsj? Evt. i stedet for noe annet.

Sigbjorns bilde

Sigbjorn

De bør få mulighet for enkle treningsprogrammer ala jogging som gjør at man også kan se lettere hva man forbrenner. Hadde også vært lurt og laget en iPhone-versjon som kan brukes mer på farten som også kunne innehodt en skritteller (som steps) som gjør at du kan føre inn og se inntak minus forbrennig. Dette kunne selvfølgelig vært brukt med push-støtte. Har liten tro på det så lenge det bare fokuseres på maten, må brukes sammen med trening.

Cine

Jeg synes at måten søkefeltet fungerer på er veldig lite intuitivt. Jeg ville trodd at når man søkte, var det gjennom eksisterende matretter lagt til. Istedenfor så er det faktisk sånn man legger til rettene!

Synes istedenfor at det burde vært en knapp med et pluss-tegn på som gjorde den delen. Det er gjerne sånn andre programmer er bygd opp. Akkurat det synes jeg var dårlig usability i Calories.

Matti

Bra, lett å finne ulike næringsmidler. Raskt å se hva et gitt måltid gir av kalorier.

iRemotes bilde

iRemote

Hvis jeg setter opp frokost blanding, fisk og diverse, vil jeg gjerne se hvor mye for eksempel fiber jeg trenger per dag, altså viss jeg har spist 45 mg fiber, da trenger jeg 12 mg igjen for å opprettholde en sunn diett.

Og for de av oss som bor i storbyer (hvor det finnes fast food kjeder) burde det å velge menyer gjennom Calories være mer behjelpelig enn å legge inn tomater, ost, ketchup osv.
hver for seg.

Nydelig program, men som sagt trengs det noen merkbare forandringer, i tillegg burde man få muligheten til å sette opp vekt, alder og kjønn. for da å fordele hvor mye man trenger av de forskjellige næringsstoffene.

Noe man også burde inkludere er å kommer med regelmessige tips (noen som selvfølgelig burde kunne skrus av om man ikke liker det) om hvilke typer mat man kunne spise får å opprettholde det daglige kalori forbruket.

Hvis man klarte å synkronisere Calories med nike + / andre trenings produkter som teller kalorier, vil da vise hvilken vekt man har osv. Det er flott det med grafer, men å vidreføre dette opp til sirkler og ulike typer grafer vil trekke til seg enda mer nyssgjerrighet ettersom det kan brukes som salgs bilde.

Også ville det vært fint om man kunne sette opp en plan slik at om man forkortett det daglige kalori inntakket med noen prosent og forholde seg etter det som en treningsplan, ville man ha en bedre kontroll over hvordan man slanker seg, og da også se hvordan man utvikler seg frem mot de neste dagene, og derfor enkelt "vite" at man går av 25 kilo den 25. januar !

Håper det er noen flere lisenser igjen! :)

iRemotes bilde

iRemote

ok, ser at noen forbedringer jeg opplyser allerede er iverksatt!

Rocket.Queen

Hadde vært bra om man kan legge til treningsøvelser man har gjort slik at programmet kan regne ut hvor mye man har forbrent.

Og at man kan skrive inn kjønn/vekt, og ønsket vekt (det man vil gå ned), og at calories kan "regne ut" hvor lang tid det tar før man når målet sitt hvis man spiser/trener slik man gjorde en spesifikk dag. Eller at man skriver inn hvor mye man vil gå ned i løpet av en viss tidsperiode, og at programmet da kommer med tips til trening og mat for at man kan nå målet sitt.

simenhjort

Hva med ¨å ha en modus for de som ønsker å legge på seg? Det hadde appellert til meg...:P

MSgs bilde

MSg

Vet ikke om det er nevnt enda, men mulighet for å synke/oppdatere via iPhone hadde jo vært supert.

audub

Veldig bra med slike programmer. VGs vektklubb gjør jo det samme, men koster penger i mnd. Skulle gjerne sett at Calories hadde større database over norske produkter og varer. Samtidig skulle jeg gjerne sett en Widget eller lignende for å legge til det man har spist, uten å måtte åpne selve programmet. Og sync med iPhone hadde jo absolutt vært et bra tiltak!

Kurtis

Mine forslag:
1) Motiverende tips/smarte visdomsord innimellom, kanskje spesielt før helg.
2) Visste du at "Gulroter inneholder ...C-vitaminer og ..gram tilsvarer dagsbehovet for en person på ...kg med moderat kaloriforbruk"
3) Muligheter for å legge bilde inn av maten du har lagd.
4) Bilder av lekre og sunne måltider
5) Mulighet for å legge inn tall for kaloriforbruk
6) Legge inn advarsler hvis kalorinivået er ekstremt lavt eller høyt
7) Database over: Hvordan føler du deg i dag, dagens/ukens vekt. Med advarsler Denne uken har du gått ned 8 kg - "Det anbefales ikke å gå ned så fort!"
8) Fint om det hadde funket knirkefritt opp mot iPhone som jeg tror jeg kjøper i morgen :)
9) Fint om det inneholder tips til dem som trenger å øke vekten også. De er ofte glemt.

Har ikke fått testet programmet enda, men så snart Mac'n er tilbake vil dette gjøres. Kan være et nyttig verktøy for å hjelpe andre som vet mindre enn gjennomsnittet.

jpsalvesen

For at jeg skal vurdere noe slikt så skal det:

1. Ha en løsning for crowd-sourcing av ingredienser (slik at vi får inn alt i butikken..)
2. Støtte Nokia sin Sportstracker (og S-E sin løsning dersom de har en)

Aller helst skal det være innebygget OCR slik at man bare tar et bilde av oppskriften fra en kokebok (via iSight?) og så blir oppskriften opprettet i databasen.

Hmh. Noen flinke OSX-programmerere her som vil lage noe knallbra?

fredrikhl

Hva med en online database med næringsverdier fra matvarer, men basert på varens strekkode? Slik at brukere kan bidra med å øke matdatabasen med de varer som de faktisk bruker. Da tenker jeg strekkode innlest fra iSight, på samme måte som Delicious Library.
(Mye det samme som jpsalvesen er inne på i innlegget over.)

Ellers er det tungvindt og lite intuitivt å sette sammen egne matretter. Unødvendig å først legge inn alle råvarene i dietten, for så å lage en "gruppering" av disse etterpå. Jeg får heller ikke til å endre på en oppskrift etter den er opprettet.

Også, som andre foreslår - iPhone-/iPod-application! Det er lett å glemme en snack som man trøkker i seg mens man er på farten. Kan man legge denne inn på telefonen, kan man holde seg kontinuerlig oppdatert!

KDNs bilde

KDN

Støtte for sync mot Nike+ er noe jeg savner. Hadde vært fint med automatisk fradrag når jeg syncer opp min iPod Nano med dagens løp.

kesse

Jeg finner ikke denne i Appstore nå???

Bjørnar

Programmet burde ha innlagt de mest kjente merkeproduktene sine kalorier, si feks Snickers, Kelloggs Corn Flakes osv, og muligheten for å laste ned lokale merker over nett (for Norge feks Tine, Eldorado osv), så man slapp å legge inn disse verdiene selv!

simple

Språk: Norsk hadde vært flott.

Sigbjorns bilde

Sigbjorn

Var det noen som fikk noen lisenser her??

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai