Pixelmator oppdateres med nye funskjoner

Pixelmator, bilderedigeringsprogrammet som ønsker å utfordre Adobe Photoshop, har blitt oppdatert til versjon 1.2.2 og fått en stor ny funksjon. Live-gradient lar deg lage gradients "live", noe ikke en gang Adobe Photoshop per dags dato greier.

Pixelmator plaserer seg et stedt midt mellom de enkleste tegneprogrammene, Adobe Photoshop Elements som vi tidligere har testet og giganten Adobe Photoshop. Programmet tar i bruk flere av Mac OS Xs kjerne APIer som Core Image for å kunne levere svært god ytelse på bildebehandling. Programmet er både raskere og billigere enn sin konkurrent Adobe Photoshop, men funksjonsmessig ligger det fortsatt et godt stykke bak. Allikevel kan det være en godt valg for mindre avanserte brukere.

Nytt i versjon 1.2.2, utover et stort antall bugfikser, er en funksjon som kalles for Live-gradient. Denne funksjonen lar deg se hvordan din gradient ser ut mens du faktisk tegner den, noe som unektelig er veldig smart.

Programmet kan lastes ned fra Pixelmator. Oppdateringen er tilgjengelig via den innebygde oppdateringsfunksjonen.

Alfred.Woodden

Utrolig flott! Dette har jeg faktisk savnet!!

sortebill

Enda mer glorete gradients!

CBlomviks bilde

CBlomvik

Interessant :)

tullball1234s bilde

tullball1234

Pixelmator er et utrolig bra og rimelig alternativ til Adobe Photoshop.

svars bilde

svar

HAdde det bare støttet photoshop plugins hadde det vært cool.

rubo

Pixelmator mangler fortsatt Shadows and Highlights

TLZ

Live-gradients har vel Paint.net( http://www.getpaint.net/ ) støttet ganske lenge. Og veldig mange-vektorprogram har støttet dette veldig lenge.

Men det er jo unektelig veldig prkatisk, men synes Pixelmator slår litt vel mye på stortromma her med tanke på at de overhode ikke oppfant dette.

Lastet ned Pixelmator i går, såg veldig fiffig ut. Har ikke fått prøvd det så mye ennda, men dette virker til å være en av de mest lovende Photoshop-alternativene jeg har sett til nå.

Vi skulle bare fått en vektorprogram, samt en InDesign/QuarkExpress-killer så hadde Mac fått et alternative til mange av de overprisede Adobe-programmene.

Aperture er jo allerede et godt alternativ til Lightroom, og Coda(eller TextMate) er et godt alternativ til Dreamweaver.

Norry

Pixelmator har et problem, og det er at det er så innmari treigt. Prøv å lage et litt større dokument, og det får downs syndrom.

De problemene har ikke f.eks gratisprogrammer som gimp eller photoline, som jeg med stor irritasjon, etter å BETALT for Pixelmator, desverre må ty til.

Pixelmator er derfor ingen reell konkurrent for Photoshop, men kanskje for paint.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai