Jerry Seinfeld i Microsoft-kampanje

Jerry mot AppleDet er ingen hemmelighet at Microsoft i lengre tid har irritert seg over Apples "Get a Mac" reklamer som har blitt sendt med svært høy frekvens i USA (ny reklamefilm lansert i går). For å besvare Apples kontinuerlige angrep og latterligjøring av Windows Vista og PCer generelt har Microsoft planlagt en storstilt reklamekampanje med navnet "Windows, Not Walls". Microsoft har i følge Wall Street Journal valgt 90-talls helten Jerry Seinfeld til frontperson for kampanjen.

Kampanjen "Windows, Not Walls" skal i følge kilder lanseres 4. september og har et budsjett på hele 1.6 milliarder norske kroner. Jerry Seinfeld skal ha fått over 50 millioner kroner for å spille inn disse reklamefilmene.

Det vites ikke om Microsoft planlegger å angripe Apple like åpenlyst som Apple angriper Microsoft og Windows Vista i sine reklamer. Kampanjene skal også øke interessen om Windows Vista og endre inntrykket om at Vista har blitt en flopp.

Markedsføringsguruer advarer Microsoft mot å angripe Apple, slik Apple har gjort mot Microsoft, da Microsoft både mangler tillit og ses på som litt kjedelige. Et angrep på Apple som profileres som "kule" kan dermed fort få et negativt tilbakeslag.

They are not seen as cool, Apple is cool. Can anyone even recall a Microsoft ad? No.

uttalte Robert Passikoff i Brand Keys til Wired.

Annonsene skal, som Apples "Get a Mac" serie, i all hovedsak kun sendes i USA og det er stort sett kun snakk om TV-kampanjer. Det ryktes at Will Ferrell og Chris Rock også vil finne veien til Microsofts reklamefilm i senere "episoder".

Foto av Alan Light.

admins bilde

admin

Jeg husker bestemt i min tid som Seinfeld titter at Jerry hadde en god gammel Mac Classic stående i hylla/pulten/bakgrunnen :)

pushits bilde

pushit

Jerry Seinfeld ja. Slående symbolikk vis-á-vis Microsoft.

Wolfgang

Som admin påpeker her, så er Jerry fan av Mac. Det var ofte man så en Mac i leiligheten hans i serien Seinfeld.

Derfor er det skuffende å se at han stiller opp for Microsoft, men hadde jeg fått et par millioner, så hadde jeg gjort det samme.

"The computers in Jerry's apartment are always Apple Macintosh; the featured model changed every few seasons to reflect Apple's latest offerings."
kilde: Wikipedia

Det tas fobrehold om skrive feil

eljono90

Er det liksom det man satser på om dagen, og være "kul"...

foffster

At Jerry skulle ha bruk for 50 skarve millioner, det får jeg meg ikke til å tro. Mannen tjente seg (og tjener fortsatt) sjukt mye på tv-serien. Men mye vil vel ha mer da...

adder1972

Jerry må jo bruke Mac - det ser vi jo i serien!
George bruker Windows XP
Kramer kjører Slackware Linux

:-)

simenhjort

Ja, med tanke på at "Kramer" virrer retningsløst rundt på Itavisen og klikker mongus hver gang han ser et eple, så kan jeg nesten forstå dette...

kirerot

Det stod en Mac på skrivebordet, men i bokhylla ved siden av dukket det etterhvert opp en Windows-eske, mens Macen fortsatt stod der.

Det var jo lenge før Boot Camp, Parallels etc., og oss nerder hang oss fort opp i den logiske bristen i å ha Windows til Macen.

Men produktplassering trenger vel ikke være logisk.

Amroths bilde

Amroth

Ifølge vg Nett vil Jerry Seinfeld få 50 millioner for jobben, så det skulle vel være motivasjon nok for en aldrende stjerne;)
http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=528941

thomasbs bilde

thomasb

Det står da i denne artikkelen også? :)

Uansett, skal bli gøy å se reklamene.

jetjager

Ja, det passer jo bra... En avdanket komiker som ikke har gjort noe fornuftig siden 1998, bortsett fra et par oppgulp av noen filmer. Ser klart relasjonen der :-)
http://www.imdb.com/name/nm0000632/

kirerot

Etter å ha skuffet Steve kan kanskje Jerry gjøre det godt igjen ved å melde seg til tjeneste i Polen ved iPhone-lanseringen der.

palelnans bilde

palelnan

Verdens mest ironiske mann som frontfigur for Windows? OK for meg.

oyoys bilde

oyoy

Hvorfor skulle Microsoft rette skytset mot Apple? Apple-PC'er utgjør jo bare en fjert i den store sammenhengen, og Apple selv har jo funksjonalitet (BootCamp) får å kjøre (og primært kjøpe?) Windooze på sine PC'er.
Jeg ville tro Microsoft først og fremst ser på Apple som en PC-produsent på lik linje med Dell, HP, IBM, SUN osv, og ikke som en konkurent på operativsystem.
De burde vel heller fokusere på å kapre kunder fra gratisalternativene..
Jeg tror MS taper mye mer inntekter til *BSD og Linux enn til Apple.
-og til dere som som skal krangle med meg nå: Apple lager helt greie PC'er men over snittet design (var derfor jeg kjøpte), men "PC" er en hardware-platform! Apple's hardware følger standarden, det er OS'et som er proprietert og låst til egne produkter.

kajac2

Apple er den største konkurrenten til MS. Bare her i norge har Apple cirka 10 % av hjemmemarkedet, og det er langt høyere i statene. Dette ser jo MS på som en trussel, da salget av Apple går opp, og salget av Windows stuper til haiene.

Dette bør MS ta alvorlig, noe de gjør. Jeg tror derimot MS er mer voksne enn Apple og ikke lager slike barnslige og patetiske reklamer som rakker ned på motstanderens produkter.

palelnans bilde

palelnan

kajac, toleransegrensen for slike typer reklame er mye høyere i USA, og Microsoft har jo hatt noen rare episoder de også, f.eks. da Steve Ballmer "spontant" skoggerlo av iPhone:

http://www.youtube.com/watch?v=C5oGaZIKYvo

Vassago

"Get a mac"-reklamene er kule. Stort sett analyster/kritikere som synes Mac'en virker "arrogant". Ellers liker alle disse reklamene, PC'en er sympatisk men noe stusselig, og reklamene generelt er morsomme for alle som har brukt en eller begge systemene en del. Gleder meg til å se Microsoft sin nye kampanje jeg, får (for deres skyld) håpe de har gitt et bra reklamebyrå frie nok tøyler til å lage noe some virkelig er bra.

mrmke

du lever i drømme verden.

husk at det er bedrifter som handler mest.
samt mac får du ikke overalt
men ja det har blitt bedre.
er nok et langt stykke igjen før de får 10% markedsandel i norge.

Be nice to the ones who smoke.. every cigarette migh be their last.

jaskat

han burde vell klare og hakke på en mac bruker siden han kan jo bare self. reflektere:D

craft

Apples markedsandeler kan dere lese om her
http://apple20.blogs.fortune.cnn.com/2008/04/01/analyst-apples-us-consumer-market-share-now-21-percent/?source=yahoo_quote

At fler og fler kjøper mac merker jeg tydelig på venner og bekjente som plutselig ringer i ny og ne for å få hjelp ...

________________________________________
Failure is an attitude, not an outcome.
--Harvey Mackay

tymek

er det virkelig noen som tror at jerry var fan av apple, og at det var derfor det sto en mac i leiligheten? tviler på at dette er noe annet enn god produktplassering, spesielt hvis det er riktig, slik det påstås ovenfor, at macene ble byttet ut i takt med at det kom nye modeller.

Låter ganske naivt at de ikke skulle tatt seg betalt for dette, i en verdens mest sette komiserier.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai