RipIt - ny DVD-ripper til Mac

RipIt programikon Tilbudet av programmer som kopierer DVDer (også kalt DVD-ripping) har vært svært dårlig på Mac. I lengre tid har det eneste programmet vært MacTheRipper som ikke greide overgangen til Intel særlig pent. Et nytt utviklerteam har planer om å gjøre noe med det og første utgave av RipIt ($18.99) virker svært lovende.

DVD-ripping har alltid vært forbundet med en del mystikk, rettsaker og anklager om lovbrudd. Nordmannen DVD-Jon ble stilt for retten for å gjøre det mulig å kopiere DVDer, men ble frifunnet av Oslo tingrett og lagmannsretten. Allikevel er det fortsatt svært vanskelig å kopiere en DVD og på Mac har programvaren for slik kopiering vært vanskelig å få tak i.

Programmet Handbrake har i lang tid vært det mest populære Mac-programmet til kopiering av DVDer, men som kjent kan dette programmet kun kopiere DVDene til komprimerte formater som H.264/MPEG4. Hva gjør du hvis du vil kopiere hele DVDen?

Da har du måtte ty til et program med navnet MacTheRipper. Programmet har vært vanskelig å få tak i og har stort sett kun vært tilgjengelig på diverse lyssky BitTorrent-nettsteder. Årsaken har vært både frykt for angrep fra filmindustrien samt en rekke brudd på programvarelisenser i selve programvaren.

RipIt - den enkle DVD-ripperen

Nå har et nytt utviklerteam sluppet sin første versjon av RipIt, en ny DVD-ripper til Mac. Programmet koster $18.99, men lover å gjøre DVD-ripping utrolig enkelt, brukervennlig og raskt. I første versjon av programvaren finner du ingen andre funksjoner enn rett og slett kopiering av DVDer direkte til harddisken, men utviklerne lover ytterligere funksjoner i kommende versjoner.

RipIt lover å gjøre DVD-ripping veldig enkelt og vi kan ikke være mer enig. Vi testet RipIt på en DVD som verken MacTheRipper eller Handbrake ville kopiere, In The Valley og Elah (forøvrig en god film). Grensesnittet var fryktelig enkelt og få sekunder etter at DVDen var satt inn i iMacen var DVD-rippingen i gang.

Programmet gir deg foreløpig absolutt ingen innstillingsmuligheter og gjør DVD-rippingen til en svært enkel jobb. Programmet kopierer rett og slett hele DVDen med alt av innhold som finnes på den. Du kan deretter brenne en kopi av DVDen med Toast eller Popcorn, eller komprimere VIDEO_TS til H.264 med f.eks. HandBrake.

Vi var absolutt positivt overrasket over denne lille nykommeren og fortsetter programmet i samme stil ser vi for oss at MacTheRipper snart er utklasset. Prisen er $18.99 og du kan laste ned en 7 dagers prøveversjon på RipItApp.com.

RipitApp

RipitApp

RipitApp

audunr

Eventuelt bruk Windows og DVD Shrink (gratis). Fungerer flott i VMWare Fusion! Den kan kopiere til .ISO uten å endre kvaliteten også.

klalar

Wondershare DVD Copy er et genialt program som kopierer dvden i sin helhet.
Men skal innrømme at brukersnittet på dette nye programmet virker veldig enkelt og bra.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Jeg betaler gjerne noen tiere for å slippe en så tungvint omvei.

theo.dore

MacTheRipper 3.0 R14M fikser det meste. Men det har skjedd ting utenom RipIt og MTR - hva med å teste FairMount, event i komb med DVDRemaster?

http://www.metakine.com/products/fairmount/

admins bilde

admin

MacTheRipper 3.0 R14M fikser ikke overnevnte DVD. Det gjør heller ikke Handbrake. MacTheRipper vil grunnet lisensovertrampene forbli et "undergrunnsprodukt"

graphix

Fast DVD Copy - 4.1:
http://www.fastdvdcopy.com/

DVD2one:
http://www.dvd2one.com/

Shinky-DVD-ink:
http://shrinky-dvd-ink.com/

KVideoPod - 3.0
DVD to MPEG-4/H.264 ripper/converter for iPod:
http://www.kandalu.net/products/kvideopod/

Lokehues bilde

Lokehue

Det er vel ikke markedet for programmer som kopierer DVDer som har vært dårlig, det har vel heller vært tilbudet? Tenker det er et bra marked for slike programmer...

thomasbs bilde

thomasb

Ja, det stemmer. Var nok tilbudet som var ment at skulle stå :) Takk!

Mac-grazy

Kopierer dette bare eller kan det komprimere også til 4.3 GIG

MacBook Pro 2GHz 1,5 GB Ram 100 GB Hardisk :: iMac G4 Lampa :: iPod 5 GB

casablanca

"Da har du måtte ty til et program med navnet MacTheRipper. Programmet har vært vanskelig å få tak i og har stort sett kun vært tilgjengelig på diverse lyssky BitTorrent-nettsteder".

Et søk på Google ga meg følgende lenke på under et par sekunder: http://www.mactheripper.org/

thomasbs bilde

thomasb

Jada, det er lett å finne info om programmet, men å få tak i siste versjon er lettere sagt enn gjort. Som du ser har ikke den nettsiden vært oppdatert siden april 2006.

RipIt er lett å finne frem til og få tak i, og det ser ut til å fungere ganske bra. Billig er det også.

iBoy

Ville bare si at jeg har rippet In the Valley of Elah med MacTheRipper 3.014m uten problemer (kan hende jeg valgte Mode > Title Set Extraction > Main Feature, husker ikke helt). Har ennå ikke opplevd en eneste film som ikke har latt seg rippe.

Det har riktignok blitt litt av et prosjekt å skaffe seg de nyeste versjonene av MTR

theo.dore

et lite tips: RipIt ripper til en enkel fil med .dvdmedia extension. denne starter med DVDPlayer, men ikke FrontRow. dersom du vil få tilgang i frontrow velg Info på rip-filen og fjern extension ".dvdmedia" da ender du opp med en folder som har vanlig VIDEO_TS folder inni, som leses av FrontRow

Angelsen

har kjøpt dette programmet, men trenger hjelp for å knovertere "dvd rippen" til et format som itunes leser, ville vert fint om det også komprimerte filen.

theo.dore

les mitt inlegg rett over. bruk handbrake til å komprimere til MPEG4

admins bilde

admin

@angelsen
Handbrake kan rippe og konvertere til H.264/MPEG4, formatet Apple bruker i iPod/iPhone/iTunes/Apple TV. Handbrake er dog ikke like villig til å rippe alle DVDer.

Som theo.dore skriver over - RipIt ripper til en enkel fil med .dvdmedia extension. denne starter med DVDPlayer. Denne filen kan også legges rett inn Handbrake og gjøres om til MP4.

lostinoslo

Jeg ble så lei av å lure rundt omkring på diverse web-sider for å finne den nyeste versjonen av Mac The Ripper 3, så jeg slo til i går og KJØPTE Ripit ;)
Har ikke hørt noe ifra dem ang. serie nummer enda OG har problemer med at programmet KRASJER hele tiden når jeg forsøker å rippe min LOVLIGE Star Wars III DVD.
( bruker demo versjonen )

Er det noen andre som har problemer med RipIt ??

Morten

theo.dore

tok meg 15 sek å finne: http://in.solit.us/archives/download/134251
siste MTR download link

lostinoslo

Takker for linken :)

Da har jeg jo to rippere å velge imellom.
MacTheRipper brukes der RipIt ikke funker.

Morten

bekiva

Hva med xilisoft? på xilisoft.com. Har brukt det på mange filmer, fungerer veldig greit for meg, leser også ripete plater som barna har ødelagt, som ikke lar seg spille av på DVD spilleren. Laster så filmene inn på ATV via Fugu.

ripit

Hi. We're the developers of RipIt. ;) We'd just like to thank everyone for trying out our stuff, and for all of you who have purchased... a HUGE thanks.

It's come to our attention that some people that have purchased RipIt and used the "email masking" feature of Google Checkout haven't received their license keys. We assure you that emails have been sent out. If you haven't received your key, contact us directly at support@ripitapp.com and we'll get your key to you as quickly as is possible.

-
Jason
Customer Service
http://ripitapp.com/

Snires bilde

Snire

Fin sak dette, men den bruker mye ressurser når den ripper.
Har en MB med 4 Gb ram og 2,4 GHz prosessor.

macreidar

Hvordan brenne filen fra RipIt i Toast til en vanlig DVD?
Noen som har prøvd?

macfan88s bilde

macfan88

Er Ripit vært pengene?

Hvor lang tid tar det å rippe en vanlig film?

Er det dårlig for den nye MacBooken min å bli utsatt for "høy viftebruk", eller tåler den slike oppgaver i lengden?

Thx

Freimens bilde

Freimen

Testet ut RipIt nå (demomodus) på etpar filmer jeg ikke har greid å lage kopi av ( G-Gjengen, og den siste Transformers filmen) På andre rippere blir kapitlene stokket om. men med RipIt gikk det kjapt og strøkent.. Transformers 2 ble rippet på ca 30 min med min 2 år gamle Macbook 2.2 Ghz i "lang Batteritid" innstilling.
Eneste som er litt kjipt er at den har lagd en kopi av plata med menyer etc.. det er slikt jeg fjerner normalt... har lenge brukt DVDFab som er super til ripping (men dog kun til windows) men denne og mactheripper har begynt å stokke om på kapitlene på enkelte disney filmer. Kopisperre?

Jeg kommer nok til å kjøpe dette programmet siden det gikk såppass greit. Og at filene starter i DVD spiller gjør meg ikkeno siden jeg kjører Plex, og har dvd player som applikasjon der...

elFreim

svars bilde

svar

Når det kommer til MTR har det jo ikke hendt noe der den siste tiden.
Så vidt jeg kan se er 3.0 R14 fremdeles sist verson, dette er vell teknsik sett en beta.
Hat hatt noen problmer med MTR at alt ser ok ut når den er ferdig, men at det bare er menyene som fungerer.
Hitill ingen problemer med Ripit.

Freimens bilde

Freimen

kjøpte Rip-It her forrige helg.. (etter å ha testet ut 10 gratis rippinger) hvis en ser bort ifra t denne lager en eksakt kopi av plata så er dette programmet gull. Selv mor kan rippe med dette programmet. sålangt har den tatt ALLE plater. til og med dem som blir spytta ut av andre programmer (dvdFab, handbrake etc.) eneste som jeg hart hatt problemer med "kompress" funksjonen, men har og kun testa'n en gang ;)

Og ettersom Plex flikker disse datapackfilene opp direkte er dette gull... :)

el Freim

espran

Kjipt at man ikke kan velge norsk som forhåndsinnstilt språk på Compress (Beta)-delen da. Men funker utrolig bra.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai