Coda 1.5 lansert med Subversion

CodaCoda, vårt favoritt program til webdesign og webutvikling, har akkurat blitt oppdatert til versjon 1.5 og programmet har enda en gang befestet sin faste plass i docken. Nytt i versjon 1.5 er blant annet støtte for Subversion, noe som gjør Coda et tilnærmet perfekt webdesignverktøy i både små og store sammenhenger.

Vi har ved flere anledninger omtalt Coda som et av de bedre webdesignverktøyene på Mac og det er absolutt fortjent. Programmet koster $99, eller $85 hvis du allerede er registrert eier av Transmit 3. En høy pris for et shareware-program, men dette programmet erstatter lett de fleste andre webdesignverktøy du eventuelt benytter. Coda har tidligere også fått Apples Design Award, en pris som deles ut årlig.

Subversion i Coda

Den største nyhetene i Coda 1.5 er uten tvil Subversion. Subversion er et versjonskontrollsystem som brukes til å holde rede på utviklingshistorien til en samling med filer og kataloger. Subversion benyttes ofte i store utviklingsmiljøer hvor flere personer arbeider opp mot samme sett med filer. Hele i1 er blant annet basert på Subversion og vi benytter dette systemet for å kunne holde kontroll på endringer som gjøres av flere personer og på forskjellige tidspunkter.

Med Subversion i Coda kan du oppdatere, kommentere og legge inn endringer direkte uten at du behøver å forholde deg til Terminal eller andre Subversion klienter til Mac.

Oppdateringen til Coda er gratis for registrerte brukere av Coda 1.0. Oppdateringen kan lastes ned fra Panic.

Rolfie

Endelig med finn/erstattingsmuligheter for prosjekter og åpne filer:)

Mega_Therion

Hvem er det som påstår at Coda er shareware? Prisen er uansett latterlig lav sammenliknet med gamle dinosaurer som DW og liknende.

Do what thou wilt shall be the whole of the law!
Tips, triks og betraktninger: http://www.motherocean.no

kovacs

Har brukt Coda en stund nå som erstatning for DW og det er utrolig flott å jobbe med. Anbefales sterkt.

KDNs bilde

KDN

Kan noen lage en kjapp guide på hvordan man får subversion opp å gå? Man trenger en extension til apache?

Giltvedt

Kanskje også en forklaring på hvordan subversion fungerer i praktisk. Også litt om hva slags prosjekt det passer til og for hvem osv.

hrv

SVN passer veldig bra for prosjekter der man er flere personer som jobber sammen. Det den gjør er at hver gang du endrer en fil i prosjektet tar svn fremdeles vare på den gamle versjonen. Dette medfører at du kan gå tilbake i prosjektet og gjenopprette gamle filer. Et annet nyttig scenario med prosjektarbeid er dersom du begynner å jobbe på en fil, så begynner kompisen din Johan-Vidar å arbeide på den samme(uten at du vet det! ;o). Johan-Vidar tar så og laster opp sin nyendrede fil. Når du nå prøver å laste opp din fil får du en feilmelding som forteller deg dette, og gir deg noen alternativer. Veldig nyttig.

Også veldig greit å ha dersom man jobber alene da, pga at den holder styr på de gamle versjonene av filene.

kovacs

Gratis og bra om Subversion:

http://svnbook.red-bean.com/

sags bilde

sag

Om du liker bedre å se en liten film enn å lese massse kjedelig dokumentasjon for å se hva SVN er for noe, finnes den muligheten også. Den viser basic SVN og hvorfor det er lurt med SCM (Source Code Management. CVS, SVN og Git er eksempler på SCM).

Ellers hadde jeg håpet at Coda hadde en fin visuell visninga av diff mellom dine endringer siden siste versjon av filen i SVN, men det fantes ikke, gitt :( Bare muligheten til å sjekke inn eller forkaste.

Noen som har gode erfaringer med å koble inn en diff-motor så jeg får en fin visuell diff/merge presentasjon direkte ved å klikke på en fil i Coda?

KDNs bilde

KDN

Takker, den videoen var veldig nice. Da var jeg igang med versjons utvikling av wordpress themes.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai