Adium 1.3 lansert

Adium 1.3 lansertAdium er uten tvil et av det mest populære lynmeldingsklientene på Mac og nå har den fått en etterlengtet oppdatering til versjon 1.3. Nytt i 1.3 er blant annet støtte for Facebook sin nye chat-protokoll. Med Adium 1.3 kan du chatte med dine Facebook venner uten å være koblet opp mot Facebook. I tillegg til Facebook-støtte har Adium-gjengen rettet masse feil, forbedret MSN-støtten (støtte for personlige meldinger), økt ytelsen og laget en ny Contact Inspector som gjør det lettere å håndtere og organisere kontakter.

I tillegg til nå å også støtte Facebook, inkluderer Adium støtte for AIM, iChat, ICQ, MSN/Live, Jabber, Yahoo, Google Talk, Live Journal, Novell Groupwise, QQ og Lotus Sametime. Du kan også chatte over ditt lokale nettverk via Bonjour.

Les hele endringsloggen hos Adium. Oppdateringen kan hentes ned fra Adiumx.com eller via den innebygde oppdateringsfunksjonen.

siljedal

fremdeles ingen webcam støtte :(

Dj Chris

Kjempebra at Adium endelig støtter personlige meldinger for MSN-protokollen. Hvordan får jeg satt egen personlig melding? Jeg får lest andres, men finner ikke mulighet til å endre annet enn nick og status.

TigerOlas bilde

TigerOla

Ohoo! Greier ikke vente til den nye Macen kommer i morgen så jeg får satt meg ned igjen med flotte Adium ! Og dette var jo gode nyheter. Chat på Facebook er jo en grusom affære i browseren.

amund.saeter (ikke bekreftet)

Best av alt, nå vises personlige meldinger (msn) i Adium

St Anders

Er filoverføringen blitt raskere også? støtter den p2p overføring via msn?

Magnus3994s bilde

Magnus3994

Meebo eier alt fortsatt.

dngs bilde

dng

Kriminelt at dem ikke har fikset Videochat funksjoN!:(

admins bilde

admin

Hvorfor er det kriminelt? MSN er tross alt en lukket Microsoft protokoll som gutta i Adium ikke har noe mulighet til å få tilgang til. Du må klage din nød til Microsoft.

Du bør heller være gla for at folk gidder å legge ned så ufattelig mye arbeid ned i et så bra program uten å ta betalt for det :)

dngs bilde

dng

Joda sånn sett, men jeg liker å ha webcam funksjon i chatteprogram. Utenom det, så er Adium flott.

Kimmeham

Woho!
Kjempegreier. Elsker den anden altså.

sn0dig

Delvis ustabil den der facebook funksjonen. Var pålogget med dama sin facebook i safari, logget på min egen bruker på adium men fikk opp hennes kontakter :P

palve

Har ny mac, og aldri testet Adium. Bruker derimot PSI på jobben (windows) og vet den er tilgjengelig for OSX også. noen som har testet begge?

iKarlsens bilde

iKarlsen

Jeg har brukt både amsn, ichat, PSI og adium. Falt fort til ro med Adium, og må si at det jeg personlig liker adium foran de andre. Og at PSI stiller seg helt sist. Det er i allefall min erfaring

sags bilde

sag

Det er planlagt god audio/video-støtte i Adium v2.0. Det er lenge siden de har blogget om det, men du kan lese litt fra Adium-bloggen fra ifor høst.
Adium: A/V Questions Answered

Sebbe

Nei, fileoverføring har ikke blitt kjappere, men derimot så vil det komme en oppdatering snart (håper jeg :p) som gir det

Grunnen til at filoverføring ikke har blitt kjapere er at i beta2 av Adium valgte dem å gå over til msn-pecan for å få full MSNp12 støtte, selfølgelig kom liburple (eller hva det nå ble kalt) noen uker senere med full MSNp15 støtte som gir raskere filoverføring siden dem da støtter p2p filoverføring som msn nå har

Neste version vil bli kun leopard støttet, dette er dermed den siste store oppdateringen til Adium for Tiger brukere... men de (de som utvikler Adium) Vil at tiger brukerne skal få MSNp15 støtte så ikke se bort fra at det skjer

(det med at dem fjerner Tiger støtte så mener jeg fra 1.4, 1.3 vil få små oppdateringer

-Sebbe

pushits bilde

pushit

Die Adium, die! (subjektivt sett)

Fry9

støtter den offline meldinger?

Sebbe

Nope, Adium støtter ikke offline meldinger enda
-Sebbe

Jurgis

syns det ser bra ut jeg :)

olahau

Yes! Akkurat nå er det absolutt ingenting jeg savner med Adium. Alle mine drømmer er oppfylt :)

ilæffs bilde

ilæff

logget på med den nye adiumen og nå fungerer ikke facebook chatten lenger :S.... den har bare sånn utropstegn nederst til høyre.. dette har jeg fått før men da har jeg bare oppdatert siden så har dne fungert igjen men når er den der hele tiden.. prøvd å logge av flere ganger også... noen tips ?

Sebbe

iLæff, det er mest sansynlig facebook chat som er nedde... Hvis du hadde tatt musa over trekanten så ville du ha sett at det kom opp informasjon om at Chaten er nede for vedlikehold :)
-Sebbe

argelebs

Får aldri startet opp etter oppdateringen. Får bare kernel protection. What to do...

Switch-guiden - Søkeguiden - Posting & U

ilæffs bilde

ilæff

nå er facebook chatten fungerende igjen men jeg har fortsatt ikke fått kontaktene mine fra facebook chat (som er pålogget) opp i adium... :S what to do ?

frodemork

Funker helt supert her!

TigerOlas bilde

TigerOla

Tenkte jeg skulle youtube Adium 'just for kicks' og kom over denne. Det er historien bak Adium i et foredrag.
http://www.youtube.com/watch?v=ynbY8mIj0wg
Faktisk ganske interessant :)

AreBs bilde

AreB

Hvordan få Facebook kontaktene opp i Adium?

Xzulu...

Trulsdd

Growl vindu kommer ikke opp, og jeg glemmer å se bort. Adium stopper hele tiden, og det er uaktuelt å laste ned på ny da jeg har lastet ned en del plugins. Når de skal legge ut ny versjon, så kan den ffs ikke inneholde så mye bugger? Hver gang jeg skal sende en fil, som går jævla sent i seg selv, så klikker Adium...

iAndrews bilde

iAndrew

Etter oppgradering har Adium bestemt seg for at i tillegg til :) og :-), så skal (:, : ) og :] vises som gult smilefjes (bruker MSN-humørikoner).

Altså alle varianter jeg skriver eller mottar vises som det gule fjeset hos meg, men som normalt hos mottakeren.

Nesten grunn god nok til å nedgradere x)

apple boy

har brult msn, amsn, adium, ichat...
Adium er definitivt den beste, i tilleg gratis :)

Sebbe

iAndrew, kanskje en ide å søke om noen har fylt ut en bug rapport om det på hjemmesiden til Adium? Og hvis det er ingen som har gjort det så gjør du det slik at dem kan fikse det og gjøre adium bedre? :)
-Sebbe

And3rsG

Kan man ikke legge inn egne statusmeldinger? Jeg ser hva andre har bak nicke sitt, men finner ikke ut noen måte og fikse det på selv!

Sebbe

And3rsG

For å legge in egen status melding så tryker du der det står 'Tilgjengelig' (kan være at det står noe annet hos deg, men det er rett under nicket ditt) så velger du egendefinert og der kan du skrive inn en statusmelding
-Sebbe

Glenda77

Har akkurat fått meg ny MacBook Pro og skulle installere Adium. Fersk som jeg er med Mac klarte jeg å skrive passordet mitt der det skulle stå brukernavn :-/ Jeg la hele greia i søplet og prøvde å installere Adium på nytt, men får fortsatt fram dette passordet som brukernavn... Så jeg sletta det igjen... Er det noen som vet eller kan hjelpe meg med hvordan jeg kan starte forfra igjen??? Og hvordan jeg evt kan fjerne brukernavnet og legge inn det egentlige brukernavnet??

Hjelp mottas med STOR TAKK!!
God helg!

Glenda

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai