BBEdit 9 lansert

BBEdit oppdateresBBEdit, kanskje det mest populære tekstredigeringsprogrammet på Mac i mange, har blitt lansert i versjon 9. Programmet har eksistert på Mac svært lenge og er favoritten blant mang en utvikler og webdesigner. Nytt i versjon 9 er blant annet støtte for synkronisering mot Apples Mobile Me, redigering av komprimerte filer og en helt ny funksjon som kalles Scratchpad

BBEdit er ikke et fryktelig fancy tekstredigeringsprogram, men med en rekke avanserte funksjoner, god fargemarkering av kode og svært gode søkefunksjoner har programmet blitt sett på som en "standard" innen avansert tekst- og koderedigering på Mac. Programmet har eksistert lenge før Mac OS X kom på banen og er således en gammel traver på vår plattform.

BBEdit 9

Oppdateringen inkluderer en rekke nye funksjoner, blant annet Scratchpad. Scratchpad lar deg enkelt foreta større copy/paste-jobber uten å bli forvirret over hva du faktisk kopierer og limer inn. Bare Bones Software sier følgende om den nye funksjonen:

The Scratchpad’s purpose is to be a space where you can manipulate text by performing quick transforms, manual edits, or batches of copy/paste. It is ideal for quickly beating text from one source into submission before pasting it elsewhere. The Scratchpad window automatically saves its content and state, eliminating those pesky “Save Untitled 237?” warnings when closing a window or quitting BBEdit.

BBEdit 9 koster $125 for nye brukere og registrerte brukere av tidligere BBEdit-versjoner kan oppgradere for $30. Les mer om programvaren og last ned en prøveversjon hos Bare Bones.

Millad

Synes Textmate er bedre ennå.
Hva synes dere?

-Millad
http://millad.net/

sags bilde

sag

Noen som kjenner godt til både Coda og BBEdit og vil si noe om hva de foretrekker?
Vet at Coda er et mye mer total-produkt med FTP/preview/terminal/SVN-klient osv.

Har selv tidligere kjøpt TextMate, men vurderer å klinke til med Coda (mye pga. integrert SVN og ikke minst god eyecandy-følelse).

WZot

@sag Kommer helt an på hva du skal bruke det til det... Skal du programmere PHP/XHTML/CSS er valget Coda. Skal du programmere C/Java/etc så er det mer naturlig å velge BBEdit (eller TextMate).

fmortens

Textmate er overlegen det meste, selv Emacs... de på jobben får bare fnyse.

Chalkleys bilde

Chalkley

Takk for tipset, da fikk jeg oppgradert. Til dere som lurer på om BBEdit er noe å gå for, så kommer det litt an på hva dere er på jakt etter. Det har en helt rå søkefunksjon som har reddet meg mang en gang. TextMate er også fint, spesielt pga. bundles. Coda har jeg prøvd meg på, men det var ikke en spesielt god opplevelse. Transmit + BBEdit + CSSEdit, med et dryss av TextMate var en bedre løsning for meg.

steffenz

Det er lite som slår TextMate. Tror ikke jeg prøver noe nytt engang, er så fornøyd med det!

Adfecto

Er jeg rar selv om jeg foretrekker SubEthaEdit framfor TextMate, selv om jeg ikke programmerer sammen med andre? (SubEthaEdit har mulighet for at flere skriver samtidig på samme dokument)

Synes SubEthaEdit er raskere. (Men jeg har bare en G4 1.5 GHz) og ellers har jeg ikke helt sett hva TextMate har å by på. Jeg bruker Finder til oversikten over filene. Har et stort filtre å jobbe på og Finder med sine "Classic mode" vinduer som husker sin posisjon og størrelse osv. gjør den til en utmerket del av prosessen. Å kunne dumpe en mappe inn i sidebaren i TextMate ble ikke på langt nær det samme. Prøvde å dumpe hele filtreet inn og da holdt den på å krasje, i tillegg til at det uansett er en dårlig måte å se et filtre på om man hopper mye fram og tilbake mellom mappene.

Spør, fordi jeg lurer på om det er noe annet TextMate har som jeg ikke har fatta, og siden ingen nevnte SubEthaEdit her.

Chalkleys bilde

Chalkley

Ingenting galt med SubEthaEdit, det er jo den editoren som Coda bygger på. Jeg tror dette har mye med smak og behag å gjøre.

luredan

Bare Bones har laget en veldig detaljert liste over hva som er nytt:

Intet revolusjonerende, men mange små endringer her og der som alt i alt nok gjør at jeg kommer til å oppgradere.

Humor har de da også.. Her er to av punktene i versjonshistorikken:

- Ponies

- After careful consideration, the “Remember Find dialog's 'Start at Top' setting” checkbox has been shot, and tossed in a ditch. (The setting is still stored in preferences, and honored if present.)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai