Eplehuset i Stavanger åpnet - er markedet mettet?

Eplehuset åpent i Stavanger

Som vi nevnte tidligere i uken har Eplehuset i dag åpnet sin tiende butikk i Norge, nærmere bestemt i Stavanger. Butikken ligger sentralt i Stavanger og i dag kl. 10.00 var det åpningsfest med åpningstilbud. Butikken ligger på Breitorget, kun 47 meter fra Tell sin eplebutikk i Stavanger. Er markedet i Stavanger stort nok til at to eplebutikker overlever i samme gate?

Tell er på lik linje som Eplehuset en Apple Premium Reseller og begge butikkene har et autorisert Apple-verksted. I tillegg tilbyr også Tell datadrift og support på Mac-platformen. Tell har eksistert i Stavanger siden 1992 og har butikker både i Madlaveien 10 og Breigata 14.


Vis større kart

Butikken til Eplehuset er som vanlig innredet i en stil som etterligner Apples butikker verden over.

Eplehuset åpent i Stavanger

Eplehuset åpent i Stavanger

Eplehuset åpent i Stavanger

Eplehuset åpner i Stavanger

Eplehuset åpner i Stavanger

Er markedet i Stavanger stort nok til å dekke hele tre butikker hvor to av dem ligger i samme gate? Tiden vil vise, men økt konkurranse mellom eplebutikkene fører forhåpentligvis til lavere priser og bedre service.

Også i Oslo har vi de seneste årene sett en stor økning i eplebutikker. Humac startet det hele med en stor butikk i Vika. De åpnet deretter butikker både på Oslo City og Drammen. I tillegg ble Humac på Ullevål pusset opp og relansert. Eplehuset på sin side åpnet butikker i Operapasasjen, Sten & Strøm og i Sandvika.

I tillegg har Humac investert betydelige beløp i ny og oppdatert nettbutikk for å ta opp konkurransen med Apple Store, Eplehuset, Tell og andre som også selger Mac på nett.

I 2008 så vi også oppstarten av Pippin, en ny norsk datakjede som skal selge Apple-produkter og som foreløpig har åpnet sin første butikk i Kristiandsand. Samtidig har også gigantene som Elkjøp og Expert kommet inn i markedet med "butikk i butikk"-løsninger som kun fokuserer på Apple-produkter. Konkurransen mellom de forskjellige butikkene har med andre ord spisset seg betydelig til.

Composite

Når kommer eplehuset til Grenlandsområdet ?
Det må jo være neste steg ?

apple boy

Kan det ikke komme i Kristiansand også, bra at pippin er der!!!!
Men da blir det kansje mer konkuranse der og billigere!

Ogga

Noen økonomer her som kan svare på om markedet for Macer fungerer på samme måte som for bensinstasjoner? Altså at man bør plassere stasjonen sin rett foran nærmeste konkurrent?

bensens bilde

bensen

En til i Trondheim hadd vært greit. Er vel bare Eplehuset som er Premium Seller her... så vidt jeg vet

Benjamin

simenhjort

Visste ikke at det plutselig var TRE eplebutikker her i stavanger? Skal vi slenge ut to til i sandnes sånn bare for å være på den sikre siden eller? :P

macsociology

Personlig så tror jeg ikke det er heldig for noen av partene når det ligger så nært hverandre. Men dette er bare basert på min egen erfaring.

Men vi får se hva som blir resultatet av dette, og jeg frykter at en av dem vil tape eller i verste fall begge to.

Lars-Christian

Eplehuset burde heller åpne serviceverksted i Tromsø, spør du meg :)

oyvindmc (ikke bekreftet)

da mac'ene koster det samme, så er vel kundeservice det eneste som skiller de to butikkene.

nomercy

De skulle heller åpnet en i Sandnes istedenfor.
Da slipper vi å kjøre inn til Stavanger,for service,etc...

Silvergreens bilde

Silvergreen

Nå synes jeg Eplehuset burde jobbe inn kundeservice og tilbud i de butikkene de allerede har før de ekspanderer ytterligere. Har hatt et par dårlige erfaringer med Eplehuset i Oslo hvor det ikke var mulig å kjøpe iMacen jeg skulle ha i verken operapassasjen eller på sten og strøm. Serviceavdelingen bruker ufattelig lang tid på å levere tilbake reparert utstyr og det er et par andre ting de også burde fokusere mer på. Finnes mange eksempler på firmaer som mister kvalitet i det de presser på for å tjene mest mulig fortest mulig.

Lasse2k

Enig med silvergreen. Synes servicen på Eplehusets butikker har blitt litt dårligere. (dog fortsatt en av norges beste)

btw: Wacky-inflatable-arm-flailing-tubeman, signert Eplehuset? Respect;D

ZerBoxs bilde

ZerBox

Med tanke på kundeservicen Tell viser i forbindelse med service og lignende så er valget enkelt. Jeg vil bruke Eplehuset, for ingen kan egenlig få dårligere service enn Tell i Stavanger..

Håper mange andre gjør det samme.

Snires bilde

Snire

Hadde vært stas med en fruktbutikk på Toten også, eller i hvertfall Gjøvik, Hamar, eller Lillehammer.

bambinis bilde

bambini

Apple øker sitt salg av Macer med 40-50% hvert kvartal. Med andre ord er det et stort marked, og det spiser bare mer og mer av det private Windows-markedet. Det forventes at Apple vil nå 3 millioner solgte maskiner i det kvartalet vi nå er inne i (appleinsider).

bompim

ZerBox: Smilte du og sa hei når du kom?:) De ansatte på Tell er supre på både service og kunnskap! Trenger man hjelp, råd, reparasjon, eller rett og slett noen som gjør en stresset hverdag enkel og glad, er min erfaring at ALT det får man på Tell! Det skal mye til for å matche det..!

Takk til Gjengen på Tell. Dere gjør en super jobb!

xsjadoo

enig med bompim, tell har fantastisk god service, dyktige selgere og et utmerket verksted...

ZerBoxs bilde

ZerBox

For å si det slik. Tell brukte 6 måneder på å fikse en maskin en kamerat leverte inn. Etter såpass lang tid krevde han ny maskin, noe de sa at han skulle få. De skulle ta kontakt med han når han kunne hente maskinen, men i to uker opplevde han at han to minutter på fem fikk en melding om at de ikke rakk å gjøre klar maskinen, men at den var klar neste dag. Hver dag ringte han umiddelbart tilbake etter å ha fått meldingen, men da hadde de skrudd av telefonen. Etter to uker med slikt stress gikk han regelrett inn å tok med seg en maskin.

Dama mi opplevde at de mistet iPoden hun hadde levert inn til reperasjon. Hun krevde ny, noe hun ble lovet. Hun fikk ny, men da uten gravering. Hun krevde å få gravering ettersom hun hadde det på den gamle, noe hun fikk, men de graverte ikke bare feil, men litt på skrått.

En annen kamerat opplevde å levere inn maskinen til reperasjon, og etter en måned med venting fikk han beskjed om at det kunne ta lang tid ettersom maskinen var stjålet, og saken politianmeldt. Et par dager etter ringer han for status, og får da beskjed fra en annen person at maskinen snart er tilbake fra verksted. Ikke før han kom inn med journalistbeviset sitt ble det fortgang i saken, og han hadde maskinen innen rimelig tid.

Så for meg er Tell håpløse på service, men man kan selvfølgelig ha forskjellige erfaringer.

Trulsdd

Den var iallefall. Jeg har kun vært i madlaveien noen får ganger, og de virker kjempe greie, dog har det slått meg at helgehjelpene er late og ikke gidder. Jeg sto forrann disken i sikkert 30 sekund mens de snakket om tull, og så får jeg en "ja, hva er det?" slengt i trynet.

MEN; Tell i byen er det beste man kan få av kundreservice, hjelp, vennlige smil og supre ansatte!! Jeg vil fortsette å handle på Tell også p.g.a. de lave prisene, for jeg sparte 100,- da jeg kjøpte skin til min MacBook 13" på Tell i forhold til Eplehuset...

NinjaSverre

Konkurransen mellom de to butikkene kommer til å koke ned til pris. Folk er nå til dags så sleipe at de fint kan gå i en sjappe og få hjelp der til å velge rett maskin, si de skal tenke på det og så gå til konkurrenten for de hadde lavere pris, men en idiot bak kassen. Nordmenn i dag er ikke ute etter å sette seg inn i en dritt, de vil bare at det skal funke slik de ser for seg at det skulle.

Men jeg velkommer mer butikker her i sentrum og håper verken av sjappene går under.

oyvindmc (ikke bekreftet)

Og hvordan skal de gå ned i pris når de ikke har lov til dette av apple?
Eneste er utstyret de kan gi rabatt på.

Alyces bilde

Alyce

Enig med førstekommentaren, eplehuset i skien eller porsgrunn hadde vært fryktelig, fryktelig fint. Blir litt stressa av tanken på at hvis noe skjer må jeg til Oslo for å fikse

ninja5000

Er det noen som har erfaring med service på Eplehuset i Stavanger her nå?
Det slo meg nemlig som merkelig at Eplehuset i Stavanger og Tell drives av akkurat de samme folka og dette gjør meg litt nervøs ettersom jeg skal levere inn iMacen min der idag, og hvis jeg får samme behandling, kundeservice og ikke minst - resultat - av servicen som jeg har fått et par-tre ganger på Tell så blir dette et helvette som ikke er ferdig før i mars/april neste år...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai